A+ A-

Csak egy tánc volt

Bella előre örült az előtte lévő két órának. A legtöbb ember úgy megy el edzésre, mintha a fogát húznák, de neki a mozgás, főképp a tánc minden formája lételeme volt, így egy végigült munkanap után el nem tudott képzelni jobb kikapcsolódást annál, minthogy önfeledten végigtáncoljon néhány órát. Jókedvűen cseverészett a többi csajjal az öltözőben, akik tudni vélték, hogy a szokásos edzőnk épp nyaral, így helyettesítő tanár lesz, aki Ricardo névre hallgat, és állítólag nagyon jó. No azt majd meglátjuk, hogy mennyire... zumba órán azért hamar kiderül az ilyen, arról nem is beszélve, hogy elég sokat és sokfélét táncolt a lány ahhoz, hogy hamar rájöjjön, hogy mi van a tarsolyában az új pasinak. Kíváncsian lépett a terembe, közben még rakoncátlan szőke fürtjeit próbálta a csatok közé gyömöszölni, hogy ne zavarja tánc közben, amikor meglátta a napi izzasztójukat a keverőgép mellett, a zenéket válogatva. Háttal állt, laza izompólóban, csípőre csúsztatott nadrágban, gyönyörűre kidolgozott hátizmai csak úgy gömbölyödtek. Hmmm, kezdetnek nem is rossz... aztán megfordult!
A testéből ítélve lehetett volna akár huszonéves is, de az arca tapasztalt férfit sejttetett, legalább negyvennek saccolta. Nevetett a szeme, az arcának minden vonása, olyan lelkesen üdvözölte a belépőket, mintha mindegyiküknek régi barátja lenne. Gyors kérdés, hogy van-e olyan, aki először zumbázik, majd a nemleges válaszon felbuzdulva belevágott a közepébe.
Bella az első tíz percben még kritikusan figyelte minden mozdulatát, aztán ahogy alakult az óra koreográfiája, átadta magát a mozgás örömének, és elismerte, hogy Ricardo nagyon tud! Őrült jól mozog, jó szemmel mérte fel a csapat szintjét, és annál épp csak annyival vezetett fel nehezebb koreográfiát, hogy az mindenkinek jelentsen kihívást és sikerélményt egyaránt. Ekkor hagyta, hogy összevillanjon a tekintetük a tükörben, egyszer... aztán még egyszer. Egy idő után azt vette észre, hogy ez az összepillantás egyre gyakoribb. Az óra közepén járhattak, amikor néhány helycserés támadással addig keverte az emberek felállását, míg a lányt maga mellett nem látta a tükörben. Ettől a perctől kezdve egymásnak táncoltak, kerülgették egymást, mint macska a forró kását. Bella a legjobb formájában volt, és ezt tudta is magáról. Szemérmetlenül flörtölt minden porcikájával, de ezt csakis az érintett vette észre aki persze viszonozta is. Mégy egy utolsó szám, a levezető nyújtásra. Ricardo körbejárt és mindenkinek segített lenyújtani a két óra izommunkája után. Amikor Bellához ért, mögé állt, felfelé nyújtott jobb karjára simította a sajátját és vele együtt hajolt oldalra. A fülébe súgott valamit, amit a hangos zenétől Bella nem igazán értett. A mozdulat végén alig észrevehetően végigsimította a karja belső felét, amibe... jólesően beleborzongott.
A zene véget ért, mindenki mohón kortyolta a vizét, aztán szép lassan szállingózni kezdtek az öltözők felé. Bella szándékosan a végére maradt. Vágyott arra, hogy néhány szót váltson a férfival, vagy legalább még egy utolsó sokatmondó pillantást. Nyakába kanyarított törölközőjének egyik csücskével megtörölte izzadtságtól fénylő arcát, és lassan feladta a dolgot, hogy Ricardo szóba elegyedjen vele. Úgy tűnik a flört csak az órára szólt... és talán így is van ez rendjén, hisz az a dolga, hogy arról gondoskodjon, hogy az ide betérő nők jól érezzék magukat, megtalálva azt, hogy ki mitől lesz jókedvű. Bella világ életében imádott flörtölni, és szinte soha nem ment az veszélytelen incselkedésnél tovább, ami az érintett két embernek mindig örömöt okozott arra a pillanatra, talán később is szívesen idézte emlékezetébe a nap folyamán, aztán másnapra elfelejtették. De az óra végi érintés túllépett valamilyen határt, a lány maga sem tudta miért.
Izzott a simítás nyoma, és mindennél jobban vágyott arra, hogy valamilyen folytatása legyen. Talán csak egy kávé, egy kis barátságos beszélgetéssel, ahol kitárgyalják, hogy ki miféléket táncol, s egy cinkos kacsintással kísért búcsú puszi indulás előtt. Azt még magának se nagyon merte bevallani, hogy ennél jóval intimebb dolgot is el tud képzelni, annak ellenére, hogy sosem volt az egyalkalmas kalandok híve. Ilyen gondolatok jártak a fejében, amikor elhallgatott a zene, és azt vette észre, hogy már csak ketten vannak a teremben, a férfi pedig várakozóan áll a nyitott ajtóban, arra várva, hogy beengedhesse a következő órára érkező edzőt és tanítványait, akik a bicajt fogják nyűni a következő órában. Csalódottan lépett ki a teremből, és valami elköszönés félét motyogott, majd az öltöző felé indult. Azaz csak indult volna.
- Nem válaszoltál a kérdésemre. Van időd? Látnom kell, ahogy táncolsz... úgy igazán... gyere a kisterembe velem.
- Mi volt a kérdés? Egy szavadat se értettem! De mehetünk...
A kérdés nem hangzott el újra. Bella bátortalanul lépett be a balett terem csupa tükör falai közé.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.48 pont (27 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 Ulysses 2015. 03. 9. hétfő 20:49
Csak gyorsan pár szót, mert még munka lesz...
Az elején láttam egy alanytévesztést, pontosabban az E3-ból átváltasz E1-re. Azok a túl hosszú többszörösen összetett mondatok sem tetszenek, egyikben a szórend sem az igazi. Aztán a második felétől mintha javulna. Vagy csak magával ragadott az elbeszélés? Nagyon soft lett ez az írás, még Sierrához képest is. Ám én valami erősebb folytatást sejtek, bevezetésnek pedig egészen jó kis történet.
Remekül kiérezni, hogy a táncot nem csak nézőként ismered.
A végén a párbeszédnél hiányoltam egy kommentet, úgy könnyebben azonosíthatta volna az olvasó a szereplőket.
Kár, hogy nincs külön flört kategória! Abban lenne a helye, ott jó pontszámokat is kapna.
#6 papi 2015. 03. 7. szombat 09:23
Elmegy
#5 veteran 2015. 03. 6. péntek 15:39
Nem nagy szám.
#4 deajk2008 2015. 03. 6. péntek 07:14
szerintem eléggé jó lett, tetszik az izgatás leírása, tetszik, amint elképzelem az egész szitut...8p
#3 A57L 2015. 03. 6. péntek 06:58
Közepes írás.
#2 feherfabia 2015. 03. 6. péntek 05:43
Elég közepes!Hát ha a folytatás jobb lesz!
#1 Törté-Net 2015. 03. 6. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?