A+ A-

Nős

Elképesztő. Elképesztő az a vágyakozás, ahogy a lány egy ideje, amióta ráismert saját érzéseire, a főnökére nézett. Az elején egészséges munkakapcsolat volt, sőt, hivatalosan most is az, csodálta és ámulta hozzáértését és profizmusát és ez a nagy szakmai csodálat egyszer csak átcsapott valami mássá. Továbbra is csodálta - de egy nap rájött, hogy ezt a csodálatot akár már szerelemnek is lehet nevezni. De hát ugyan már, hiszen nős! És különben sem gondoltam soha úgy rá... ó, igen, azok az állandó belső harcok... a józan ész kontra érzelmek... és attól a naptól a lányban minden megváltozott: a belső harcai egyre aktívabbak és agresszívebbek lettek a férfi jelenlétében, a tudatos énje próbált figyelni a meetingeken, de az a bizonyos másik én valahogy mindig elterelte a gondolatait... vajon milyen lenne megcsókolni...? vajon mit csinál otthon a feleségével...? és különben is: vajon milyen a felesége...? Aztán az a nap is eljött, bár nem számított rá és így kissé felkészületlenül is érte, amikor bizony megismerte a feleségét. Gyerünk, gyorsan, mondj rá véleményt, gyorsan, valami rossz tulajdonságot találjunk már - de semmi... talán hogy túl átlagos, annyira semmilyen. De még ez sem eléggé igaz...
És milyen idegesítő, mennyire boldogok együtt...! Ó, ha az a mosoly neki szólna...! Ó, ha őt ölelné...! Na hát ezt nem lehet tovább így bírni, a tudatos én már rég valahol eltemetve, főleg egy vállalati bulin, kinek jut eszébe a tudatos, józan eszét használni, ez az eleresztésről szól... nincs más lehetőség: vagy nagyon be kell piálni, vagy lelépni, de nagyon gyorsan... Sokáig emésztehetlen élmény ez a találkozás, bemutatás, de talán legalább ad egy pofont a vágyaknak és egy kis segítséget a józan észnek... Hát nem, az álmokat bizony nem lehet józan ésszel kicselezni, durvábbnál durvább, vagy inkább szenvedélyesnél szenvedélyesebb álmok napról napra, izzadtságban fetrengve ébredés minden reggel - és legalább valaki ebben az országban, aki alig várja, hogy dolgozni mehessen és láthassa a főnökét.
Ezen a napon a csillagok valahogy máshogy álltak... Már hónapok óta tartott a reménytelen - és józanésszel bevállalt és csitított - sóvárgás, álmodozás, hányszor kívánta meetingeken, hogy bárcsak tudná, miről beszél, mert ő épp egész máshol járt... Ezen a napon ugyanúgy, mint máskor egészséges borzongás minden egyes találkozáskor a folyosón, és hát a mosolya... az meg olvadásos... ő csak egy senki, egy csavar a gépezetben, de mégis, a titkárnők mintha belelátnának a fejébe... Menj be hozzá nyugodtan, te sosem zavarod...! Vajon csak ugratják, vagy tudnak valamit? És ha tudnak valamit, akkor azt róla tudják és nevetnek rajta vagy...? Vagy mi? Á, ugyan már! És továbbra is: ezen a napon a csillagok valahogy máshogy álltak...
Munkaidő vége, átlag délutáni befásultság, irány a lift, azt sem tudja már, melyik bolygón van - no de ejha, ki jön ott szembe...? Hát már majdnem el is felejtette - ilyen gyors ébredést! Az egész vérkeringése felpezsdült, jutott ám mindenhova, szemek kipattantak, és naná, szív egészségesen kalapál... vagy annál talán kicsit gyorsabban... Úristen, hát ő is most megy haza... Úristen, tán együtt megyünk le a liften...? Ó, bárcsak így lenne és bárcsak ne jönne senki más...! És bárcsak, bárcsak, bárcsak... No de halló, ébresztő: vigyorogj! Vágj már értelmes fejet! És igen, lift felé, és senki más! Lift megérkezik, kínoska vigyor, előre engedi. Ajtó becsukódik, feszültséges csend. Talán most jópofizni kéne...? Á, inkább ne... Ránézzek...? Aj, akkor tuti beszélgetni kezdene... De így meg azt hiheti, hogy kerülöm a tekintetét... Na jó, egy próba, de csak egy pillantás!
A lány óvatosan felé fordította a fejét és rávetette tekintetét. Csak egy pillanat...? Hát nem bírja levenni róla a szemét...! És már megint azok a gondolatok...! Ó, bárcsak... Milyen lehet megérinteni...? A józan ész ismét próbált ébresztőt fújni, hahó, térj magadhoz, ne már, kirúgatod magad, ne szórakozz - de talán késő volt, talán az arca túl sokat árult el... Talán a sóvárgás, vágyakozás túl egyértelműen ült ki az arcára - a férfi hirtelen rácsapott a stop gombra, és a lift hirtelen fékezéssel megállt.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.93 pont (15 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#6 vakon53 2016. 03. 31. csütörtök 12:52
Nemrossz.
#5 A57L 2014. 09. 20. szombat 07:11
Én szerintem gyenge.
#4 papi 2013. 08. 27. kedd 05:59
Nem rossz
#3 genius33 2013. 02. 12. kedd 08:12
Egész jó lett.
#2 Ram Agile 2008. 03. 2. vasárnap 19:16
A nők általában kéretik magukat és ellenállnak ha hirtelen rohanják le őket, megfelelő előkészítés nélkül, főleg nyilvános helyen. Egyébként hiányzott a párbeszéd.
#1 Törté-Net 2007. 08. 8. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?