A+ A-

Jázmin kalandjai - Kirándulás a Delfin-öbölbe 1. rész

A felkelő Nap első sugarai aranyos fénnyel borították be Santa Ana városát. A kaliforniai kisváros lassan megtelt élettel. Jázminnak, mint oly sok mindenkinek ez a nap is úgy kezdődött, mint az összes többi. De nem tudhatta, hogy ezen a napon az élete végleg megváltozik.
Még alig egy-két óra telt el az óta hogy az első napsugarak beszűrődtek a szoba ablakán, amikor az ébresztőórája megszólalt. A lány félálomban lecsapta az idegesítő zajládát és fölült az ágyában. Nehezére esett kikelni az ágyból de hát, muszáj volt. Lassan odasétált az erkély ajtóhoz és elhúzta a redőnyt. A fény úgy áradt be a szobába mintha odakint most kapcsoltak volna föl egy több ezer wattos égőt. Jázmin megdörzsölte a szemét majd már kissé éberebben elindult a fürdőszoba felé. Egy frissítő zuhany után megfésülte hosszú fekete haját.
- Jasmine! Kész a reggeli! - hallatszott apja kiáltása.
Még mindig nem bírta megszokni, hogy szülei nem azon a néven szólítják, amit születésekor adtak neki. De hát meg kellett értenie, hogy ha új életet kezd a régiből minél kevesebbet, tarthat csak meg. Már három év eltelt az óta hogy elhagyta szülőföldjét. Apja kedvező állásajánlatot kapott Amerikában így hát miután ő elvégezte az általános iskolát, rögtön szedték a sátorfájukat, eladták a rózsadombi villát, és örökre elhagyták Magyarországot. Hosszú ideig tartott, amíg Jázmin megszokta az új életet. Rövid idő alatt minden megváltozott körülötte. Szülei szinte egyik napról a másikra csak angolul voltak hajlandók beszélni vele és szinte mindent megtiltottak neki, ami csak egy kicsit is emlékeztetheti addigi életére. Nehéz volt de végül megszokta. Most már alig gondolt régi életére. De mégis voltak dolgok, amiket az óta sem bírt megszokni. Ilyen volt többek között a név is.
- Megyek apa! - kiáltott vissza.
Gyorsan felkapott magára egy toppot és egy farmernadrágot és lerohant a földszintre. Ilyenkor mindig igyekezett keresni valamit, ami eltereli a figyelmét az emlékeiről. Ez most egyáltalán nem volt nehéz. Hiszen már csak két nap volt hátra a kirándulásig a Delfin-öbölhöz. Ezt várta már hónapok óta, mióta csak az osztályfőnökük bejelentette. Barátnői már rengeteget meséltek neki arról a helyről.
Ezen járt az esze egész reggel, amíg meg nem érkezett az iskolába. Az útra is alig bírt figyelni vezetés közben. Miután leparkolta a kocsit az iskola előtt eszeveszetten rohant be az épületbe. Alig várta hogy ismét beszélhessen a barátnőivel. Ahogy rákanyarodott a folyosójukra rögtön meg is pillantotta egyik legjobb barátnőjét.
- Tilda! - kiáltotta el magát.
A lány fölkapta a fejét és elmosolyodott.
- Szia Jázmin! - köszönt vissza.
- Végre valaki a nevemen szólít. - válaszolt boldogan a lány. - Már alig bírtam ki a hétvégét.
Tilda is magyar volt hasonlóan az iskola legtöbb tanulójához. Ezt az iskolát direkt külföldieknek, főleg magyaroknak alapították még a második világháború után bevándorlók.
Tilda középmagas barna hajú lány volt. Nagyjából olyan magas, mint Jázmin. Bár az ő bőre is elég barna volt Jázmin bronzbarna bőréhez képest ez semmi volt. Rögtön a közelgő kirándulásról kezdtek el beszélni. Természetesen magyarul. Jázmin szerette áthágni a szabályokat így szívesen beszélgetett magyarul barátnőivel. Tildával és Alex-szel. Az utóbbi, egy kettőjüknél valamivel alacsonyabb szőke hajú lány, épp most futott be. Bár ő is magyar volt jobban szerette az amerikai Alex nevet, mint a magyar Alexandrát.
Pár perc múlva megszólalt a csengő és ők ráeszmélve, hogy tényleg vége a hétvégének szomorúan bebaktattak a tanterembe.
Az osztályfőnök hamarosan meg is érkezett de nem egyedül. A marcona kinézetű szakállas férfit egy alacsony, tejfelszőke hajú, falfehér bőrű lány követte.
- Ki lehet ez? - súgta oda Tilda Jázminnak.
- Úgy tűnik új lány. - dőlt előre a mögöttük ülő Alex.
A tanár ekkor megköszörülte a torkát jelezve, hogy szólni kíván.
- Először is üdvözlök mindenkit a hétvége után. Szeretném bemutatni új osztálytársatokat.
Azzal a lány felé fordult, aki megilletődve, lehajtott fejjel elől összefont kézzel állt az osztály előtt.
- Kérlek, mutatkozz be! - mondta az osztályfőnök a lánynak.
- Szabó Csenge vagyok... - kezdte a lány. -... bocsánat Csenge Taylor. Pár napja érkeztem Magyarországról... Közép-Európából...
Jázmin érdeklődve kapta fel a fejét.
A lány akadozva beszélt és látszott rajta hogy zavarban van. Ez érthető is volt. Új suli, új ország, új nyelv. A kiejtésén is hallatszott hogy nem angol anyanyelvű.
- Jól van Cse... Cse... - próbálkozott az osztályfőnök kimondani a számára rendkívül bonyolult nevet. Aztán végül feladta és csak ennyit mondott. - Foglalj helyet!
Csenge megilletődve, lehajtott fejjel hátrasétált a terem végébe és leült egy üres padba.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.72 pont (18 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 papi 2014. 05. 19. hétfő 10:59
Tetszik
#2 A57L 2014. 04. 26. szombat 07:32
Kellemes jó történet.
#1 Törté-Net 2006. 04. 3. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?