A+ A-

Időtlen időkig 3. rész

4. nap
Elfelejtettem kikapcsolni a mobilom: megint Zsófi hívása ébreszt. Csak tudnám miért telefonál, ha később úgyis bejön a suliba...
A metrón fülledt meleg, mindenki egy szál pólóban
vagy topban. És velem szemben áll Ági, a tökéletes nő. Bár még csak pár nap telt el, de hihetetlen önbizalmat tud adni, ha tudod, hogy a tetteidnek nincs következménye:)
- Szia Ági! Laci vagyok, feletted járok matek tagozatra.
- Szia... - mondja bátortalanul, hisz nem ismer.
- Azt hallottam, te táncolsz.
- Igen, így van.
- A szalagavatós táncról lenne szó: nincs kedvünk profi táncost fogadni és páran az osztályból arra gondoltunk, hogy te taníthatnál nekünk valamit. Csináltál már ilyet?
- Persze, szívesen. Márti ajánlott engem?
Márti? Ő nem tartozik a szebb lányok közé az osztályunkból, honnan ismerheti Ágit? El kell vele beszélgetnem erről. Én csak kitaláltam az egészet, mikor tegnap megtudtam, hogy táncol.
- Igen, ő. Nem lenne ma időd 7. óra után bennmaradni egy kicsit, hogy megbeszéljünk pár alapötletet? - kérdeztem ártatlanul.
- Dehogynem, lehet róla szó.
- Akkor a 7. óra után találkozunk az aulában és megbeszéljük a részleteket.
- Okés.
Nem akartam ráerőltetni magam, mert a metrón úgyse tudtunk volna rendesen beszélgetni, ezért elköszöntem és egy távolabb álló ismerősöm felé araszoltam. Egész nap izgatottan vártam a 7. óra végét és álmodoztam, hogy milyen jól fog menni a megbeszélés, jókat nevetünk, aztán mikor csak ketten maradunk az iskolában, akkor... De pont az álmodozás tett keresztbe nekem. Utolsó két órám dupla matek volt Kévéssel, "szeretett" osztályfőnökömmel. A nagy álmodozásom feltűnt neki és felszólított felelni. Mivel azt se tudtam mit veszünk, ezért csak álltam a táblánál sután, nem is érdekelt az egész. És akkor mint derült égből a villámcsapás:
- Laci, látom nem érted a paraméteres egyenleteket. Óra után itt maradsz és gyakorlunk egy órát.
- Jajj, tanárnő, ne tegye ezt velem, halaszthatatlan dolgom van!!!
- Neked mindig halaszthatatlan dolgod van.
- Tanárnő, könyörögve kérem, ha hisz az igaz szerelemben, akkor elenged!!!
És itt követtem el a hibát: mindannyian tudjuk, mennyire boldogtalan Kévés házassága, és amennyire gonosz nőszemély, ha ő nem lehet boldog, másnak sem engedi meg. Már látom is, ahogy elkomorul az arca és a szeme vészjóslóan felcsillan:
- Itt maradsz és kész, nem is egy órát, hanem duplát. Most pedig ülj le és figyelj.
Engedelmeskedtem, de feltett szándékom volt, hogy az óra után kisétálok, jelen helyzetben úgysem árthat nekem. Bár egy üvöltözve utánam jövő tanár mindenféle megbeszélést lehetetlenné tesz Ágival. Már csak abban bízhatok, hogy elfelejti. Elővettem hát legodaadóbban figyelő arcomat és végig követtem az órát, a csengő hangjára pedig én is elkezdtem összepakolni a holmimat és elindultam kifelé, mint a többiek. De nem volt szerencsém:
- Laci, te hova mész? Gyere csak, pakolj le ide a tanári asztalhoz, példákat fogunk megoldani a táblánál.
Francba!!! Már csak egy ötletem van, hogy tudok Ágival találkozni: megkötözöm a tanárt és lelépek. Úgy tettem, mint aki feladta, a táskámat letettem a tanári asztalra és engedelmesen a táblához mentem, türelmesen várva, hogy a többiek elhagyják a termet. Mikor csak ketten maradtunk, Kévés elkezdett a feladatgyűjteményben lapozgatni, hogy megfelelő feladatot találjon nekem. Én addig észrevétlenül körbenéztem a teremben, hogy mivel tudnám megkötözni. Fizikailag nem jelenthet gondot, hiszen sokkal kisebb nálam. Nem találtam semmilyen kötélnek használható tárgyat és már majdnem feladtam a reményt, mikor eszembe jutott, hogy a faliújság felelősök van egy széles, barna ragasztószalagjuk a tanári fiókban. Tökéletesen megfelel a célra. A tanárnő pont most megy a táblához, hogy felírja nekem a példát, amit talált. Odaléptem a fiókhoz és kihúztam: az alján ott hevert a megváltás hozó szalag. Gyorsan kikaptam és a tanárnő háta mögé léptem. Miközben a táblára írt, hátulról befogtam a száját és halkan a fülébe súgtam:
- Fogd be a szád és nem lesz bajod.
Az arcát nem láttam, de a krétát elejtve mindkét kezével a száját szorító kezemhez kapott, közben megpróbált kiabálni. Miközben továbbra is szorítottam a száját, a ragasztószalagot eldobva, a másik kezemmel hátracsavartam a kezét, jelentős fájdalmat okozva neki és nekilöktem a táblának. Valahogy sikerült bekapni az egyik ujjamat a szájába és megharapott. Irtózatosan fájt, ezért megfordítottam és mielőtt kiáltani tudott volna, hatalmas erővel arcon vágtam. Teljesen vörös lett és ijedtséget láttam a tekintetében. Még mielőtt észhez tért volna, letéptem a nyakából a kendőjét és belenyomtam a szájába, hogy ne tudjon ordítani, miközben a testemmel a falhoz szorítottam, a ragasztószalaggal leragasztottam a száját. Most már mindkét kezemmel arra tudtam koncentrálni, hogy leszorítsam.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.07 pont (27 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 Robin 2011. 07. 24. vasárnap 23:54
El is felejtettem, hogy írtam az első kettőt. Ahogy olvastam a régi freemailes leveleimet, úgy fedeztem fel őket és kaptam kedvet a folytatáshoz.
#2 jeeeha 2011. 07. 24. vasárnap 03:15
8ev utan felkerult a harmadik resz is.Kemeny.Megkerdezhetem hogy h-h csak most?
#1 Törté-Net 2011. 07. 22. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?