A+ A-

A másik oldal 1. rész

Forró, fülledt délután van, túlságosan is ahhoz, hogy Szeptember legyen. Egyedül fekszem az újonnan kapott kollégiumi szobámban. Rég éreztem magam ilyen távol az otthonomtól, elesettnek, védtelennek. Tudtam, hogy valami történni fog, éreztem, ott legbelül, ahol az álmok, és a vágyak születnek. Valaki kopog... Érdekes, most kopognak hozzám először mióta itt vagyok, felugrottam és várakozva ajtót nyitottam.
- Szia! Bence vagyok, úgy néz ki ezt a szobát kaptam. 304-es.- mondta erőteljes hangon az ajtó előtt álló fiú.
- Üdv Bence! Bálintnak hívnak, igen ez a 304-es szoba.
- Szóval akkor mától lakótársak vagyunk.- hangjában valami különös él csendült meg, s közben belépett a szobába.
- Igen, úgy néz ki. De ezt a meleget, nem tudom meddig bírjuk elviselni.- mondtam kissé zavartan, hogy az időjárásról beszélgetünk.
- Ahogy nézem egész délután ide süt a nap, na és mond első éves vagy?
- Igen, nem ismerek még senkit, 1-2 órája érkeztem. Na és te?
- Nekem már volt egy próbálkozásom... De ezen az egyetemen elsős.- közben már birtokba is vette az üres ágyat, és a ruháit pakolta szorgalmasan.
- És milyen szakon vagy? Én HR-en, nem tudom jó döntés volt e, a szüleim ragaszkodtak, hogy adjam be az orvosira is, de az valahogy nem nagyon vonz.
- Én marketingen, de ha jól tudom, vannak azonos óráink, felvehetnénk őket ugyanahhoz a tanárhoz. - egy lágy mosoly jelent meg arcán.
- Ööö... Az remek lenne.- felröppent a kép a fejemben, miközben egymás mellett ülünk egy padban... a gondolattól vér öntötte el az arcomat.
- Azt hiszem elmegyek tusolok egyet, tényleg nagyon meleg van itt...- nem tudom, hogy ezt a meleg miatt mondta e, vagy csak észrevette zavartságomat, de mindenesetre megmentette a helyzetet.
- Én teszek egy felfedező körutat. Később találkozunk. - felvettem egy vizes palackot, és magam mögött hagytam az öltöző szobatársamat.
Ahogy kiértem a szobából felidéztem az imént látott fiú arcát, nem is tudom miért tettem, de elkezdtem azt elemezni. Sűrű fekete haj, mely egy kicsit kócos, mintha nem fésülködött volna már vagy 2 éve, de mégis elegáns, és vad. Barna bőre, ami a szoba megvilágításában még bronzosabbnak tűnt, mint amilyen valójában lehet, azt hiszem körülbelül olyan tónusú a bőre, mint az enyém. Ajka egy férfi ajkához mérten vastagabb, és élettel teltebb, mint az elvárható lenne, és mikor mosolyog apró gödröcskék bújnak meg enyhén borostás arcán. De ami igazán szembetűnő, azok ragyogó kék szemei, azt hiszem soha nem láttam még ilyen színt, talán nincs is ilyen, csak külön neki lett megteremtve. Beleborzongtam... De miért? Egyáltalán miért gondolkodom rajta? Egyszerű kérdések, de most nem akarok ezekkel foglalkozni, inkább körbenézek, talán megismerkedem valakivel.
30-40 perc telhetett el céltalan bolyongással, ugyan nyüzsögtek a folyosók, a sok beköltöző diáktól, de nem volt olyan, aki társam lehetett volna a magányban. Gondoltam vissza megyek a szobámba, ám ekkor hírtelen hátulról valami tompa koppanást éreztem a testemen, és repültem is előre, egyenesen a padló irányába.
- Jaj ne haragudj! Olyan ügyetlen vagyok, had segítsek. - szólt a bocsánatkérő trillázó hang, miközben próbáltam egyensúlyba hozni a testem.
- Semmiség, semmi bajom, tényleg.
- Zsanett vagyok, most költözöm, csak kicsit többet vállaltam, mint amennyit elbírok. - szája kissé félére csúszott, mint aki most döbben rá, hogy az ember nem bírhat el csak annyit amennyit a teste enged.
- Igen azt éreztem, mit szólnál, ha segítenék, hogy ne ejts több nehéz dobozt mások nyakába? -Közben már a dobozokat pakoltam egy kupacba, hogy könnyedén felvehessem.
- Ohh. Azt megköszönném, de igazán nem vagy vicces.- fintorgott ironikusan.
- Egyébként Bálint, mármint a nevem! Fent lakom a harmadikon, én is nem rég költöztem be.
- Nos Bálint, akkor hozod ezeket? De vigyázz ám nagyon azokra a dobozokra, abban vannak a tartalékaim. - szemében egyfajta megszállottságot láttam, bizonyára nagyon fontos dolog lehet számára a doboz tartalma.
- Tartalékaid? Na erre kíváncsi vagyok...
Mint később kiderült Zsanett a tartalékok alatt, alkoholt értett... Fura egy lány, de nagyon szimpatikus, minden fájdalmat félre téve, amit a megismerkedésünk okozott, egy barátom már van. Később még sétáltam egyet a kollégium mellett lévő parkban, de szürkébe váltott az ég, és eljött az ideje, hogy visszatérjek a szobámba, melytől annyira rettegtem. Rettegtem? Vagy csak nem akartam Bencével találkozni? Magam sem tudom.
Ahogy fordítottam a kulcsot a zárban halottam, hogy beszélgetnek oda benn: Beszélgetnek? Valaki van a szobában Bencével? Az én Bencémmel? De miért lenne az enyém, hisz nem is ismerem. Teljesen megvadulva, berontottam a szobába, ahol egy gyönyörű lány ült az egyik ágyon, és épp abban a mozdulatban megfagyva, ahogy rájuk törtem, valószínűleg nagyon hevesen magyarázott valamit.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.03 pont (32 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#5 veteran 2014. 03. 6. csütörtök 13:44
Talán jó lesz.
#4 Rinaldo 2014. 03. 4. kedd 07:13
Jó.
#3 A57L 2014. 03. 4. kedd 05:33
Nem rossz.
#2 papi 2014. 03. 4. kedd 05:06
Nem rossz
#1 Törté-Net 2014. 03. 4. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?