A+ A-

Szilveszter

Fagyos ködpárába burkolózik a Margit-sziget. Csak a híd lábánál kezdem érzékelni a külvilág homályos körvonalait. Ujjaim közt a képzeletbeli jégvirágok szirmaikat bontogatják, amikor a kanyarnál kénytelen vagyok megkapaszkodni. Magamban szitkozódva engedem el a rideg fémcsövet, és inkább a villamos oldalának dőlve próbálok talpon maradni. Közvetlen mellettem néhány huszonéves ácsorog. Szemük mámorban úszik. A szilveszter este emlékezetes pillanatai: az első korty pezsgő, az első elcsattanó csók és az első hányás... még jól emlékszem magam is. Ajkam mosolyra húzódik, ahogy elhaladva mellettük kilépek a téli éjszakába. Sietősen átevickélek az út túloldalára. A színház kapuja ismerősen csikordul, de a benti fények tompábbak, mint az év többi napján. Az emeletre vezető lépcső korlátján hanyagul eldobott szerpentingurigák, lábam alatt színes fénycsóvák táncolnak. A mellékhelységben még csend honol. Sietősen rúgom le magamról otromba csízmámat, és lábaimra kerül a ruhapénzből vásárolt „magas sarkú álom”. Gyors frizura- és sminkigazítás, majd a lépcsőn halált megvető bátorsággal kopogok felfelé, hogy végre megszabaduljak feleslegessé vált téli gúnyáimtól. A ruhatár azonban még zárva. Hanyagul dobom le kabátomat az egyik bőrfotelba. Teljes harci díszben pompázva ácsorgok a fekete-fehér kőkockákkal kirakott oszlopok között. A takarítónő igyekszik feltűnés nélkül elsomfordálni mellettem termetes felmosó vödrével. Meghagyom hitében, hogy sikerült, és mintha ott sem lenne, a hidegtől elgémberedett ujjaimat kezdem lehelgetni.
- Jó estét! - hallom meg hátam mögött az ismerős orgánumot.
A fizika minden törvényét megdöntve fordulok meg saját tengelyem körül úgy, hogy magas sarkaim a talajon maradnak. A rám mosolygó mélybarna szempártól azonban hirtelen szédülés tör rám, de igyekszem tudomást sem venni stabilitásom hirtelen rosszra fordulásáról.
- Jó estét! - suttogom, és lelki szemeim előtt máris látom a két rózsapírt, amint kacagva ücsörögnek arcomon.
Ő közelebb lép hozzám, hanyagul megragadja derekamat, és a fülembe súg.
- Végtelen dögös ma este...
A szavak most elhagyják agytekervényeimet, és kuszán kacskaringóznak, mint betűtészták a paradicsomlevesben.
- K... köszönöm... - sikerül elhadarnom egyetlen szót, ami még emlékezetből megy.
Az alacsony termetű asszonyság újra megjelenik körünkben. Egyetlen társa ezúttal már nem a felmosó vödör, hanem egy szebb időket látott rongydarab, mellyel az oszlopokat kezdi fényesíteni.
- Nem mennének egy kicsit odébb? - szólal meg hirtelen.
- Dehogynem... - kacag fel ő, és vállamat gyengéden átkarolva a legközelebbi sarokba húz.
A ma estére bárpulttá alakított kőlaphoz simul hátam. Jól esik most hűvössége. Testem egyre forróban áhítozik az ő érintésére. Mintha megérezné, közelebb hajol, és egy elkószált hajtincset hanyagul a fülem mögé seper.
- Bejön velem az öltözőbe? - suttogja.
Képtelen vagyok nemet mondani.
- Igen... - sóhajtom.
Sietősen körbepillant, majd megragadja a csuklómat, és a függöny mögötti ajtóhoz lép. A színházterem is kong még az ürességtől, csak a közlekedő lámpák tompa fénye mutatja számunkra az utat. Szívverésemet már a torkomban érzem, amikor végre megérkezünk a néhány négyzetméternyi öltözőbe. Lábával rúgja be az ajtót, majd szempillantás alatt mellettem terem. Még érzékelni sincs időm, azonnal újra mozdul. A falhoz szorít. Érzem testének melegét, leheletét arcom bőrén. Ajka résnyire nyitva, kéregszín szemében szenvedély csillan. Egy kézzel veszi le szemüvegemet. A mellette álló kis asztalra teszi, miközben arcomat fürkészi. Szorosan hozzám simul, végre elengedi két karomat. Arca az enyémhez közelít. Ajkával finoman cirógatja az enyémet. Furcsa és egyben felettébb izgató ez a kettősség. A vad szenvedély, és a romantikus gyengédség. Végezetül a vágy győzedelmeskedik. Kezemmel megragadom meggypiros nyakkendőjét, és magamhoz húzom. Forró ajka az enyémre tapad. Úgy csókol, mintha az életéért küzdene. Mohón és mindent elsöprőn leigáz. Nem menekülhetek. Szerelmi diadalunkban felülkerekedik rajtam, de cseppet sem bánom. Hagyom, hogy megragadjon, és magára húzzon.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 4.15 pont (26 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#12 A57L 2015. 07. 4. szombat 04:07
Gyenge írás.
#11 zsuzsika 2014. 07. 1. kedd 13:47
Gyenge.
#10 rockycellar 2014. 06. 30. hétfő 20:51
Hát ez nagyon gyenge lett
#9 genius33 2014. 06. 28. szombat 09:01
Hát ez gyenge.
#8 papi 2014. 06. 27. péntek 23:26
Nagyon gyenge, nem ér többet 3 pontnál.
#7 rockycellar 2014. 06. 27. péntek 18:19
Elég gyenge 2 pont
#6 deajk2008 2014. 06. 27. péntek 08:26
5p, hiszen a hossza 7 000 karakter, de szerintem 20 000 karakter az a minimum és így az élvezhetőség rovására ment a nem megfelelő hosszméretezés...
#5 deajk2008 2014. 06. 27. péntek 08:24
szerintem egész jó lett volna, ha a szexjelenetben változatosabb pózok is lettek volna, ezt pedig a hosszabb szövegezetűeknél lehet megoldani és így nekem most ez csak
#4 feherfabia 2014. 06. 27. péntek 06:15
3P
#3 listike 2014. 06. 27. péntek 06:04
Volt jobb.
#2 veteran 2014. 06. 27. péntek 04:16
Hosszú bevezetés után, gyenge folytatás.3p.
#1 Törté-Net 2014. 06. 27. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?