A+ A-

Foglalkozási ártalom

Az elektromos zár halk sípolása jelezte, hogy jó sorrendben nyomogattam a kezelőszerven a gombokat. Megtaszítottam a fém- üveg bejárati ajtót, és amilyen csendben csak tudtam, beléptem a húszemeletes panelház bejáratán. Az éjszakai csendben minden apró zörej felerősödve, a sivár lépcsőházban visszhangozva kalapált a fejemben. Hajnali egy óra volt már, ezért nem akartam hangos csörtetéssel a ház lakóit felzavarni. Meg sem próbáltam a liftet igénybe venni, gyalog indultam az ötödik emeleten lévő garzonlakásom felé. A lépcsőfokok leküzdése közben azon tűnődtem, milyen bosszantó lehet néha az álmatlanul forgolódóknak az emelőszerkezet búgó motorjára akaratlanul is odafigyelni. Most viszont a csoszogásom hallatszott idegesítően.
Nem siettem. Az irodában töltött nap nagyon kifárasztott, ráadásul egy dupla műszakon voltam túl a vírusírók jóindulatának köszönhetően. Volt azért némi jó is a dologban, mert büszkeséggel töltött el, hogy a sikerült úrrá lennem a reménytelennek tűnő helyzeten, és a főnököm is meg volt elégedve, amikor éjfél előtt pár perccel elköszönt a szerverteremben.
Komótosan bandukoltam felfelé és a zajokat figyeltem, amikor halk szipogás ütötte meg a fülem. Meg is álltam egy pillanatra, de mivel a zaj abbamaradt, folyatattam az utamat. Az orromat valami szokatlan bűz és meghatározhatatlan édes illat keveréke kezdte ingerelni. Ahogy haladtam felfelé egyre erősödött a kellemetlen szag. Ebben a lépcsőházban ez szokatlan jelenség volt, mert a házmester nagyon ügyelt a rendre, mindenki maximálisan meg volt elégedve a tisztasággal, és tapasztalatom szerint a lakók meg is tettek mindent azért, hogy ez így is maradjon. Kíváncsian szaglásztam a levegőt, de nem tudtam az okát megállapítani, csupán azt figyeltem meg, hogy minél magasabbra érek, annál erősebben érződik. Felértem az ajtómhoz és mivel nem találtam meg a okot, nyugodt szívvel csúsztattam a zárba a kulcsot, hogy eltűnjek a lakásomban a problémát a felettem lakókra hagyva. Már majdnem bezártam az ajtót magam mögött, amikor ismét szipogást hallottam a lépcsőházból. Visszaléptem, és fülelve felnéztem a következő emelet felé, majd kíváncsian léptem feljebb néhány lépcsőfokot. A feljáró fordulója mögött az alsó fokon ülve ott rejtőzködött valaki a biztonsági korlát sötét üvegtáblája takarásában.
Az illető hölgy libabőrös karokkal, fázósan, ölbe tett kézzel dőlt a korláthoz, fejét a hűvös üvegfalnak támasztva. Mellette egy üres whiskysüveg mintegy magyarázatként szolgált a tompa arckifejezésére. A lépcsőházban nem volt fűtés, ezért a nő kicsit remegve, maga alá húzott lábakkal próbált minél kisebbre zsugorodni a hideg ellen. Csak egy testhezálló fiatalos, virágmintás miniruha volt rajta, valamint egy különleges harisnya feddte a hosszú combokat, amelyek egy csinos zárt magassarkú bőrcipőben végződtek. Az volt az érzésem, hogy szeretne láthatatlanná válni előttem. Egyszeriben megértettem a szagok okát. A nő parfümjének illata keveredett a feneke alatti tócsa egyértelmű bűzével.
- Jól van kisasszony? - kérdeztem közel hajolva és megérintettem a karját, ami jéghideg volt. A nő rám sem nézett, csak a semmibe meredve meresztette a szemeit a lábaimra.
- Hölgyem, melegre kell mennie! Melyik lakásban lakik? - próbáltam kommunikálni.
- Nem itt lakom... de fogalmam sincs melyik ajtón jöttem ki... - szólalt meg elkeseredetten és a fejét lehorgasztotta.
Nem volt ismerős, nem láttam még ebben a házban, viszont a beléptető rendszernek köszönhetően valakinél lennie kellett.
Most melyik lakásba csöngessek be a sajátomon kívüli ötvenkilencből? Az egyszerűbb megoldás mellett döntöttem, elővettem a mobilomat, és már a mentőket akartam hívni.
- Kisasszony! Itt nem maradhat, hívok egy mentőt! - próbálkoztam még egyszer, mielőtt tárcsáztam volna a hívószámot.
- Ne, kérlek, csak azt ne! - élénkült meg az arca és kérlelően nézett a szemembe bal szemével, mert az arca jobb oldalát a válláig érő haja eltakarta.
- Mit csináljak veled? Részeg vagy, és bűzlesz! - bosszankodtam, de egyben meg is esett rajta a szívem, ahogy ott ült védtelenül a saját mocskában. Úgy ítéltem meg, annyira azért nem rossz a helyzet, hogy detoxikálóba küldjem, ráadásul nagyon csínos kis csaj volt, aki első látásra megtetszett. Hiába, mégiscsak férfiből vagyok. Az biztos volt, hogy most ugyan szánalmasan nézett ki, de valójában egy magára adó, igényes valakinek kellett lennie, aki biztosan nem kerül gyakran ilyen reménytelenül kiszolgáltatott helyzetbe.
- Gyere be hozzám, megfürdesz és megmelegszel... rendben? - kérdeztem bizonytalanul a kétes illatú szagokra koncentrálva.
- Köszi... - motyogta, de felállni már nem futotta az erejéből, nekem kellett a karjánál fogva megemelnem és levezetnem a félemeletnyi lépcsőn a lakásomba. Csak remélni mertem, hogy a szomszédaim nem fürkésznek a kémlelőnyíláson, milyen részeg bigét viszek be magamhoz.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 9.19 pont (161 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#17 Kervin 2017. 08. 24. csütörtök 11:53
A 10 pont kevés erre! Nagyon jó!
#16 sunyilo 2016. 11. 16. szerda 20:13
Ez már szinte szépirodalom. Ha folytatod, még az is leget belőle...
#15 tiborg 2016. 03. 13. vasárnap 04:15
OK, sztori kituno,a lec magas. Vigyazz le ne rugd!!
#14 Fireball65 2016. 01. 12. kedd 05:09
3*10 pötty smile az egyik legjobb eddig amit olvastam! gratulálok!
#13 genius33 2015. 12. 16. szerda 08:00
Nagyon szexi és izgató smile hasonlóan full 10-es mint a prostis uj sztorid. Csak ez más műfaj. smile
#12 sunyilo 2015. 12. 5. szombat 22:21
Remekkmű.
#11 Sarianna 2015. 12. 1. kedd 20:26
igazán tetszett
#10 Ulysses 2015. 07. 30. csütörtök 20:36
Kicsit bizarr, de ezzel együtt remek írás.
#9 papi 2015. 06. 18. csütörtök 09:39
Nagyon tetszik, sajnos 10 pontnál többet nem lehet adni pedig megérdemelnéd. Remélem folytatod.
#8 feherfabia 2015. 06. 16. kedd 13:19
Nagyon jó!!! 10P
#7 listike 2015. 06. 16. kedd 07:09
Remélem engeded kiteljesedni a történetet és folytatod. Akkor lesz igazán jó.
#6 Olvasó 2015. 06. 15. hétfő 12:58
Hosszú idő óta az első színvonalas történet!
#5 Rinaldo 2015. 06. 15. hétfő 09:49
Szuper jó,jöhet a folytatás.
#4 Andreas6 2015. 06. 15. hétfő 07:30
Hosszú lenne, de olyan jó az írás, hogy nem baj. Ilyenből bármilyen hosszút örömmel elolvasok.
#3 A57L 2015. 06. 15. hétfő 05:01
Jó írás.
#2 joozsi 2015. 06. 15. hétfő 03:36
Szextörténetnek hosszú. Regény kezdésnek jó.
#1 Törté-Net 2015. 06. 15. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?