A+ A-

A pilóta

Sziasztok Ryan vagyok 26 éves, és Új-Zélandon élek. Akkoriban még pilótaként dolgoztam egy repülőtéren. A feladatom általában mindig is gazdag helyi, vagy külföldi turisták reptetése volt. Aki megengedhette magának gyakran tett egy kiruccanást Ausztrália, vagy éppen a nyílt óceán felé.
Aznap egy házaspár érkezett a reptérre lányukkal, a 17 éves Sadie-vel. Épp ezelőtt ünnepelte a születésnapját, és egy Óceán fölötti repülés volt a plusz ajándéka, amit szüleitől kapott. Őszintén szólva volt már pár ilyen repülésem, azaz korábban is vittem már fel elkényeztetett gyerekeket, mert a szüleik bármit megvehettek nekik. De végül is... én belőlük is éltem.
A Fidzsi-szigetek felé kellett vennünk az irányt. Már jócskán elhagytuk Új-Zéland partjait, és olyan félúton lehettünk a cél felé. Az idő kellemes volt, szélcsend uralkodott, nem hittem volna milyen rossz fordulatot vesz hamarosan minden.
Egyszer csak baljós zajokat hallottam a rotor felől, majd hirtelen megállt a lapát. Éreztem, hogy nincs idő hezitálni. Elkezdtem vitorlázni a gépet a sziget partjához, ami fölött éppen repültünk, más sziget nem is volt a látótávban. Utasítottam a lányt, hogy azonnal vegye fel a mentőmellényt az ülés alól. Erre persze elkezdett sikítozni. Belül én is így éreztem és tudtam, hogy nem tudom szépen letenni a gépet. A part hosszában kezdtem meg a leszállást. A vízen csapódott be a gép, majd mindkét szárnya letört. Végigsodródtunk a parton mire megálltunk.
Kikászálódtunk, és hálát adtam az égnek, hogy nem esett komolyabb bajunk egy kis zúzódásnál. A gép műszerei teljesen használhatatlanok lettek, de ami a nagyobb baj, hogy mindkettőnk mobilja is tönkrement a víztől azonnal.
- Nem lesz semmi baj. - nyugtatgattam. - A fekete doboz még ép, így biztos hamar megtalálnak.
Nem tudtam én sem azonban, hogy ez meddig tart, így ahogy bírtam erővel betoltam a gép megmaradt részét a part belsejére, hogy abban meghúzhassuk magunkat.
Már esteledett, de még semmi fényt nem láttunk. Se repülő, se hajó. Sadie időről időre megint sírni kezdett: - Itt fogunk meghalni!
- Dehogy fogunk! Próbálj megnyugodni. Van 1-2 napra elég élelmem a repülőgép megmaradt részében. Holnap szerintem már megtalálnak minket. Úgy nézem ma vihar lesz, és ez nem kedvez a keresésünkben. - csitítgattam.
Nem igazán sikerült megnyugtatnom, de a sírást befejezte.
Beesteledett, és megpróbáltunk aludni kicsit.
Nagyon fázom! Csinálj már valamit! - mondta.
Én elkezdtem kutatni a gép hátsó részében, és szerencsére találtam egy a géphez használt takarót.
Ezzel aztán betakaróztam és Sadie is így tett. A géptest két szélén feküdtünk a falnak dőlve. Örültem, hogy végre egy kis nyugalom lett - bár amennyire egy ilyen nap után lehet - és nem hisztizik többet ez az elkényeztetett kiscsaj.
Hajnalban aztán megint arra keltem, hogy engem szólít könnyes szemekkel: - Ryan! Hallottad mekkorát mennydörög a sziget felett?! Nagyon félek! - mondta.
- Mégis mit csináljak?! - kérdeztem ingerülten. Tudom, hogy fázol. Én is fázok. De mondtam, hogy holnap odahordok valamit a gép oldalához, hogy jobban szigeteljem.
Erre Sadie sírni kezdett... - Én nem akarom, hogy holnap is itt kelljen aludni! Ígérd meg, hogy holnap eljönnek és megmentenek minket!
Erre inkább melléültem, és átfogtam a vállát.
- Nem fogunk itt maradni. Nyugodj meg. A szüleid, és a reptér is már biztosan értesítette a hatóságokat, és megtalálnak minket! - nyugtattam.
- De Én... - habogott.
- De mi?! - kérdeztem.
- Tudom, hogy ki fogsz nevetni! - titkolódzott.
- Jaj mondjad már! Úgysem vagyok vicces kedvemben, nem foglak - kinevetni. - mondtam.
- Tudod... én nagyon félek ha villámlik. Tudom nem szabadna, mert már elmúltam 14, de ilyenkor mindig a nővérem szobájába megyek, és odabújok mellé. - szipogta.
- Mármint szeretnél mellém bújni?! - akadtam ki.
- Igen! Különben halálra rémülök, és nem mellesleg tényleg megfagyok... - mondta.
- Ezt nem lehet! A szüleid engem megölnének, ha ezt elmeséled. - állítottam le.
- De én nem fogom! És különben is, azt is mesélhetem, hogy meg akartál erőszakolni vagy valamit kitalálok! Bármit! - fenyegetőzött.
- Hogy mi?! Te most fenyegetsz?! - kérdeztem.
- Aminek veszed, de nem kerül ilyenre sor, csak vigyázz rám ma éjszaka. Ugye Te sem szeretnéd, hogy itt reszkessek, és sikítozzak, akárhányszor villámlik? - mondta.
Bele kellett menjek, bármennyire is nem tetszett a dolog. Így hát odabújt hozzám, és duplán betakarózott. Hatalmasat dörrent az ég. Összerándult a lány, én pedig nyugtatgattam. Sikerült elaludni.
Reggel sajnos erre kelhettem:
- Te meg mit csináltál?! - sikította, miközben én azt sem tudhattam miről van szó.
- Áll a farkad te perverz disznó! - hátrált el.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8 pont (59 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#11 vakon53 2015. 12. 25. péntek 20:33
Jó történet.

Egy tizes.
#10 A57L 2015. 11. 26. csütörtök 05:23
Egész jó ,kedves kis írás,happy enddel.9P
#9 listike 2015. 09. 8. kedd 11:58
Nagyon aranyos történet, szép befejetéssel. 10pont.
#8 feherfabia 2015. 09. 5. szombat 06:46
közepes!
#7 veteran 2015. 09. 4. péntek 08:31
Remek történet,remélem lesz folytatás.
#6 szekely18 2015. 09. 3. csütörtök 22:13
Nekem tetszet!
#5 rockycellar 2015. 09. 3. csütörtök 19:15
Jöhet a folytatás
#4 cscsu50 2015. 09. 3. csütörtök 17:23
jó sztori
#3 papi 2015. 09. 3. csütörtök 14:31
Nagyon jó
#2 Andreas6 2015. 09. 3. csütörtök 12:21
Kedves kis történet. Nem bánnám, ha engem is így "Sadie"-zna egy aranyos kis csaj...
#1 Törté-Net 2015. 09. 3. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?