A+ A-

Az eredeti és a kópia

Aligha voltam egyedül azzal a véleménnyel, hogy Rita a legszebb lány az iskolánkban, de talán az egész városban is. Egy osztályba jártam vele, de se én, se más az osztálytársak közül nem rúghatott labdába, mert annyira éretlennek éreztük magunkat a velünk egyidős lányok mellett - mint ahogy azok is voltunk. És persze érettség terén Rita állt az első helyen. Valóságos remekműve a természetnek! A többi lány a nyomába se léphetett. Micsoda igazságtalanság a Teremtő részéről! Az idősebb fiúknak egész raja vette körül állandóan. Nekem, meg a hozzám hasonlóknak már nem maradt más, mint hogy maga elé képzelje Rita örökké ficánkoló testét, parázsló tekintetét, a háta közepéig érő vörösbarna haját - s közben hevesen verdesse a farkát. Hogy Rita milyen formában elégítette ki a szexuális éhségét, ha egyáltalán volt neki ilyen, azt nem tudom. Mindenesetre a férfiak a lába előtt hevertek, s csak intenie kellett volna s máris a lábai közé vetették volna magukat, méghozzá tömegesen. A legkülönbözőbb pletykák forogtak közszájon vele kapcsolatban. Némelyek bizony elég pikánsak voltak. Én nem hittem, nem akartam hinni ezeknek a híreszteléseknek, Rita számomra maga volt a szent, az elérhetetlen női ideál. Ezen még az sem változtatott, amikor egyik napról a másikra otthagyott bennünket s férjhez ment. Tizennyolc éves sem volt még ekkor, de a szülei - így mesélték az emberek - jobbnak látták "a bajt megelőzendő" hozzá adni egy jól szituált idősebb (32 éves!) férfihoz. Ritát többé nem láttuk. Mintha a föld nyelte volna el. Csak legszebb álmainkban tért vissza olykor-olykor.
Egyetemista voltam már, amikor az egyik nyáron, hogy kikapcsolódjak egy kicsit, elindultam otthonról. Nem törődtem vele, hogy merre visznek a lábaim. Egyszer csak a régi iskolám előtt találtam magam. Meghatódottság fogott el s megálltam egy percre. Éppen le akartam nyomni a bejárati ajtó kilincsét, amikor egy női hang szólalt meg a hátam mögött: " Nyáron zárva tartunk!" Hátra fordultam s a döbbenettől hirtelen meg sem tudtam szólalni: Ott állt előttem egy olyan 17 év körüli lány, aki a megtévesztésig Ritára hasonlított. Egy percre a szívverésem is megállt. Ez ő? Az nem lehet igaz! Persze, hogy nem, hiszen az ő haja vörösebb barna, a szeme is élénkebb zöld, meg magasabb is egy-két centivel...
- Na, Petrik Szilárd, mi történt veled? Megkukultál?
- Neeem - dadogtam -, nem kukultam meg, csak meglepődtem egy kicsit.. De mondd csak, ki vagy te, s honnan tudod a nevemet?
- A nővérem osztályképéről. Te együtt jártál a Hajnal Ritával, igaz?
- Igaz. (Éreztem, hogy tetőtől talpig elpirulok.)
- Nahát, én a Rita húga vagyok, Viki. Szia!
- Szia!
Eközben állandóan ennek a csinos csajnak az arcát tanulmányoztam: ugyanaz és mégis egészen más. Istenem, ha tudná, hogy egy régen begyógyultnak hitt sebet éppen most tépett fel bennem! Bele tellett még egy kis időbe, mire valamelyest magamhoz tértem, s elkezdődhetett közöttünk a normális társalgás.
- Merre jársz? Hova mész? Meghívhatlak egy adag fagylaltra? - halmoztam a kérdéseket s ő elfogadta a meghívást.
A cukrászdában megtudtam tőle, hogy vegyésztechnikusnak készül és hogy ő már régóta ismer engem. Engem persze mindennél jobban érdekelt, hogy mi van a nővérével, akit már évek óta nem láttam.
- Ó, a Rita nagyon jól megvan. Pesten él, a második férjével.
- És gyereke van-e?
- A Ritának gyereke? Több esze van annak annál. Nincs is állásban. Semmit sem csinál, csak éli világát.
- Hát ha teheti...
- Persze, hogy teheti. A második férje még az előbbinél is gazdagabb.
- És milyen sűrűn szokott haza járni?
- Nem valami gyakran. Tudod, a férje állandóan foglalt, őt pedig sehova sem engedi egyedül.
- Vagyis afféle aranykalitkába van zárva...
- Úgy is mondhatjuk.
Még jódarabig elbeszélgettünk s ettől kezdve mind gyakrabban találkoztunk. Én a következő évben befejeztem az egyetemet, ő a szakiskolát, s újabb egy esztendő elteltével összeházasodtunk.
Viki igen kedves, barátságos, intelligens nő, nem lehet nem szeretni. Ráadásul annyira hasonlít egykori ideálomra! Magamnak is csak félve mertem bevallani, hogy többek között azért vettem el feleségül, hogy legalább némelykor a nővére közvetlen közelébe kerülhessek.
Rita immár a harmadik férjet szaggatja, s valóban ritkán, olyankor is csak egy-két órácskára szokott hazaugrani. Bemutatja a legújabb pasiját s már ülnek is vissza az autóba. Azt vettem észre, hogy a szülei nem éppen nézik jó szemmel, amit a lányuk művel. Rita hónapokig nem ad hírt magáról, de én mégis mindennap magam előtt látom, hiszen itt maradt a "kópiája", akinek örök hűséget fogadtam.
Egy napon aztán váratlanul betoppant hozzánk az "eredeti" - egyedül. Kirúgta a férje, pontosabban: az élettársa - a harmadik (vagy a negyedik?). Mivel nem mer mindjárt a szüleihez menni, előbb nálunk száll meg, ha megengedjük - mondta. Hogyne engednénk meg.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.31 pont (55 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#11 zsuzsika 2016. 09. 25. vasárnap 18:25
Érdekes.
#10 Ulysses 2015. 08. 11. kedd 20:36
De jó kis csavarokat tud kitalálni Pexi! Ez a története sem unalmas.
#9 listike 2014. 02. 16. vasárnap 13:10
Tetszett.
#8 papi 2013. 09. 5. csütörtök 09:18
Nem is rossz
#7 A57L 2013. 09. 5. csütörtök 04:46
Egész jó.
#6 tiborg 2011. 11. 16. szerda 01:30
Abszolut hiheto,jol megirt,elvezetes tortenet.Hogy volt...meg....
#5 tiborg 2010. 05. 2. vasárnap 02:24
Szepen megirt, almodozas.
meg nem ism,ernek, de majd fognak. Van jovod !!
#4 Pexi 2009. 07. 9. csütörtök 19:31
Az első 3 szavazat után 10 pont volt az átlag, a 4. szavazattal ez visszaesett 7,75-re, az 5. szavazat után pedig 6,8 lett az átlag. Ugyan mi módon? Számolj, kedves Pontifex, ha tudsz! A többi ellen nem szóltam semmit.
#3 Pontifex 2009. 07. 9. csütörtök 19:02
A matematika mai állása szerint 6,9 -es átlag nem számolható 1 és három pontokból!
Amúgy szerintem éppen a helyén van!!!
#2 Pexi 2009. 07. 9. csütörtök 11:34
Kedves ismeretlen Szavazók,tényleg annyira nem tetszett a sztorim, hogy csak 1 meg 3 pontot tudtatok adni rá, vagy csupán cseszkelődésből pontoztatok le?
#1 Törté-Net 2009. 07. 9. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?