A+ A-

A megrekedt karrier 1. rész

Harry Miller irodájában
- Uram, Mrs. Cruise megérkezett. - hangzik a titkárnő hangja a telefonból.
- Engedje be - válaszolja tágas terem végében a nagy tölgyfa íróasztal mögött ülő, ötvenes évei elején járó, Harry Miller, Hollywood legbefolyásosabb embere.
Nem hallottál még róla? Az nem véletlen, mert róla soha senki nem beszél, de mindenki tudja, hogy ott van. Ő az ember Hollywoodban, akit senki sem ismer, de mindenki meg szeretne megismerni, mert neki csak egyetlen telefonhívásába kerül, hogy egy ismeretlen színészből, vagy színésznőből egy csapásra keresett sztárt legyen. Na és persze fordítva....
Valójában senki sem ismeri, de mindenki tudja, hogy ki ő. Ő Hollywood legnagyobb hatalmú embere, akinek a jó szándékától sorsok függnek.
Viszont az igazi Harry Millert, a név mögött rejtőzködő embert valójában csak kevesen ismerik. Akik nem tudják, hogy kicsoda ő valójában, azt hihetik róla, hogy ő is csak egy azok közül az aktatologatók közül, akik ott dolgoznak, bár a márkás öltönyei, ingei, nyakkendői, na és persze a cipői árulkodóak. Viszont a legfeljebb 160-165 cm a magassága, zömök, de inkább kövér alkata és a sápadt hófehér bőre az emberekben ezt a benyomást erősíti. Az sem sokat segít, hogy a feje búbja már teljesen kopasz, de körülötte ott virít a sötét haja. Na és ha ez még nem volna, elég ott pihen az orrán a szemüvege. A kissé meggörnyedt, test tartását látva a legtöbb ember számára a szorgos kis egér jut az eszébe. Ezekkel szembe viszont a szemébe bele nézve nem lehet benne érzelmet, melegséget, felfedezni az jéghideg, mint egy
igazi kemény üzletemberé.
Csak és kizárólag a szeme az árulkodik az igazi természetéről a kérlelhetetlenségéről. A memóriája nagyon jó, mindent megjegyez, ami nagy hasznára van a munkába, de a magánéletben már nem ennyire sikeres. Mind kettő felesége azért hagyta el, mert túlságosan megszokta ezt az óriási hatalmat és otthon is ugyan olyan módon viselkedett, mint a munkahelyén. Rideg, számító és távolságtartó.
Most ennek az embernek az irodájába Tom Cruise-nak a felesége, Nicole Kidman lép be.
Harry Miller még most is alig tudja elhinni, hogy Tom Cruise, baba bőrű felesége jön el hozzá személyesen segítséget kérni. Még mindig a fülébe csengenek a telefon béli szavai, amik arra kérték, hogy segítsen neki az álmai filmszerepéhez.
- Foglaljon helyet Mrs. Cruise - mondja Harry felpillantva a kezében lévő iratokból, majd lerakja őket az asztalra.
- Kérem, szólítson, csak Nicole-nak, de a barátaim csak Nic-nek hívnak - mondja mosolyogva a színésznő, miközben a férfi íróasztala előtt lévő bőrfotelban helyet foglal.
- Miben segíthetek Mrs. Cruise - kérdi szárazon, miközben végig vizsgálja az előtte ülő nőt, aki annak ellenére, hogy már harminc éves is elmúlt, még mindig egy olyan alakkal büszkélkedhet, amit még mindig sok tízen éves lány megirigyelhet tőle, igaz a mellei elég kicsik, de a segge az valami szenzációs. A vörös hosszú haját most is kiengedve hordja a sminkje most is tökéletes. Egy fehér inget visel és egy fekete színű finoman testhez simuló szoknyát, ami a térdéig ér. A karcsú lábait kiemeli a fekete harisnyája. Lábán fehér színű magas sarkú cipőt visel.
Nicole arcán egy pillanatra a bizonytalanság suhan át, hallva a férfi fagyos szavait, de ezt próbálja leplezni.
- Mr. Miller...
- Uram! Szólítson uramnak, Mrs. Cruise.
Nicole-nak még a szava is elakad a férfi nyers szavait hallva, de próbálja azzal nyugtatni magát, hogy nincs semmi baj, hiszen amikor elhatározta, hogy ide jön tudta, hogy nem számíthat meleg fogadtatásra, annál a férfinél, akivel a férje viszonya nem éppen felhőtlen. Viszont, amikor megtudta, hogy milyen film szereplő gárdájának a kiválasztása kezdődött a napokban, egyszerűen úgy érezte, hogy neki kell azt a szerepet eljátszania, legyen annak bár mi is az ára. Úgy érzi, hogy egyszerűen muszáj neki játszania a főszerepet, mert ezt csak ő tudja tökéletesen eljátszani, mert a szerepet neki találták ki. Ilyen és ehhez hasonló gondolatok kavarognak a fejében, amikor egy kedves mosoly után szólásra nyitja a száját.
- Uram, ahogy mondtam, már a telefonba is, a segítségét szeretném kérni, hogy ajánljon a rendező figyelmébe.
- Mért nem a férjét kéri meg, hogy ajánlja be, Mrs. Cruise?
- Tom túl elfoglalt... - kezdi, Nicole mondani, de ekkor Harry félbeszakítja.
- Mrs. Cruise ne köntörfalazzon, nagyon jól tudom, hogy a férje és a rendező nincsen beszélő viszonyba. Vagy esetleg kibékültek már?
Nicole legrosszabb várakozásainál is szörnyűbben alakul a beszélgetés, pedig amihez nagy reményeket fűzőt előtte, de nem adja fel, mert minden képen szeretne kilépni a férje árnyékából.
- Igen, igaz - feleli, majd egy nagy levegő vételt követően folytatja - Uram, beismerem, hogy azért jöttem ide magához, mert csak akkor van esélyem bekerülni a filmbe, ha ön ajánl, mert tudom, hogy a rendező az ön jó ismerőse.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.3 pont (33 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#8 A57L 2014. 04. 27. vasárnap 09:47
Egész jó lett.
#7 sztbali 2013. 04. 25. csütörtök 15:50
Elmegy.
#6 veteran 2013. 04. 25. csütörtök 13:14
Ezek a nők.
#5 Rinaldo 2013. 04. 25. csütörtök 07:16
Mire képesek a nők.
#4 hairy_pussy 2013. 04. 25. csütörtök 06:42
volt már
#3 genius33 2013. 04. 25. csütörtök 06:39
Nemrossz.
#2 papi 2013. 04. 25. csütörtök 05:39
Miért pont Nikole Kidman?
#1 Törté-Net 2013. 04. 25. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?