A+ A-

Tulipánfa

I.
Ezerkilencszáznegyvenhét, december, karácsony második napja, New York: Gróf Sigray Antal hideg, fehér ágyán fekszik, szemében látszik a végleges, megmásíthatatlan lemondás: már nincs miért élnie. Sápadt, meggyötört arcán halvány mosoly fut át... Magyarországra, Iváncra gondol, kastélyára és birtokaira, melyek most árván várják, hogy újra élet költözzön beléjük. Három éve, márciusban járt utoljára otthon, mielőtt a Gestapo letartóztatta és koncentrációs táborba hurcolta, Mauthausenbe. Bűne: Nyugat- Magyarország kormánybiztosaként, összefogott a fasizmus ellen, a baloldallal.
Arra a végzetes márciusra gondol most, és a virágzó tulipánfára a kastély árnyas, platán és bükk keretezte, zöldellő kertjében. Milyen rendíthetetlenül, már-már kegyetlenül virágzik a magnólia, még akkor is, ha emberek százezrei halnak és nyomorodnak meg nap, nap után...
Ezen a tavaszon is illatos virágot hajt majd az öreg fa, de a gróf már nem fogja látni soha többé. Fia, Gergely ott ül apja mellett. Átoknak érzi, hogy orvosnak tanult és most nem tud segíteni.
Sigray gróf tizenegykor elbúcsúzik családjától, Gergellyel megígérteti, hogy hazautazik Magyarországra, majd csöndesen, végleg elszenderül. Utolsó álmában saját kastélyának keleti szárnyban, meleg szobában üldögél, melyet még nagyapja építetett könyvtárnak. Ám hirtelen kialszik a tűz a kandallóban és jeges, hideg lesz a levegő...
II.
Fél évvel a gróf halála előtt, Ivánc: tikkasztó meleg, a kastély szárnyas ablakai nyitva, a folyosókat, termeket kedélyes leányének tölti be. A gróf intézőjének lánya, Anna énekel, miközben azon fáradozik, hogy a kastély tisztán és régi fényében fogadja majd a hazatérő családot, már ha egyáltalán még hazatérnek... Alig várja, hogy végezzen, és a könyvtárszobában tölthesse a nap hátralévő részét, ahol bármit elolvashat, amihez csak kedve szottyan.
Ekkor két koszos, tagbaszakadt, orosz katona közeledik a Sigray kastély fehér épülete felé, majd eltűnnek a kapuban. Halk sikoly szűrődik ki az emeleti ablakból... pár súlyos perc elmúltával egy tiszt érkezik. Az istállókat nézte meg imént, van-e még levágható állat, de most csalódottan katonái után vette az irányt a nagy kúria felé. A fehér márványkorlátos lépcsőn felfelé indul, mert onnan hall gyanús neszeket. Úgy látszik már elvittek minden mozdíthatót - gondolja - miközben végigfuttatja tekintetét az üres fogadószobákon. Az emeleti folyosón, a harmadik ajtó felől nyöszörgés, elfojtott kiáltás, emberi dulakodás hangja szűrődik ki, futólépésben indul felé. Kivágja a szárnyasajtót, majd egy pillanatra káprázik szeme a tágas szobába beömlő fénytől. Katonái odabent épp egy fiatal kislány felé hajolnak, aki szoba egyetlen bútorán, az ágyon fekszik, egyikük a karjait fogja le, a megtermettebb fickó lehúzott sliccéből pedig már félreérthetetlenül kimered barnás színű férfiassága, és épp arra készül, hogy a remegő húsdarabot az ijedten kapálódzó kislány lábai közé vágja.
- Megállj te!- kiált a tiszt oroszul, de ezzel egy időben már felnyög a kislány a nehéz katona súlya alatt.
- Abbahagyni! - parancsolja, és a visszataszítóan ronda katona, aki eddig kaján vigyorral a lányt fogta le, elengedi a vékony karocskákat. De a másik nagydarab férfi már nem hall semmit, csak teszi, amit ösztönei megparancsolnak száz kilós, elcsigázott testének. Keményen, fájdalmasan járatja nemi szervét a védtelen Annában, aki próbálja karmolni, rúgni gonosztevőjét, de mind hiába: a nagy test ránehezedik, csak vergődni, nyögni tud alatta. A tisztnek úgy tűnik, miközben tehetetlenül, kiszáradt torokkal figyeli katonáját, hogy a gyermek, akit ilyen könyörtelenül meggyaláznak a szeme láttára, Natasára, otthonhagyott feleségére hasonlít. De nem... talán ez a lány szebb, mint a felesége - gondolja.
Mikor a behemót végez a megbecstelenítéssel és kihúzza lüktető hímtagját a puha, meleg nyílásból, a tiszt kiparancsolja mindkettőjüket és becsukja az ajtót, maga sem igazán érti miért. Sűrű csend támad a szobában. Anna nem mer mozdulni, sajog az öle és hányingere lett. A katona közelebb lépve, jól szemügyre veszi a kis áldozatot, a letépett blúzt, ami alatt Anna rózsaszín, apró melle zihál, az ölébe felcsúszott szoknyát. Látja amint a nap sugarai megcsillannak a selyembőrű lábain. Milyen tiszta, milyen szép ez lány, a kis teste, a barna haja, a könnytől csillogó szemei és elnyílt ajka - fut át az agyán. Percekig megbűvölve nézi, majd hirtelen mozdulattal lehúzza egyenruhájának nadrágját, előveszi hímvesszőjét, és teljes testével Annára nehezedik.
- Könyörgöm ne! - kéri a lány elhaló, vékony hangon, amit az orosz tiszt nem ért, de látja pillantását, melyet sosem fog elfelejteni. Nagy kezét a gyermek arcára teszi, hogy ne kelljen szembesülnie a megvetéssel és fájdalommal, ami a lány arcán tükröződik, így döfködi ütemesen, elvakultan. A saját markába élvez, mert nem akar további kínt okozni. Mikor végez, kezét megtörli, és vonásai elégedetten kisimulnak.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.2 pont (15 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 listike 2013. 08. 26. hétfő 07:45
Kár, hogy tragédia lett a vége.
#2 papi 2013. 08. 6. kedd 06:04
Nem rossz
#1 Törté-Net 2005. 03. 23. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?