A+ A-

Péntek délután három

Péntek délután három. Hogyan is gondolhatta, hogy ilyenkor még itt találja az orvost? A várószoba kihalt, és ő már vagy tízszer végig böngészte a falra aggatott színes képeket:
- "A bőrgyulladás következményei: kezelés előtt és után..." Hát az "után" sem volt valami bizalomgerjesztő! Van itt még egyáltalán valaki? A körzeti orvos küldte le ide, a reumatológiára. A válla rándult meg a legutóbbi tornaórán. Azóta, ha nem is nagyon, de inkább kellemetlen, tompa fájdalmat érez minden mozdulatnál. Eredetileg úgy tervezte, hogy csak a hatodik órát lógja el, és a délutáni foglalkozásokat. A válla nem fájt úgy, hogy ne bírta volna ki. De ez jó ürügy volt a lógásra és úgy számított, hogy kettőre akár már otthon is lehet.
Szeptember volt, aranyló napsütés. A suli még csak két hete tartott, de neki máris sok volt. Úgy gondolta, hogy csinál magának egy szabad délutánt! Elmegy a haverjaival a tóhoz. Vagy azzal az elsős lánnyal, aki annyira megbámulta őt a tanévnyitón. Abból még akármi is lehet! Ezt itt letudja, és meg lesz az orvosi igazolás, és irány a Szabadság!
De a váró tömve volt, a nevét már felírták, bármikor szólíthatják. A sor azonban sokkal lassabban haladt, mint várta. Az igazolás pedig kelleni fog! A délutáni lógást a nélkül nem úszhatja meg! Ráadásul végleg elássa a magát a tanárnál, mindjárt az év elején!
- Idegbecsípődés lehet, amit kímélni kell - vizsgálgatta a doki.
- El fog múlni? - nézett vissza ijedten a fiú.
- Hány éves is maga? -mosolygott vissza az orvos - Hetvenhat?
- Nem... Tizenhat.
- Ajaj! Ebben a korban még bőven van ideje, hogy elmúljon! De nem árt, ha megnézi egy szakorvos is. Menjen egy emelettel lejjebb fiatalember!
Ez két órája volt. Azóta álldogál itt, az üres folyosón. Az ajtóra ragasztott cetli szerint az orvosnak még itt kellene lennie. Nem merte lenyomni a kilincset. Előbb halkan, aztán hangosabban bekopogott. Nem jött válasz.
A hangra csak takarítónő figyelt fel a hosszú folyosó végéről:
- Ne tessék odalépni, még vizes! - aztán nedves csíkot hagyva maga után ő is elcsoszogott.
De előbb még visszaszólt a válla fölött:
- A doktor úr csak kiment valahová, tessék csak várni, mindjárt jön! És ne zörögjön, mert azt nem szeretik!
A padló már régen felszáradt, de nem jött senki sem. Egyedül volt.
- Minek is jöttem ide? Mindenképp kell valami papír, hogy itt voltam - nyúlt megint a kilincs felé - Valaki csak van itt!
Tényleg nyugodt ez a délután! A Szabó doktor is ezt mondta, amikor délben félredobta a fehér köpenyét:
- Nem hiszem, hogy lenne betegünk ma délután. Maga maradjon csak Annácska, legalább rendben lesz az adminisztráció. Én mindenesetre elugrom, de később majd visszanézek - húzta maga mögött be az ajtót a főnöke. Még hogy "visszanéz"! Nyakamba sózza a munkát, és nem látom hétfőig. De jobb is így. Féléve dolgozott ezen az osztályon. Féléve, amikor a nagy leépítések voltak, még úgy volt, hogy az utcára kerül. De aztán szerencséje volt. Mihez is kezdene most, negyven éves fejjel? Otthon a férje, a két gyereke. Kell a kereset! A Szabó doktor meg igazából nem is olyan rossz főnök. Még hogy majd visszanéz! A nőjéhez ment.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.09 pont (23 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#10 vakon53 2016. 03. 21. hétfő 14:11
Igazavan Kelyhecskének.
#9 zsuzsika 2014. 12. 10. szerda 07:33
Jó.
#8 Ulysses 2013. 10. 1. kedd 14:56
Rendben "papi", hiszek neked. Elolvasom...
Nem vertél át. Tényleg nagyon jó. Minden a helyén van benne. Talán, az anál kicsit túlzás volt, de még az is illeszkedett a történet egészéhez.
Ha nagyon kötözködni akarok, csak annyi hibát találtam, hogy még egy átolvasás, kis szerkesztés utána tökéletes lenne. Akkor 11 pontot is adnék rá, így csak 10.
A szerző nagyon profinak tűnik, mind a szexben, mind az írásban.
Mindjárt nézem is, miket írt még Suguru.
#7 papi 2013. 10. 1. kedd 11:47
Nagyon jó.
#6 kelyhecske 2010. 05. 15. szombat 21:01
nagyon jóó...a vége is életszagú:(
10 pont
#5 imy36 2010. 05. 15. szombat 15:23
Király 10-pont!
#4 zsuzsika 2010. 05. 14. péntek 15:24
Ez tényleg dudla
#3 artfet 2010. 05. 14. péntek 12:31
ideje volt:P:D
#2 Törté-Net 2010. 05. 14. péntek 12:09
Új történet került fel egy duplázás helyett.
#1 Törté-Net 2010. 05. 14. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?