A+ A-

A nagy francia ágy

Fordítás

A szerző az olvasóhoz

Milyen mentséget találhatna magának valaki, aki olyan könyvet bocsát a nagyvilág elé, mint az itt következő? Nekem van nem egy, de száz is. Egy író célja csakis olvasóinak elégedettsége lehet. Semmi nem szolgálja annyira az elégedettséget, mint a kellemes olvasmány. Fontenelle mondotta: "Nincs olyan bánat, amit ne ellensúlyozna egy óra olvasás." Mármost, valamennyi olvasmányok közül az erotikus műveké a legvonzóbb, kivált ha kifejező illusztrációk kísérik őket. Mikor már rég ráuntam a nők bájaira, kezembe került Dsds * Justine - je. Felforrt tőle a vérem. Élvezni akartam, megőrjített a vágy: fogammal tépkedtem kancám mellét, hátracsavartam karját...Röstelltem féktelenségemet, amelyet olvasmányom váltott ki, ezért magam is nekiláttam egy Erotikonnak, amely élvezetes ugyan, de nem kegyetlen: amely annyira felajzott, hogy képes lennék meghágni akár egy két láb magas, görbe lábú és púpos satrafát is. Vegyétek, olvassátok, és ugyanígy éreztek majd ti is.
*de Sade márki
Előszó
Senkit sem háborítottak fel jobban a gyalázatos Dsds szennyes művei, mint engem: a Justine, az Aline, a Budoár, a Libertinizmus elmélete. Valamennyit a börtönben olvastam. Ez a gazember egyes - egyedül olyan gyönyöröket tálal a férfiaknak, melyek a nők számára kínzásokkal, sőt halállal járnak. Célom egy olyan könyv megírása, amely élvezetesebb az övéinél és amit a feleségek férjük kezébe adhatnak, hogy jobban értsenek a dolgukhoz; egy olyan könyvet szeretnék, amelyben az érzékek a szívhez szólnak, amelyben a gyönyörök nem rejtegetnek semmi kegyetlent a szép nem számára, és amely nem halált, de sokkal inkább életet kínál képviselőinek, amelyben a szerelem visszatalált a természethez, és mentesen minden gátlástól, minden előítélettől, egyes - egyedül vidám és kéjteli képekben lép elénk. Aki elolvassa, imádni fogja a nőket, ha pedig megfarkalta, kényeztetni fogja őket.
Annál inkább gyűlölni fogja viszont az élvenyúzót, azt a bizonyosat, akit hosszú, fehér szakállal engedtek ki a Bastille - ból 1789. július 14 - én. Bárcsak az elbűvölő remek, amit én most közreadok, porba sújtaná az ő műveit!
Rossz könyv, de jó szándékkal készült. Én, Jean - Pierre Linguet, jelenleg Conciergerie foglya, kijelentem, hogy jelen művemet, legyen bármily élvezetes is, egyedül a hasznosságtól vezérelve alkottam. Így például a vérfertőzés csakiscsak azért szerepel benne, hogy ellensúlyozzam a kéjencek megromlott ízlését, a szörnyű kegyetlenkedéseket, melyekkel Dsds gerjeszti őket.
Floréal, a 2. esztendőben
I. fejezet
A gyermekről, akiben ágaskodik a vágy
Egy faluban születtem Reims mellett, és Cupidonet - nak hívnak. Gyerekkoromtól fogva vonzódtam a szép lányokhoz. Kivált rajongtam a szép lábakért meg szép cipőkért; ebben a Grand - Dauphinre, XIV. Lajos fiára hasonlítottam, no meg Thévenard - ra, az Opera színészére.
Az első lány akitől begerjedtem, egy csinos parasztlányka volt. Valahányszor vecsernyére vitt, kezét a meztelen combomon pihentette. Megkocogtatta tököcskéimet, és érezve, hogy ettől felgerjedek, szűzies szelídséggel szájon csókolt; ettől aztán elpirult, mert szemérmes volt.
Az első lány akit meg is tapogattam - éspedig a szép topánkák iránti vonzalmamnak köszönhetően - első nővérem, Jénovesette volt. Nyolc lánytestvérem volt, öt nővérem anyám első házasságából és három húgom. Nővéreim közül a második rendkívül szép volt: róla még lesz szó később. A negyediknek olyan selymes szőr takarta a csecsebecséjét, hogy kéj volt csak hozzáérni is. A többi csúnya volt. Húgaim mind a hárman vonzóak voltak. Anyámnak Jénovesette, a szépek között is a legizgatóbb volt a kedvence, és egy párizsi utazásáról pompás cipellőtt hozott neki. A következő vasárnap Jénovesette finom, új pamutharisnyát vett fel, hozzá fűzőt, ami összeszorította a derekát, és tompora buja domborodásával még apámat is felgerjesztette, dacára zsenge korának; mert apám szólt anyámnak, hogy küldje ki a lányt (én elbújtam az ágy alá, hogy jobban lássam szép nővérkém cipőjét és lába szárát)...
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7 pont (32 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 papi 2016. 01. 1. péntek 16:44
Én is olvastam az egész könyvet Sokkal jobban tetszett úgy.
#6 A57L 2014. 05. 18. vasárnap 08:09
Nekem nem tetszett.
#5 Bob__ 2010. 12. 6. hétfő 13:24
Régi szép idők!Talán az első erotikus történet volt ez a könyv az életemben, valamikor 12-13 évesen smile Már akkor is darabokban volt a könyv. Azt annyit lett olvasva, hogy teljesen szét esett. Pár éve tudtam meg hogy azon kívül, hogy a szüleim olvasgatták, anno a nővérem is ebből világosult fel smile
De az tény, hogy ez így lopás!
#4 BalGa 2010. 12. 5. vasárnap 06:21
hivatkozás: http://www.antikvarium.hu/ant/book.php?ID=11115

A könyv címe: A nagy francia ágy
Alcím: (Anti-Justine)
Adamik Lajos (Fordító)
Restif de la Bretonne (Szerző)
Kiadó: Unió Lap- és Könyvkiadó
A kiadás éve: 1990
Sorozatcím: Erato Kiskönyvtár
ISBN-szám: 963-7890-04-1

Más tollával ékeskedni... ejnye-ejnye...
Vagy esetleg Adamik Lajos Welúr néven regisztrált?
#3 Saláta 2010. 12. 4. szombat 10:22
Ez már megjelent könyv alakban. Mi értelme másolni.
#2 tiborg 2010. 12. 4. szombat 02:19
Ez minden???...it a vege fuss el vele???....vagy ez az eloszavad Welur???
Mert ez igy gyengus baratom(nom)!!!
#1 Törté-Net 2010. 12. 3. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?