A+ A-

Lelkes fantáziám 1. rész

Csak bámultam magam elé az asztalomnál ülve és szórakozottan lökődtem a számítógép egerét. Mélyet sóhajtottam, majd kifújtam az összes levegőt a tüdőmből, miközben megcseréltem keresztbe tett lábaimat. Az asztalra könyököltem és a tenyerembe süllyesztettem a homlokom. Istenem, holnap lenne a nagy napom! - gondoltam magamban - Holnap lenne az esküvőm.
Még szomorúbb lettem, de egyszerűen már mélázni se volt erőm azon, hogy elrontottam, hogy tönkretettem az életem. Az elmúlt hónapokban csak ez járt a fejemben és csak magamat okolhattam érte. Nem volt erőm szembenézni a másoknak okozott fájdalommal, ezért eltávolodtam az addigi életemtől. Ritkultak a hazautazásaim, rengeteget dolgoztam, kevéske szabadidőmet pedig Zsófival töltöttem. Élveztem a szingli lét örömeit. Majdnem szingli, mert azért volt valakim. Egészen pontosan én voltam valaki szeretője. Elhúztam a számat, elmélkedésemből az ajtó nyitódása rázott fel, Gábor dugta be a fejét az ajtón.
- Ráérsz? Fel tudsz jönni hozzám kicsit?
- Persze, azonnal. - válaszoltam.
Hátratoltam a székemet, felálltam, megigazítottam a szoknyámat, lecsuktam a laptopom, felkaptam a céges mobilomat az asztalról, majd kiléptem az irodám ajtaján. Az irodám. Még nem szoktam meg. Szívesen költöztem a belső irodába, kint az ügyfélszolgálaton már nem fértünk el a lányokkal. Hiába dolgoztunk külön idősávokban, az átfedésekkor csak útban voltunk egymásnak. Aztán Gábor átszervezte a hierarchiát. Ő egyre kevesebbet akart volna napi szinten a céggel foglalkozni, így kinevezett engem és Zsoltit, mint részlegvezetőket. Az én feladatom volt az iroda, az ügyfélszolgálat, a napi teendők, a számlázás, Zsolti a kiszállításokkal, csomagokkal, a futárokkal, raktározással foglalkozott. Tulajdonképpen közös volt az iroda, de Zsolti nem tartózkodott ott, pláne nem a számítógép előtt, inkább a raktárakban ténykedett. Azért örültem, mikor Gábor megkért, hogy rendezzem be a belső irodát magamnak és Zsoltinak. Egy teljes hétvégét rászántam, hogy berendezés után nézelődjek. Gábor rá is bólintott a tervezetre, így jöhetett a vásárlás. A nyír színű bútorok és a piros kiegészítők egész feldobták a helyiséget. Mindkettőnknek lett egy két oszlopos négy soros könyvesszekrénye, amihez hozzácsatlakoztathattunk egy-egy íróasztalt. Az asztalaink közé egy asztalkára helyeztem el a nyomtatónkat. Az irattartók és egyéb tartók, kisebb polcok voltak pirosak, a mögöttünk lévő szinte az egész falat betöltő nyír színű polcrendszerre terveztem felrakni a régebbi dokumentumokat, amik szinte már elborítottak mindent, de muszáj volt megőrizni őket. Egyszóval örültem a saját irodámnak, ha tehettem inkább ott ültem, mint a lányok között, akik folyton kérdezősködtek, nem akarták megérteni, hogy nem kötöm az orrukra, miért lett felbontva az eljegyzésem. S nem utolsósorban az sem volt hátrány, hogy ha nem akartam a futárokkal találkozni, akkor nem kellett találkoznom velük, csak bent maradtam az irodában és becsuktam az ajtót. Ahogy felfelé baktattam a lépcsőn Gábor irodájához, arra gondoltam, hogy csak egy futár van, akit el akarok kerülni. Reméltem, hogy ezzel veszi a lapot és le tudjuk zárni ezt a szégyenletes kapcsolatot.
- Itt vagyok. - nyitottam be Gáborhoz.
- Gyere, gyere! - mondta és hellyel kínált a fehér bőr ülőgarnitúrán. Az előtte lévő üveglapú dohányzóasztalra tettem a mobilom és lehuppantam a kanapéra.
- Szeretném megbeszélni veled a program körüli dolgokat, teendőket. Tudod, már volt róla szó korábban, hogy elindítjuk a Lens aznapi kiszállítását, de ez eddig mindig befuccsolt, most viszont a fejesek eléggé ráfeküdtek a témára, és összeraktak egy IT csapatot, akinek elő kell segítenie, hogy Magyarországon is elindulhasson az aznapi kiszállítás. Hétfőn lesz egy megbeszélésünk velük, addigra, kérlek, írd össze az észrevételeinket, javaslatainkat, hogy az aznapi kiszállítás hogyan lenne nekünk a leggördülékenyebb. Ez kell az IT-eseknek, hogy milyen programot tudjanak kitalálni erre.
Gábor rázta a lábát, ideges volt. Mindig rázta a lábát, amikor ideges volt. Fontos volt ez az együttműködés, bele kellett egyeznünk az aznapi kiszállításba, különben elvették volna tőlünk a többi kiszállítást is.
- Rendben, még ma összeállítok egy ppt-t erre, talán úgy kézzel foghatóbb lesz nekik is. Délután vagy legkésőbb hétfő reggel megmutatom neked. - szóltam közbe Tamás litániájába, most nem volt türelmem végighallgatni, tudtam, hogy miről van szó, hiszen hónapok óta halasztódott már ez az ügy.
- Oké. Azt akarom, hogy csak te foglalkozz ezzel az üggyel, ami nem létfontosságú feladat, azt passzold le Zsoltinak vagy a lányoknak. Lesz egy vezető fejlesztő, akivel te fogsz majd kapcsolatban állni, és neked kell segíteni a program létrehozásában, tesztelésben és a többi...
A többit már nem hallottam nagyon, csak bólogattam és közben azt gondoltam, remek, még egy idióta kis gyík informatikust is el kell viseljek.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.92 pont (39 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#8 sunyilo 2016. 02. 14. vasárnap 15:31
Gyengus...
#7 listike 2014. 11. 7. péntek 11:14
Sok a duma, kevés akció. Nem tetszett.
#6 veteran 2014. 11. 5. szerda 08:36
A folytatás talán jobb lesz.
#5 Rinaldo 2014. 11. 5. szerda 08:19
Gyenge.
#4 zsuzsika 2014. 11. 5. szerda 07:06
Közepes.
#3 Andreas6 2014. 11. 5. szerda 07:01
Nem igazán erre az oldalra való. Túl sok a körítés, ami majdnem annyira baj, mintha egyáltalán nem lenne.
#2 feherfabia 2014. 11. 5. szerda 06:04
5P
#1 Törté-Net 2014. 11. 5. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?