A+ A-

Próba, szerencse

"Bemenjek, vagy ne? Végül is mi történik, ha megpróbálom? Legfeljebb pofára esek, és hazakullogok, ahogy az eredeti tervben is szerepelt. Idegen városban vagyok, senki sem ismer." Léptem egyet a szórakozóhely bejárata felé, majd újra megtorpantam. "Vagy, ha nincs szerencsém - gondoltam - kifogok egy olyan nőt, aki nincs egyedül, és balhézni kezd a barátja." Rágyújtottam egy cigire, hogy húzzam az időt az elhatározás előtt. "Egy verekedés azért nem hiányozna. Bár lehet, most jót tenne az is. És különben is; az ember sokkal jobban bánja, ha valamit nem tett meg és kellett volna, mint ha valamit megtett fölöslegesen." Így győzködtem magam, amíg el nem fogyott a cigaretta. Végül arra jutottam, hogy körülnézek bent, aztán majd meglátom mi lesz. Ez jó taktika a döntés elodázására, de nem filozofáltam ezen, hanem inkább elnyomtam a cigit a kuka oldalán, és elindultam befelé.
A félig - meddig lakodalmas zene már kintről is jól hallatszott, odabent pedig kimondottan fülsüketítő volt a hangzás. A szórakozóhely két helyiségből állt; egy különteremből a bejárattól balra, ahol csak kis boxok voltak elég szorosan egymás mellett, a nagyobb helyiségben folyt a tényleges mulatozás. A kisteremben, a neonlámpák fakó fénye alatt több társaság próbálta ordibálva megérteni egymást, a nagyobbikban, ahol a zenekar is elhelyezkedett, úgy láttam már nem is igen próbálkoztak ezzel. Nem is értem, aki beszélgetni akar, minek jön ilyen helyre. Gyorsan továbbmentem, és megcéloztam a bárpultot a nagy teremben. Nem volt egyszerű dolgom, mert rengetegen álltak körülötte, szabályos harc alakult ki a pult egy - egy tenyérnyi helyéért, mivel ha valaki már le tudott támaszkodni, sokkal jobb helyzetben érezhette magát. A bárszékeken pöffeszkedő túlizmosított fiatalemberek kimondottan élvezték előnyös helyzetüket, és a világért sem húzódtak volna kicsit összébb, hogy a többiek jobban odaférjenek; sőt, ha valaki véletlenül is közelebb ment hozzájuk a kelleténél, olyat taszítottak rajta vaddisznókhoz méltó röfögés közepette, hogy szegény áldozatuk, inkább eloldalgott szomjasan. "Nagy barmok" - gondoltam, és agyamban egy pillanat alatt felforrt az indulat és a vágy, hogy nekik ugorjak, de aztán mégis győzött a józan ész. Nem kötekedni jöttem.
Megkerültem a harsány társaságot, hogy a másik oldalon próbálkozzak italt szerezni. Jó tíz percembe került, míg kaptam, így volt időm felmérni a terepet. Elég sokan voltak, ahhoz, hogy belekezdjek a tervembe, és amennyire meg tudtam figyelni, volt kellő egyedülálló nő is hozzá. Már csak a legfontosabb dolog hiányzott; nevezhetjük merészségnek, pofátlanságnak, vagy akár gátlástalanságnak is. Aztán ez is megérkezett egy deci vodka és egy korsó sör képében. A rövidet még a pultnál lehajtottam, szinte egy húzásra. Nem sokon múlott, hogy egyszerre ki ne forduljon belőlem, de nagy nehézségek árán sikerült lent tartanom. Csak reméltem, hogy nem sokan látták meggyötört ábrázatomat. Gyorsan leöblítettem a kellemetlen utóízt egy korty sörrel, majd ahogy egy kicsit rendbe jöttem, félrehúzódtam a terem egyik nyugodtabb sarkába. A sör is gyorsan elfogyott, és az alkohol hatása nem maradt el. Tíz perc múlva már biztos voltam benne, hogy a bátorsággal nem lesz gondom. Letettem a kiürült korsót, és szememmel pásztázni kezdtem a helyiséget első szerencsétlen áldozatom után.
Hamar rá is találtam, egy magában ücsörgő lány képében. A barátnői a táncparkett közepén ropták, és ő vágyódva nézte őket. Láttam rajta, hogy menne táncolni, de jólnevelt szemérmessége visszatartotta ettől. Ahogy a félhomályban meg tudtam állapítani, inkább átlagos volt, mint szép, de ettől még elég csinos volt, egyéjszakás kalandnak feltétlenül. Oldalról közelítettem meg, nem akartam feltűnést kelteni azzal, hogy átgázolok a táncolókon. Ahogy melléléptem, felnézett rám, és egy erőtlen mosolyt is kipréselt magából. "Most azt hiszi, hogy felkérem táncolni" - futott át az agyamon, és egy pillanatra kísértésbe is estem, hogy megtegyem. Aztán gyorsan elzárkóztam a lehetőségtől. Én is rámosolyogtam, és a füléhez hajoltam:
- Szeretnék veled lefeküdni - szólaltam meg egy pillanatnyi habozás után. Ahogy kimondtam, egyből meg is könnyebbültem; nem is volt olyan nehéz megtenni. A lány tágra nyílt szemekkel nézett rám, majd pislantott egyet - kettőt, és visszakérdezett, mint aki biztos abban, hogy valamit félrehallott.
- Nem értettem, mit mondtál - kiabálta.
Ismét közelebb hajoltam hozzá, de ezúttal ujjaimmal elhúztam a füle elől szép szőke fürtjeit, és megismételtem a mondatot, kissé tagoltabban és hangosabban. Arca először fehérre váltott, majd mélyen elvörösödött, amiből rögtön tudtam, hogy ezúttal nem értett félre. Ahogy mondani szokás; ha pillantással ölni lehetne...
- Mit képzelsz, te mocskos, perverz disznó, menj a jó büdös francba, különben... - a többit már nem vártam meg. Sarkon fordultam, mielőtt dühe tettlegességig fajulna, de azért nem túl gyorsan, nehogy menekülésnek tűnjön a dolog a kívülálló szemlélődők számára.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.96 pont (28 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#10 Andreas6 2017. 02. 14. kedd 21:48
Kérem a sörömet!
#9 vakon53 2016. 04. 2. szombat 13:36
Nagyonjooó!
#8 listike 2015. 05. 2. szombat 19:37
Ez jó volt.
#7 A57L 2013. 09. 22. vasárnap 04:02
Nem rossz.
#6 papi 2013. 08. 22. csütörtök 11:13
Nekem is tetszik.
#5 v-ir-a 2012. 02. 3. péntek 18:24
oks smile
#4 tiborg 2012. 02. 3. péntek 05:10
A story folytatasa szemelyes, maganugy.Ez igy es eddig jo...vege!!!
#3 v-ir-a 2012. 02. 2. csütörtök 22:02
nekem tetszett....kár h nem találok hozzá folytatást...
#2 mikee 2006. 12. 31. vasárnap 00:32
jó. kimondottan jó. 9p
#1 Törté-Net 2006. 12. 30. szombat 00:00
Mi a véleményed a történetről?