A+ A-

Billiárd golyó

A leszerelés végül is csendesen zajlott, voltak, akik nagyon nagy ünneplést csaptak. Nekem bár a szabadságot hozta, mégis volt utána egy-két hetem, amikor csak úgy élveztem, hogy nem csinálok semmit. Már a seregben elkezdtem sokat olvasni, így végre nyugodtan eljutottam könyvtárba, s a szép időben parkokban találtam magamnak padokat, ahol ezt folytathattam, élvezve az ismét civil lét friss levegőjét, a színes ruhába öltözött embereket. Közben mászkáltam a városban, felkerestem egy-két havert, de olyan nagyon nem találtam a helyemet.
Ilyen séta közben futottam össze Ádámmal, akit már régebbről futólag ismertem, egyik osztálytársamnak volt haverja. Váltottunk néhány szót, s annyira lelkes volt, hogy leszereltem, mondta ünnepeljük meg, a héten nincs a barátnője, úgyhogy egyik este elmehetnénk egyet bulizni. Kicsit meglepődtem, mert ugyan rendes srác volt, de csak éppen a nevét tudtam. De annyira magam voltam, mint az egyik ujjam (melyik is?), így kapva kaptam az alakalmon. Annyit mondott majd jön értem, s otthon ne várjanak, mert átbulizzuk az egész éjszakát. Hát mondjuk szoktam járni erre-arra, s nem szoktak várni, de mondtam, majd jövök. S a megadott pillanatban meg is jött Ádám. Rövid, süni szőke haja volt, kék szeme, s olyan állandóan az arcán vigyorgó kis hamvas fiatal pír rajzolt apró folyamatosan változó jeleket. Kigyúrt testén, egy nagyon szűk fehér póló volt egy feszes világoskék farmerszabású vékony nadrág, amely a combján, s a fenekén majd szétcsattant. Rendszeresen járt gyúrni, így kellemesen kitöltötte a ruháit izommal, de még éppen nem vitte túlzásba, s semmi természetellenessel nem mérgezte magát, meg is jegyeztem neki milyen jól néz ki, mire mondta, tudod, erre buknak a csajok. Kicsit meglepődtem, mert egy BMW-vel jött, tudtam, hogy anyagilag nagyon jól el van eresztve, mert több üzletük is van, meg mindenféle ügyvédi dologgal foglalkoznak a szülők. Viccesen kinyitotta nekem az ajtót, belesüppedtem a bőrülésbe, majd zene, de nem dübörgősen, hanem finoman, s elindultunk. A bőre és a parfümjének illata keveredett. Mondta, először kajáljunk valamit, meghív egy tök jó helyre. Eléggé elegáns volt, s jó is hogy meghívott, mert azt hiszem le kellett volna mosogatnom az árát, így kicsit feszélyezve éreztem magam, hiszen a katonaság révén anyagilag eléggé jól le voltam égve, otthon nem akartam kérni, dolgozni meg még nem akartam egyből. S így hát meglévő vagyonom jelentős részét elhoztam, de azért az nem volt sok.
Maga a kajálás nem esett rosszul, egy helyes kis pincér ugrált körbe bennünket, Ádámot fiatalúrnak, néha igazgatóúrnak szólította, ami valamiféle játék része lehetett, s mindenki benne volt. A vacsora jól elhúzódott, bár mind a ketten alkoholmentessel voltunk el, de a három fogás, nem mondom, hogy rosszul esett, s azt vettem észre Ádám is nagyon szeret enni. S közben rengeteget beszél, mindenféle csajokról, ki hogyan mikor, szinte alig tudtam követni, kissé csorgott a nyálam a jó történetektől, ő élvezte, hogy beszélhet, én pedig élveztem, hogy hallgathatom, ő élvezte, hogy figyelnek rá, s én élveztem, hogy valaki nekem mesél. Lehet, hogy sokaknak elmesélte már ezeket a történeteket, de nekem, mint új barátnak, ez új volt.
Mikor kijöttünk, mondta Ádám, most olyan helyre visz ahol még biztos nem voltam. Hát tényleg, egy táncos mulatóhely a város szélén, magyarul kupi. Mondta a barátnőjével nem mehet ide, így tök jó hogy jöttem, mert nagyon szereti a helyet. Kifizettük a beugrót, ami azt jelentette, hogy fele pénzem elment, majd az italrendelésnél, a másik felének a fele, így aztán még kellemetlenebb volt a dolog. Hát a közönségben mi voltunk a legfiatalabbak, a lányok a rúd körül táncoltak, újabb, s újabb igénytelen műsorszámok jöttek.
Ádám néha gavallérkodott, s nagyon be volt indulva, mindent megtett, hogy felkeltse az érdeklődést a lányoknál. Mondjuk én is élveztem a dolgot, a látvány a helyzet engem is hangulatba hozott, de tudtam meddig terjednek a lehetőségeim, s igyekeztem Ádámot is visszafogni. De volt egy középkorú üzletember társaság is, s hozzájuk képest mi csak tacskók voltunk. Közben volt egy szám, amikor egy fickó is jött, s ott a helyszínen a leszboszok után színt csalt a színpadon, illetve más nedűt is, nem nézett ki rosszul, de nem volt az estetem. Sem a csaj sem a srác, a csaj kissé nagymellű volt, a férfi meg nagyon férfias izmos, de azért nem mondom nem volt izgató a helyzet, irultam-pirultam a kis kiéhezett magányomban. De Ádámnak és nekem is eltakarhatatlan jelek mutatkoztak a nyári vászonnadrág alatt. Majd elérkezett a fő attrakció, amit álmomban sem gondoltam, volna, s mikor Ádám mondta előtte, nem hittem el, ez a hölgyválasz. Az egyik belevaló lány kiválaszt egy urat, s ott a helyszínen, a színpadon egy ingyen numerát kap ajándékba, a közönség pedig tapsol, na, Ádám erre hajtott, s engem is biztatott, hogy talán nekem, hát mondjuk lesült volna a képemről a bőr.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 4.92 pont (24 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#4 zsuzsika 2014. 12. 18. csütörtök 08:31
Nem tetszett.
#3 v-ir-a 2012. 09. 2. vasárnap 22:11
annyira rossz se smile bár a fogalmazás lehetett volna jobb is...
#2 genius33 2012. 05. 11. péntek 06:44
Nem volt szerintem annyira jó :(
#1 Törté-Net 2012. 05. 11. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?