A+ A-

A telihold foglya

I.
Egy kora őszi napon ismertem meg Angélát, a vak lányt. Én végzős koromban mindig egy hangulatos bárba jártam a barátaimmal, és ott vettem észre a szolid, zöld kötött pulcsiban gin - tonikot ivó lányt az egyik boxban. A kezei nagyon formásak voltak, az ujjai lágyan simultak rá a vékony falú magas pohárra, a keskeny ajkai pedig olykor ügyetlenül a citromkarikához értek, ilyenkor mindenki felé fordult a társaságukban valami sajátos arckifejezéssel, amit ő is valószínűleg érezhetett, de persze nem láthatta, mert ugye vak volt, bár ezt akkor még nem tudtam, és nem is különösebben vettem észre. Én csak a kecses kézfejét, a megnyerően szelíd mosolyát és a szép rendbe kötött haját bámultam a viszki - szódám olajos folyású aranybarna tükrében. Hatodéves voltam az orvosin, nagyon jól tanultam, ezért az ösztöndíjamból is bőven jutott még ilyen szórakozásra is; noha sosem ittam magam részegre, abból már évekkel korábban kinőttem. Gyakran segítettünk kidobni a túl gazdag és túl fiatal srácokat - lányokat a bárból, akik behánytak a stílusosan lakkozott faasztalok alá. Ők odakint folytatták az éjszakát az út melletti árokban. Nevetségesen viselkedtek, és a szégyen minden normális társaságból kizárta őket.
Miközben a többiekkel beszélgettem és egyre ment az idő, a zöld felsős lány felállt a barátnői közül és a wc felé ment, miközben a kezét végig a boxok szélein húzta végig. Több tucat lányt szedtem már fel ebben a bárban, ezért tudtam, hogy ez egy jó lehetőség. Véletlenül nekimentem a vizesblokk ajtaja előtt, ő pedig meg sem próbált kitérni. Ezt jó jelnek vettem, gondoltam sínen vagyok.
- Elnézést... mosolyogtam rá.
- Semmi gond, én voltam az ügyetlen. - szabadkozott félszegen.
...csak ennyi? Már be is ment a vécébe. És az asztaltársasága miért néz ilyen ellenségesen rám? Talán most jegyezték el? Vagy ők nem tudják, hogy az ilyen kamu összeütközések miért is vannak? Be kell várnom, amikor jön ki, és újra játszani az egészet!
- Hát ez hihetetlen, hogy megint te! - próbáltam tréfásra venni a hangnemet.
- Sajnos ez előfordul, tényleg bocsánat.
- Látom nagyon kemény a páncélod, de emiatt lassabban is mozogsz - poénkodtam volna tovább.
- Azt hiszem, inkább mennék - mondta hűvösen, és már lépett is tovább, de aztán megfordult és meggondolta magát: - De inkább veled ütközöm össze, mint mással. - erre kiült a képemre a győzelem semmihez nem hasonlítható, kaján mosolya.
- Te most mosolyogsz? - kérdezte óvatosan.
- Mert szerinted minek látszik?
- Azt nem tudom. De valahogy érzem, hogy mosolyogsz. - ekkor vettem észre, hogy alig pislog, és a zöld szemei nem mozdulnak.
- Szóval te... - kezdtem megdöbbenve - Igen. Visszakísérsz? - felém nyújtotta a karját. Vettem egy mély levegőt, és belekaroltam.
Közben intettem a Pultos Timinek, hogy hozzon még egy gin - tonikot a lánynak.
II.
Sok mindent gondoltam korábban, és sokféle barátnőm is volt már, de azt nem hittem volna, hogy egy fogyatékosba leszek az egész életemben a legjobban szerelmes. Kicsit túlzásba is vittem a dolgot korábban a fogyatékosokkal kapcsolatban, többnyire már csak szakmailag is úgy tekintettem rájuk, mint betegekre: együttérzés és szánalom furcsa keverékével néztem őket, és megpróbáltam enyhíteni a szenvedésükön. Meg sem fordult a fejemben, hogy ezek az emberek valamit adni is tudnának. Arra meg végképp nem gondoltam, hogy nem törvényszerűen szenvednek az egészségi állapotuktól: a kórházi gyakorlatok során ugyanis elsősorban ilyenekkel találkoztam. Amikor viszont Angélát megismertem, arra döbbentem rá, hogy elég sok olyan fogyatékos élhet, akiknek egyébként semmi bajuk, csak éppen süketek, némák vagy éppenséggel vakok. Ezek lehetnek kedvesek, okosak, tehetségesek - sőt amire végképp nem számítottam - még vonzóak is.
A legtöbb barátom elfordult ettől a kapcsolattól, a lányismerőseim pedig előttem borzasztó együttérzést mutattak, aztán egymás között meg jól kibeszélték a "szerencsétlen lányt".
Pedig csak irigyek voltak, és a vakságán kívül mindenre. Angélának szép vonalai voltak, telt, hosszú combjai, szép hasa, ruganyos, kerek mellei és feneke. Bár a legtöbben úgy gondolták, hogy orvosi gyakorlatként tekintek rá, valójában ő adott nekem rengeteget. Amikor az első randinkon elmentünk sétálni majd egy kávézóba, mielőtt kihozták volna a süteményt, csendesen elsírta magát. Amikor kérdeztem, hogy mi baja van, csak annyit mondott, hogy eddig őt sétáltatták csak, most pedig ő valakivel sétált, és nem valaki mellett. Amikor a gyönyörű, hosszú ujjaival megfogta a villát és belekockázott a süteményébe, majd óvatosan a szamócapiros kis szájához emelte, látni lehetett rajta, hogy más ember lett. És valóban.
Amikor először mentem fel vele az albérletébe a harmadik randi után, a liftben fel egész a nyolcadikig remegett a félelemtől, mert bár ő is akarta ami következett, de legbelül mélyen nagyon tartott is tőle.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.63 pont (49 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#11 feherfabia 2016. 04. 27. szerda 14:12
Egész jó!
#10 AlexHun 2014. 08. 11. hétfő 21:35
Fantasztikus! Ha lehetne, akkor 20 pontot adnék, de csak 10 pontot lehet adni.
#9 tomi19 2014. 08. 6. szerda 17:56
Nagyon jó 10 pont smile
#8 sztbali 2014. 08. 6. szerda 17:25
Engem megérintett.
#7 zsuzsika 2014. 08. 6. szerda 16:00
Jó.
#6 veteran 2014. 08. 6. szerda 13:29
Nagy gratula.10p.
#5 papi 2014. 08. 6. szerda 07:53
Ez nagyon jó. Minden fogyatékkal élőnek az az első lépés, hogy megtanuljon teljes életet élni.
#4 Rinaldo 2014. 08. 6. szerda 07:06
szuper.
#3 ilona48 2014. 08. 6. szerda 06:56
EZ? Ez csodálatos!
#2 listike 2014. 08. 6. szerda 06:04
Elég gyenge.
#1 Törté-Net 2014. 08. 6. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?