A+ A-

Vendégség

Odakint már derengett. Tomiék szedelodzködtek, még elottük állt húsz perc vezetés, nem nagy út, de egy átdorbézolt éjszaka után tartogat némi kihívást. Zita elemében volt, hatalmas gesztusokkal mesélt egy semmitmondó történetet, miközben a cipojét fuzte. Nem volt különösképpen bonyolult jellem, egyszeruen örömét lelte abban, hogy szoke és hogy szeretik, az embereket jókra és rosszakra osztotta, aszerint, hogy amit tesznek az neki jó, vagy rossz és igyekezett nem tudomást venni azokról a dolgokról, melyek kilógtak koordináta rendszerébol. Kata mosolyogva hallgatta és közben azon gondolkodott, hogy nekilásson-e a mosogatásank, vagy inkább vackolja be magát az ágyba és lehúnyt szemmel hallgassa a nyitott ablakon át azt a csirregés, füttyögés és csattogás koncertet, melyben csak azon kiváltságosoknak van része, akiket ébren talál a hajnal. Furcsa módon nem érzett fáradtságot, sot teste különös, éberségben remegett.
Tomiékat még az egyetemrol ismerte, a közös tanulás láza, majd a vizsgák után kitöro, mindent elsöpro megkönnyebbülés és bulizás kovácsolta össze a bandát. Az államvizsga után persze voltak, akik lemorzsolódtak, de a mag továbbra is összejárt. Zita a legjobb no volt a csoportban, Tomi viszont kifejezetten csúnya srác. Senki sem értette, hogy hogy kerültek össze, pont ok ketten, de láthatóan jól megvoltak egymással, és lassan mindenki napirendre tért a dolog fölött.
Ezen az estén Kata volt a soros házigazda. Zita reggel felhívta, hogy a megbeszéltekkel ellentétben nem tud átjönni segíteni, berendelték a munkahelyére valamilyen sürgos munkára, Tomi azonban szívesen átmegy helyette, mert hát huszonkét fore fozni nem kis munka. Kata úgy vélte, egyedül is boldogul, de Zita szóhoz sem hagyta jutni, Tamás átmegy és kész. Reggel nyolc órakor csöngettek. Kata a forró zuhany alatt igyekezett kimosni szemébol az álmot és remélte, hogy a villanyszámlás, gázszámlás, vízszámlás vagy akárki, aki hajnalok hajnalán háborgatni merészeli, egyszer csak feladja és a szomszédban folytatja áldásos tevékenységét. A csöngetés azonban nem maradt abba. Törölközot csavart maga köré, vizes lábbal kicsattogott az eloszobába és szinte feltépte az ajtót. "Na, megyünk a piacra?" kérdezte Tomi vidáman. " Korán jöttem?" "Nem..."- hebegte Kata és zavartan szorosabbra húzta maga körül a törölközot. A fiú odahajolt hozzá, hogy megpuszilja, majd egy hirtelen ötlettol vezérelve elkapott egy legördülo vízcseppet Kata fülcimpáján.
A lányt minta áramütés érte volna, a mellbimbóján keresztül egyenesen a csiklójáig. A szíve a fülében dobogott, a torka kiszáradt, Úgy érezte, hosszú percek teltek el, míg meg tudott újra szólalni. "Gyere be, mindjárt elkészülök" - mondta rekedten, és betámolygott a fürdoszobába. Te jó ég, mi van velem, gondolta magában, le kellett ülnie a kád szélére, hogy egy kicsit magához térjen. Mi volt ez? Megengedte a hideg vizet és aláállt. "Azt hittem, már megfürödtél" szólt be Tamás az ajtón. "Kata, jól vagy?" képtelen volt válaszolni, nem jött ki hang a torkán. Tamás benyitott. Ott álltak, egymással szemben. Tamás elzárta a vizet, majd hosszan végigpásztázta szemével a gozölgo testet.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.38 pont (13 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#4 listike 2014. 03. 11. kedd 15:57
Ez egy 0
#3 Dudi1984 2005. 04. 18. hétfő 00:01
Hát eléggé!
#2 vtomi0 2005. 04. 15. péntek 21:59
ritka ócska
#1 Törté-Net 2005. 04. 14. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?