A+ A-

A Bíróság végzésére 1. rész

Bíró vagyok egy vidéki bíróságon. Mindig is bíró akartam lenni. Rajongok a jogért, rajongok az igazságért, mindig is gyűlöltem a bűnt.
Jól megérdemelt szabadságomat töltöttem Zánkán. No, nem a Gyermekvárosban, ami hat év alatt nyolc nevet viselt már, hanem a faluban. Fő programom az volt, hogy naponta lementem a strandra, s élveztem a vizet, iszogattam a sört, s persze figyeltem a körülöttem lévő embereket. Szép lányok, s kevésbé szép lányok bőven voltak ott. No, meg magányos legényemberek, akik megpróbálták a lányokat beszédíteni.
Nem vagyok ügyes a lánykérdésben, a tanulás sok időmet elvette, a küzdelemben, mely azért zajlott, hogy bíró lehessek a nőzés háttérbe szorult. Persze volt egy-két kalandom, állítólag nem is vagyok ügyetlen az ágyban, de mégis aránylag kevés kalandom volt.
Miközben üldögéltem a strandon egy lány keltette fel a figyelmemet. Olyan húsz év körüli lehetett, s már több napja is figyeltem akkor. Minden nap piros-sárga pöttyős strandruhában feküdt, s olvasott. A vízbe nem láttam volna, hogy bement volna. Társasága nem volt, csak egy könyv. Zárkózottsága felkeltette figyelmemet. Néhányszor elsétáltam mellette, meglestem mit is olvas. Meglepetésemre nem a szokásos lányregényeket, hanem igazi komoly irodalmat olvasott. Hosszasan gondolkodtam, vajon hogyan is szólíthatnám meg. Láttam pár másik próbálkozást, melyek végén a legény fülét-farkát behúzva húzott jobbra el.
Miután este hazasétáltam szállásomra ragyogó ötletem támadt. Elővettem számítógépemet, s az alábbi szöveget írtam, s nyomtattam ki:
Szegedi Járásbíróság
13.B.60.212/2015/1
Végzés
A Szegedi Járásbíróság 13.B tanácsa a hatályos törvények alapján meghozta az alábbi Végzést.
A Bíróság felhatalmazza jelen végzés átadóját, hogy a zánkai strandon fellelhető piros-sárga színű strandruhában lévő hölgyet megszólítsa, s vele társalgást indítson.
Ez ellen a végzés ellen fenn leírt hölgy írásos fellebbezéssel tiltakozhat, melyet a Bíróság címén 8 napon belül írásban kell benyújtania.
A fellebbezés nem halasztó hatályú, annak elbírálásáig ezen határozat hatályban marad.

Kelt: Zánka, 2015…
Kis Róbert
bíró
Másnap már vártam, hogy a lány megérkezzen. Kényelmesen elhelyezkedett, s olvasni kezdett. Ekkor odaléptem hozzá.
- Elnézést kisasszony, azt hiszem ez az Öné.
- Az enyém? Mi ez?
- Kérem olvassa el – válaszoltam, s átnyújtottam a végzést, majd egy pár méterrel arrébb leültem a pokrócomra. A lány arcán először döbbenet, majd egy halvány, egyre erősödő mosolygás vett erőt. Felállt, s odasétált hozzám.
- Nos, azt hiszem, kénytelen vagyok a Bíróság végzésének engedelmeskedni. S ekkor elkezdtünk beszélgetni, az életről, a világról, mindenről. Megtudtam, biológus-hallgató, szüleivel jött le a Balatonra, itt van még vagy egy hónapig. Úszni nem szeret, igazából zavarja, hogy amikor fürdőruhában van akkor levetkőztetik a szemükkel vadidegenek. Nem mondtam neki, hogy ezt én strandruhában is megtettem. Szép, nem túl nagy melle volt, s a feneke is formás volt…
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.96 pont (49 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#9 Kervin 2017. 08. 21. hétfő 13:10
Nincs folytatás?
#8 Ulysses 2015. 08. 22. szombat 21:35
A kezdés, az ismerkedés ötletes, de még egyszer elsütni ezt a végzéses poént már gyenge. No, de meglátjuk, mi lesz a folytatásban!
#7 feherfabia 2015. 06. 19. péntek 05:50
Kezdésnek lehet jó!
#6 A57L 2015. 06. 18. csütörtök 04:32
Gyenge lett.
#5 papi 2015. 06. 17. szerda 22:00
Nem rossz.
#4 Andreas6 2015. 06. 17. szerda 17:46
Ötletes, tetszik. Bevezetésnek mindenképpen kiváló.
#3 veteran 2015. 06. 17. szerda 11:12
Bevezető résznek elfogadható.
#2 Rinaldo 2015. 06. 17. szerda 10:16
Alakul.
#1 Törté-Net 2015. 06. 17. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?