A+ A-

Bűnbánat

Nem tudom mióta ülök már a kocsiban. A törlő rendületlenül csiszatolja az ablakot, az esőcseppek kopognak a szélvédőn. A kormányt markolom, gyűröm az átmelegedett bőrréteget, szívem kalapál. Légszomj kerülget, próbálok lehiggadni, nem megy. Már vagy századszor nézek fel az ismerős ablakra. A függönyön keresztül elmosódott alak mozgását látom. Újra bíztatom magam, ki kell szállni a kocsiból, és elé kell állnom.
Nem merek. Nem bírok a szemébe nézni, elsüllyedek a szégyentől. Homlokomat a kormánykerékre teszem, néhányszor odaveregetem. Fejfájáson kívül nem érzek mást. Erőt veszek magamon, kezem az indítóra siklik, elfordítom a kulcsot. Az ablaktörlő leáll, a világítás kialszik. Kinyitom az ajtót, kiszállok. A kapualj alá sietek, de ez a pár méter is megteszi a magáét: bőrig ázom a zuhanyszerű záporban. Hátrasimítom nedves hajamat, benyitok a lépcsőházba. Rutinosan megyek fel a harmadikra, befordulok a megfelelő folyosón, megállok az ismerős ajtó előtt. Szuggerálom a kukucskálót, érzem, hogy meglódul a szívverésem, hangosan kapkodom a levegőt. Kezemet ökölbe fonom, kopogásra emelem. Az ajtó előtt 2 centivel áll meg a levegőben, szinte megdermedek. Képtelen vagyok befejezni a mozdulatot. Átvillan az agyamon mennyi-re furcsa képet festhetek, amint ott tipródom. Mikor elszánom végre magam a mozdulatra, kinyílik előttem az ajtó, megzavarva koncentrálásomat. Ijedtemben hátrébb lépek, a sikítást elfojtom. Dancen is meglepődik, hátra hőköl. Kezében jókora szemeteszsák dudorodik. Talán csak egy pillanatig bámuljuk egymást rökönyödötten. Aztán észreveszem, hogy kezem még mindig a levegőben lóg, gyorsan leeresztem. Dancen tartása is lazul kissé.
- Szia - nyögöm.
- Szia - válaszol. Ellép mellettem, a szemétledobó felé indul. Kinyitja a ledobó ajtaját, belerakja a zacskót és visszahajtja. Hangos zúgással zuhan a hulladék az alsó konténerbe. A csörömpölésből ítélve jó pár sörösüveg is lapulhatott a csomagban. A srác elindul visszafelé, kezét porolja. Megáll az ajtóban, nekidől a félfának. Amolyan "na mondjad" arckifejezéssel néz. Nem igazán tudom mit mondjak, azt hittem majd a helyzet hozza a szöveget, de ez még várat magára.
- Zavarlak? - kérdezem bizonytalanul. Észreveszi idegességemet, furcsán néz rám.
- Nem. Gyere be - kitárja az ajtót, belépek. A küszöbön állok meg, nem invitál beljebb.
Hanyagul becsapja az ajtót, majd elmegy mellettem, a fürdőszoba felé fordul. Hallom a megeresztett csap hangját. Tétlenül állok, rám tapadt ruhámmal kissé megalázónak érzem a szituációt. De elhatároztam, hogy végig csinálom, most már nem hátrálok meg. Dancen kezét törülgetve tér vissza, a törlőt ledobja az előszoba gardróbjára, majd zsebre vágott kézzel áll meg előttem. Ez a mozdulat annyira jellemző rá. És ez az a mozdulat, ami felizgat benne.
- Hallgatlak Amy - veti oda. A kivégzés könnyebb lenne, mint ez a vallomás. Benyúlok a zsebembe, kihúzom az átázott levelet. Felé nyújtom, kérdőn néz rám.
- Ezt Meredith írta. Még a kórházban. Az előtt, hogy... - elakad a szavam. Dancen nem nyúl a levél után, a parkettát nézi. Zavarban vagyok, de tudom, hogy most minden bátorságomra szükségem van. Elfelejtek gondolkodni, és csak cselekszem. Odalépek hozzá, kezeimet csípőjére ejtem. Várom a reakciót, nem ellenkezik. Mindenhová néz, csak a szemembe nem. Érzem, hogy kezd szabálytalanul lélegezni, nekem is, mintha enyhe légszomjam lenne. Lehajtom a fejemet, homlokom a mellkasát súrolja.
- Mindent leírt ebben - kezdem. - Bevallott mindent. - felnézek rá, ő a plafont bámulja. Állkapcsán megfeszül egy izom, amitől félelmetesnek tűnik. Miért nem néz rám?! Érzem, hogy a sírás kerülget. Nem bírok ezzel a merev szoborral.
- Csak azért jöttem, hogy elmondjam, mennyire sajnálom. Igazságtalan voltam veled, megbántottalak. Annyira szégyellem magam, és teljesen jogosan gyűlölsz, de nem tudtam róla! Ha mindent elmondasz, másképp alakult volna. Meg kell, hogy értsd, abban a helyzetben nem tehettem mást, én akkor annyira gyűlöltelek, de most már... most már máshogy érzek. - az utolsó szavakat szinte suttogva mondom ki. Tessék, kiöntöttem a szívem, vallomást tettem, de még mindig nem reagál semmire. Kezdek kétségbe esni. - Nem szólsz semmit? - kérdezem, de elnéz mellettem. Mit csináljak még?!
- Szólj már valamit! - hangom kezd hisztérikus lenni. Nem bírom, hogy nem néz rám, elnéz a vállam felett. Megragadom az állát, és kényszerítem, hogy a szemembe nézzen. Szikrázik a fekete írisze, harag tombol benne, eléget a tekintete. Állom, még ha meg is semmisülök.
Szó nélkül ragad meg, szinte nekivág az ajtónak. Odaprésel a fának, keze a csípőmet markolja, ujjai szinte a húsomba vájnak. Szaporán vesszük a levegőt, mellkasunk egyre gyorsabban emelkedik és süllyed. Az érzelmek túlcsordulnak bennem, rávetem magam a szájára. Mohón csókolom, harapom a száját. A szobor felolvad, ajka rám tapad. Érzem a nyelvét, ahogy utat tör fogaim között, és én engedem. Magamba szívom, mintha az életet szívnám be.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.33 pont (15 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 man 2009. 01. 4. vasárnap 00:41
sztem jo. ez mien sztoriból van?
#2 sihupapa 2008. 12. 19. péntek 03:01
se eleje se vége
#1 Törté-Net 2008. 12. 17. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?