Egy bürokrata kalandjai - Az utolsó találkozás 1-2. rész

Szavazás átlaga: 8.16 pont (37 szavazat)
Megjelenés: 2011. augusztus 23.
Hossz: 30 129 karakter
Elolvasva: 867 alkalommal
1. rész

Gábor kényelmesen dőlt hátra a plüsshuzatú fotelben, lassan, élvezettel kortyolt egy nagyot a és az ablak alatti fák koronáját bámulta. A levelek ernyedten lógtak az ágakon, a tikkasztó kánikulai délutánon egy szellő sem rezdült. Egy pillantással ellenőrizte a hőmérőt: 32 fok. Sóhajtva pillantott körbe a legénylakás javát adó nappalin és elégedetten szürcsölt egyet. Minden a helyén.

Ez persze enyhe túlzás volt. A vasalatlan ingek csupán több kisebb kupacból egy nagyobb halommá lettek összehordva, de az asztal tiszta, a kanapén a párnák felrázva, a szomszédos, kis hálószobában friss az ágynemű, a fürdőszoba kvázi tiszta és a konyha sem szalad. Egy ilyen forró vasárnap senki emberfia ne várjon nagyobb háztartási teljesítményt de legfőképpen nem porszívózást attól, aki egy unalmas irodába zárva töltötte az elmúlt, hasonlóan meleg hetet. Áldotta az eszét, hogy még a nagy hőség előtt egy tálca pakolt a hűtőbe, mellé sajtot és vékonyra szelt parasztsonkát. Megszokásból gyümölcsöt is készített be, de gyanakodott, hogy előbb-utóbb muslica-eledel lesz belőle. Nem nagyon törődött ezzel. Nem volt sportember. Tisztában volt azzal, hogy van rajta vagy tucatnyi fölös kiló, amitől a dereka köré csavart fürdőlepedő viccesen feszül a hasán, mint ahogy azzal is, a törölköző ápol és eltakar, de nem törődött vele. Viszonylag magabiztosan hitte, hogy az ilyen dolgok összességében igen keveset számítanak, ami az emberi boldogságot illeti. Leszámítva persze, hogy ennél több ruhában dőlne róla az izzadság, és ettől nagyon boldogtalan lenne.
Elgondolkodva sodort magának egy cigarettát és hangosan fújta a vaníliás füstöt maga elé.



Péntekig úgy tűnt, élete lassan a helyére kerül. Az elmúlt években minden barátja és ismerőse megházasodott, férjhez ment, gyereket nemzett, vagy szült. Akik nem, azok legtöbbször a valahol félresiklott életüket, rossz munkahelyüket, sikertelen magánéletüket siratták. Gábornak egyik csoportba sem akaródzott tartoznia, de magában kelletlenül elismerte, hogy megkésve, de legalább óvatosan tempózik a zavarosban az első véglet felé. Egyedül élt ugyan saját, parkra néző lakásában, de már felmerült, hogy összebútorozik évek óta stabil kapcsolatával, a dúskeblű, vörösesszőke Szonjával és ha ez megtörténik, akkor bármi más is megtörténhet.

Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 14 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 8.16 pont (37 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Andreas6
2017. szeptember 3. 07:10
#5
Van fantáziád!
1
Ulysses
2015. február 13. 21:26
#4
Nagyon profinak tűnik, tényleg jó írás.
1
l
listike
2014. május 31. 09:27
#3
Nagyon jó.
1
a
A57L
2013. november 8. 04:42
#2
Jó írás.
1
T
Törté-Net
2011. augusztus 23. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1