A+ A-

Falusi történet

Láttam a szemem sarkából, hogy kilép a házból és elindul a kert végében lévő szerszámoskamra felé. Egyenes tartásán máskor is megakadt a szemem, nyugodt, magabiztos mozgásán kívül ez volt a másik, amit rendszerint titkon figyeltem az ablakom függönye mögül.
Nyáron már két éve lesz, hogy megvette a szomszéd házat, meglehetősen lerobbant állapotban. Azóta megcsinálta a kerítést, befoltozta a tetőt, rendbe tette a vakolatot és körülmeszelte az ósdi parasztházat. Úgy tűnt, ezen a tavaszon a kertet is ráncba akarja szedni, a teraszon gyülekezni kezdtek a permetezőkannák, fűrészek és most a szerszámos felől jött egy talicskával, benne ásóval.
Melegen sütött az áprilisi nap, magam is halásznadrágban és spagettipántos trikóban térdeltem az egyik ágyás mellett, ahova csatasorba ültetgettem a palántáimat. Úgy véltem, nem vehet észre egy termetesebb borókabokor miatt én viszont merészen lestem ki az ágak alól, ahányszor csak mozdult.
A férjem hosszabb időre elutazott, mint máskor is. Az év három hónapját töltötte itthon kisebb részletekben, a maradék kilencben hajtotta a kamionját. Ha hazaért, rendben voltunk de amikor utazott, nagyon hiányzott a férfi a házból és az ágyamból is. A kis falu csöndjében rengeteget unatkoztam és üdítő színfolt volt, amikor a szomszédba beköltözött Ő.
Nem sokat tudtam róla, inkább a férjemmel beszélt néha, vele is ritkán, de azért udvariasan köszönt, ahányszor csak meglátott. Magának való emberként ismerte meg a falu, aki kora hajnalban beül a terepjárójába, elhajt, délután hazatér és onnantól a ház körül tevékenykedik. Sokat töprengtem azon, mit dolgozik. Az látszott, hogy a szabadban, mert a teste mindig gyönyörűen le volt barnulva. Úgy saccoltam, a harmincas évei vége felé járhat.
Megállt a két őszibarackfa között és ásni kezdett. Én közben végeztem a palántákkal és hogy ne vegyen észre, teljes csöndben felálltam, majd elsétáltam a nyúlketrecek felé, hogy az összegyűjtött gyomot odaadjam a fiatal állatoknak csemegéül. Kitörő örömmel fogadták, szinte sajnáltam, hogy közeleg a húsvét és mind gazdára találtak, bűbájosan és szelíden szedegették ki a kezemből a növényi darabokat.
Átnéztem a szomszéd pasira, éppen a lehető legjobb pillanatban. Letámasztotta az ásót és a munkától kimelegedve éppen áthúzta a fején a pólóját. Százszor láttam már a csupasz felsőtestét, sőt láttam már nyáron, amint fürdőnadrágban locsol, mégsem tudtam levenni róla a szemem. Komoly hiányaim voltak már és belefeledkezve a látványba azon kaptam magam, hogy mindjárt kicsorog a nyál a számsarkán. Gyorsan visszalökdöstem a nyulakat a ketrecbe, rájuk zártam az ajtót és visszatértem az ágyásaimhoz, hogy előkészítsem a terepet a következő adag palántának.
Alig vettem kézbe a gereblyét, amikor megláttam, hogy az egyik kisnyúl kiszökött a ketrecből és most teljes erőből vágtat végig a kerten. Eldobtam a szerszámot és utána eredtem. Fürge volt és ravasz: elrohant a komposztálóig és vissza, majd futottunk néhány kört a kút körül, ezután bevágtatott a szőlőbe, de amint utolértem volna, átbújt a kordon alatt a következő sorba. Már csaknem elkaptam, amikor meglátta a szomszéd kerítésén lévő egyetlen nyílást, ahol hiányzott egy kerítésléc és azon egy pillanat alatt átbújt. Tudtam, hogy ebből baj lesz, ha nem kapom el, a környék összes friss palántáját tönkreteszi. Elfutottam hát a kerítés mentén oda, ahol a szomszédom félmeztelenül izzadva ásta a földet.
- Jó napot szomszéd! - köszöntem rá lihegve. - Elszabadult az egyik nyulam és átszaladt a kertjébe. Tudna segíteni nekem?
A rakoncátlan kis feketeszínű dög ebben a percben elő is bukkant a bokrok közül.
- Kézcsók, persze! Jöjjön át, nyitva a kapu, addigra megfogom.
Mire átértem, a nyúl már fogoly volt. A szomszédom ragaszkodott hozzá, hogy sajátkezűleg hozza vissza a ketrecbe. Miután betuszkoltuk a testvérei közé, már ment is volna, de én nem akartam elengedni némi viszonzás nélkül és meghívtam egy üdítőre. Örömmel elfogadta, azzal a feltétellel, hogy nem hideg. A hintaágyam mellett a fenyőfák rejtekében volt egy doboz almalevem és hozzá pohár, így leültünk oda inni.
- Egyedül van? - kérdezte.
- Igen, a férjem csak tíz nap múlva jön haza.
- Nem lehet túl jó ez a sok magány egy ilyen csinos fiatalasszonynak - mondta és ivott egyet a poharából, miközben engem vizslatott.
Végignéztem magamon, na ja, csinos és igényes... Leharcolt kerti papucsomból kikandikáltak a koszos lábujjaim, a térdem fekete volt a sártól, ami a földtúrástól feketéllő körmeimmel vetekedhetett csak. A hajam összevissza kócos volt még a bokrok közti szaladgálástól - némelyik ág vendégmarasztalónak bizonyult. Jobb kézfejemen véres csíkok éktelenkedtek, mert a nyulat egy rózsabokor alól is próbáltam kiszedni. Döbbentem vettem észre, hogy a trikóm elszakadt, túlságosan sokat fölfedve a bal mellemből. odakaptam, hogy igazítsak rajta valamit, de még a levegőben találkozott a kezünk.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.94 pont (193 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#13 deajk2008 2015. 04. 6. hétfő 09:11
nekem is nagyon tetszett jól megírt történet... folytasd
#12 Ulysses 2015. 04. 4. szombat 20:43
Nem emlékszem, mikor olvastam ilyen érzékletesen, izgalmasan megírt akciójeleneteket. Méghogy falusi történet! Mennyei!
#11 tomi19 2015. 04. 4. szombat 14:54
Nagyon szépen meg írt történet 10 pont.
#10 listike 2014. 10. 11. szombat 19:46
Nagyon tetszett.
#9 papi 2014. 05. 21. szerda 05:21
Nagyon jó
#8 tenzin 2012. 08. 24. péntek 01:03
remek
#7 v-ir-a 2012. 03. 1. csütörtök 21:28
nagyon felizgatott ...ma is.... smile
#6 Rinaldo 2012. 03. 1. csütörtök 09:59
Nagyon jól leirt történet.
#5 KitKatVarázs 2011. 07. 6. szerda 14:04
Köszönöm mindazoknak a támogatását, akik segítettek helyretenni a dolgokat. Egyúttal pedig nagyon hálás vagyok azoknak, akik olvasás után vették a fáradságot és pontot is adtak az írásomra. A hozzászólóknak külön ezer köszönet! <3
KitKat
#4 Aelm 2011. 07. 4. hétfő 01:10
Tetszik, 10 pont.
#3 tiborg 2011. 05. 1. vasárnap 05:02
5 csillagos erotika! es a gramatika is kituno!!
Csatlakozok az elottem szolohoz!!!!
#2 v-ir-a 2011. 04. 30. szombat 23:01
huuuuu...azt már tudom, ezt biztosan elolvasom máskor is smile ) nálam ez 10 pont smile
#1 Törté-Net 2011. 04. 29. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?