A+ A-

Mire jó egy munkatárs...?

Azt mondják, egy ember életében egyszer adatik meg az, amikor azt mondhatja magáról : most olyan szerelmes vagyok, hogy ennél már nincs feljebb...Hát, ezek szerint én férfiként ez alól kivételt képezek.
Elöljáróban annyit, hogy a történet minden szava valóság, a benne található neveket és helyszíneket a résztvevők személyes adatainak védelme érdekében megmásítottam. Azonban ha a sztori Hölgytagja magára ismerne ebből az elmesélésből, akkor szívesen veszem, ha jelentkezik, és beszélgetünk kicsit a múltról...Ő tudni fogja a módját, hogyan tud velem kapcsolatba lépni.
Egy hajdú-bihari kisvárosban tengettem ifjúkori éveimet, a már-már megszokott rituálé szerint : általános iskola, középiskola, szakképzések, munkahely, majd ... a kilátástalanság. A kilátástalanság arra nézve, hogy bármikor saját egzisztenciám, lakásom, családom legyen. Ekkor érlelődött meg bennem a gondolat, hogy "EL INNEN!!!", bármilyen fájó is, mert mégiscsak itt nőttem fel, itt vannak a rokonaim, barátaim, akik még nem értek meg ugyanerre az elhatározásra, amire én.
Egy alkalmas pillanatban, amelyet én annak éreztem, régebben Budapesten élő ismerősöm szállásajánlatát elfogadva felültem az első IC-re, és nekivágtam. Munkám is került, hajnali újságkihordóként kezdtem fővárosi életemet, amely munka jó volt arra, hogy megbecsüljek minden kis dolgot, amit csak kaptam-kaphattam a sorstól.
Elég hamar rá kellett döbbenjek arra, hogy ez a fizetés épen nem elég semmire, lassan el kellett kezdenem saját kégli után nézni, épp ezért éjszakai árufeltöltést, szép, divatos szóval élve, polcszervizes munkát vállaltam egy közeli Stresszkó-ban. Ezeket azért írom le ilyen viszonylagos részletességgel, mert be kell mutatnom, hogy normális emberi kapcsolatok kiépítésére, magyarul szólva csajozásra, nekem akkoriban sem időm, sem energiám, legfőbbképpen pénzem nem volt.
Mindezek mellett természetesen folyamatosan kerestem a kiutat, a jobb állást különböző hirdetésekre elküldött szakmai önéletrajzok segítségével.
Egy szép napon aztán a Jó elnyerte méltó jutalmát, a Rossz pedig megbűnhődött : felvételt nyertem akkori álmaim állására, és egyidejüleg jól felmondtam a Stresszkónak is, meg az újságos cégnek is.
Életem új fordulatot vett, normális munkaidőben dolgoztam reggel 8-tól délután 1/2 5-ig, jól kerestem, barátokat, ismerősöket szereztem.
Egyik munkatársammal különösen jobb viszonyba kerültem, amit talán annak is betudhattam, hogy évekkel ezelőtt Ő is hasonló megfontolásból került fel a fővárosba egy zalai kisvárosból.
Elkezdtünk találkozni munka után, sörözgettünk, bowlingoztunk, éltük az "aranyifjak" életét.
Egy szép napon ismét a megbeszéltek szerint mentem hozzájuk, hogy majd elindulunk az éjszakába egy jót mulatni.
Csöngettem, és megláttam Őt, akiről eddig csak hallottam, de fotón kívül élőben még nem láttam : kollégám gyönyörű, 16 éves húgát.
Hogy is fejezzem ki magam : elállt a lélegzetem, pedig nem volt szexisen öltözve, nem volt kisminkelve, egyszerűen úgy volt gyönyörű, ahogy...
Észrevehette zavaromat, és mivel Ő is hasonlóképpen érezhette magát megkérdezte :
- Szia, Erika vagyok, a bátyámhoz jöttél?
- Igen, ööööö, én meg Tibor vagyok, és igen, hozzá...Miért, nincs itthon?
- Nem, még nincs, el kellett ugrania egyik rokonunkhoz, de a telefonját itthon hagyta, gondolom, azért nem tudott neked szólni.
Gondoltam magamban, ez talán nem is annyira nagy baj. Mindenesetre kezdeti bizonytalanságunkat legyőzve elkezdtünk mindenféle dolgokról beszélgetni, suliról, életről, moziról, könyvekről, és kiderült számomra, hogy korához képest egy nagyon érett gondolkodású Nővel beszélgetek, aki nem követi az akkori trendit, nem beszél trágárul, nem dohányzik, és elég magvas elképzelései vannak már most is az Életről. Kiderült, hogy nincs pasija, bár már volt fiúval "úgy", és ez a hír engem valamiért megnyugtatott, mármint az, hogy nincs fiú a láthatáron. Jómagam történetem idején 26 éves voltam, természetes, hogy nem akartam abba a hibába esni, hogy "minden puncit, amit nem dugsz meg, a fejedre húzzák majd a túlvilágon" ?
Erikára azonban másként néztem : láttam benne a gyönyörű, szexis Nőt, de ugyanakkor láttam benne a hamvas, üde tinit is, aki még tágra nyílt szemmel néz a világra, sokat szeretne és kell is neki tanulnia.
Aznap az égvilágon semmi nem történt, megérkezett András, a munkatársam, elindultunk az éjszakába. Igazság szerint nem nagyon tudtam a körülöttünk lévő emberekre, történésekre figyelmi ,egyre csak Erika járt az eszemben attól függetlenül, hogy tudtam : Ő számomra a tiltott gyümölcs.
A következő napokban szinte nekem nem is feltűnő módon kezdtem apró kis kérdésekkel bombázni Andrást a húgával kapcsolatban : sokszor fel sem tűnt, hogy a reggeli első kávénknál az első kérdésem Erika hogyléte volt, mígnem egyszer aztán András a következő kijelentéssel tette fel a pontot háborgó érzéseimre :
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.64 pont (36 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#10 vakon53 2016. 02. 20. szombat 12:56
Végre nem egy "úgy bevágtam,hogy a fülén jött ki" történet!
Szívesen olvasnánk az említett másik három történetet is. 10 Pont!
#9 zsuzsika 2015. 11. 9. hétfő 08:45
Tetszett.
#8 listike 2014. 03. 10. hétfő 05:48
Nagyon jó volt, kár, hogy nem írtad meg a többit is.
#7 genius33 2013. 01. 28. hétfő 07:18
Kellemes azért.
#6 v-ir-a 2012. 04. 22. vasárnap 21:14
maga a leírás az nagyon tetszett, kár h nem happy end-del végződött...
#5 Bejja 2010. 01. 6. szerda 23:42
Ez igen!! Ez a pasi tudja, hogy mi kell a nonek! Nagyon szepen irsz!
#4 Ray 2010. 01. 4. hétfő 19:10
Én örülnék , ha leírnád még pár történeted, nekem nagyon tetszett :D
#3 Cicus84 2010. 01. 1. péntek 08:35
Nekem is nagyon tetszett. Kiváncsi lennék a többire is :)
Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!
#2 Olvasó 2009. 12. 31. csütörtök 02:02
Végre nem egy "úgy bevágtam,hogy a fülén jött ki" történet!
Szívesen olvasnám az említett másik három történetet is.
B.Ú.É.K!
#1 Törté-Net 2009. 12. 31. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?