A Csere(IN)diák

Szavazás átlaga: 6.12 pont (34 szavazat)
Megjelenés: 2011. december 21.
Hossz: 10 250 karakter
Elolvasva: 1 474 alkalommal
A történetem ne nyúlik régebbre, mint négy évvel ezelőttre. Egyetemista lévén és a mindenféle oktatásügyi változtatásoknak köszönhetően megtudtuk, hogy a másodfokú képzés befejezése előtt majd szükségünk lesz egy nyelvvizsga is.
Még csak másodévesként csaptam hát bele a "lecsóba" és kezdtem meg tanulmányaimat az egyetem mellett egy igen kis kedves és hangulatos nyelviskolában. Mivel elég jól haladtam, csakhamar magaménak tudhattam az első fokot. Azonban sajnáltam, hogy itt be kell fejeznem a képzésemet és úgy határoztam, hogy maradok a következő szintre is. Ekkor azonban hatalmas sokkhatás ért, mivel egy másik tanárhoz kerültem, aki egy amerikai lektor volt. Ebből kifolyólag egy "nyö-t" sem beszélt magyarul sem semmilyen más olyan nyelven, amiket én elsajátítottam az évek alatt.
Mitagadás el is érték a kitűzött célt, mert mindenki, aki a csoportba tartozott akadály nélkül vette a következő szintet a vizsgán. Persze ez nekem hatalmas dicsőség volt és örültem annak, hogy egy újabb nyelv van a tarsolyomban. Eközben természetesen egyetemi életem is valahol egy mérföldkőhöz közeledett és a Bc. Diploma után felvételt nyertem a mesterképzésre is. Ekkor jött a hír, hogy egy csereprogram keretén belül több helyre, országba lehet menni illetve pályázni ezekre a kiváló egyetemekre. Amikor elkezdtem keresgélni a listán megakadt a szeme egy amerikai egyetemen, amiről már sokat hallottam, és hát kinek ne lenne a szíve vágya az, hogy olyan emberektől tanulhasson, akik az archeológia atyai.
Ezen felbuzdulva adtam be a pályázatomat, amit kisvártatva jóvá is hagytak. Ekkor kezdődött el az amire álmomban sem gondoltam volna.
A apot, amikor magam mögött hagytam családomat, barátaimat és szülőhazámat soha nem felejtem el. Nehéz volt és a repülőn pár alkalommal meg is telt könnyel a szeme, de nem volt mit tenni. Itt volt az alkalom és végre olyan helyen lehettem, ahol nem kellett azt sem szégyellenem esetlegesen, hogy nem csak a lányok érdekelnek, hanem a srácok is.
(... )
Egy nap, amikor éppen a geológiai elemzéseket és ezek természetéről olvasgattam, amikor a fa tövénél megjelent egy borzasztóan sármos és karizmatikus pasi. Körülbelül 185-190 centi lehetett, szép deltáján, izmos karjain csak úgy feszült az ing, több lehetett, mint 100 kiló, de szín izom. Gyönyörű szénfekete haja és fekete szemei voltak. Köszönt és megkérdezte, hogy leülhet-e. Erre én igennel feleltem.
– Ugye te nem idevalósi vagy? – hangzott a kérdés.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 5 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 6.12 pont (34 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
T
Törté-Net
2011. december 21. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1