A+ A-

Az utolsó tábor

Eredeti szöveg:
Az itt leírt történet, még az előző rendszerben történt. Általános iskolai tanulmányaimat éppen befejezve, ( évvesztes lévén éppen elmultam 15 éves ) egy nyári úttörő sátortábor résztvevője voltam, kihasználva az iskola nyújtotta utolsó lehetőséget. Jellemző, hogy felügyelőként jelen volt két tanár, két-három szülő és három úgynevezett ifivezető (két lány és egy fiú kb. 18 évesek). Egy ilyen tábor számunkra az első "nagy felelőséget" is jelentette, hiszen az éjszakai őrséggel a társaink épségére kellet vigyázni, két óránkénti váltással. Persze ez nagyon jó bulinak tűnt, és az is volt. Ezen a nyáron, mint már két éve, a szüleim voltak azok a szülők, akik jelen voltak, mint felügyelők. Az ifivezetők egy állandóan horgászó huszonéves srác és két 18 éves, állandóan együttlévő barátnő.
A tábor egy tóparti, fenyves erdőben helyezkedett el, akárcsak a szomszédos sátortáborok. Megérkezésünk napján, a kipakolás után azonnal megtámadtuk a strandot, ahova az ifivezető lányok és egy tanár kisért le bennünket. A többi felügyelő fent maradt ebédet készíteni, ugyanis a tábor önellátó volt. A strandra érve, sokan azonnal a vízbe vetették magukat. A lányok (Erika és Andi) a parton elhelyezett öltözőfülkébe mentek a fürdőruhájukat felvenni, mivel nekik a táborban erre nem volt idejük, akárcsak nekem. Elindultam én is átöltözni, de nem tudtam, hogy Andiék ott vannak. Odaérve a kétrészes fülkéhez, bementem abba a fülkébe, aminek nyitva volt az ajtaja. Csendben nekiálltam átöltözni, és akkor figyeltem fel a szomszéd fülkéből hallható hangokra. Andi éppen a következőt mondta Erikának:
"Egyre jobban kívánom az ujjaimat".
Erre Erika válasza:
"Este masztizunk?"
Erre váratlanul leesett az órám.
Nagyon mérges lettem, hiszen szívesen halhattam volna tovább a párbeszédet, de mivel az óra égzengést okozott - amit szerintem még ötven méterrel arrébb is lehetett hallani - abbahagyták a beszélgetést. Azon tűnődtem, hogy most gyorsan kimenjek a fülkéből, vagy várjak. Ám gyorsan végeztem az átöltözéssel, és kiléptem a friss, ciklámen illattal tűzdelt erdei levegőre. Szerencsétlenségemre, vagy szerencsémre Ők is akkor léptek az erdei tisztásra - a fülkéből - a parttól kb. 50 méterre. Én nagyon gyorsan fülig pirultam (legalábbis azt hiszem) és futottam egyenesen a vízbe. Úszkáltunk, lubickoltunk vidáman a többiekkel a kellemesen meleg vízben, de én egyre többször csak a két lány párbeszédére gondoltam és szinte csak Őket figyeltem.
Észrevettem, hogy nagyon sokszor néznek engem, és rólam beszélnek. Elhatároztam, hogy közelükbe úszok, de az utolsó pillanatban mindig meggondoltam magam. Úgy délután egy óra körül felmentünk ebédelni, amit közben a szüleim és a fent maradt tanár elkészítettek. Ebéd után páran fent maradtunk a tábort rendbe tenni, és felkészülni az esti tábortűzre. Egész délután számunkra "fontos" munka zajlott, hiszen felelősségteljes munka volt a tábort a saját igényeink szerint kialakítani, és a fát begyűjteni a tűzhöz. Nem volt időm gondolni a délelőtti eseményeken.
A vacsora után lementünk a partra páran, és ott összefutottunk négy pár évvel idősebb otthoni barátunkkal. Velük elfogyasztottunk a büfésoron kb. három boroskólát, amit akkor nagy titokban tartottunk, hiszen nekünk ez akkor tiltott volt, de nagyon jólesett. A kedvcsináló után felmentünk a táborba, mert hamarosan kezdődött a tábortűz. Az ifivezetők feladata volt a tábortűzi műsor megszervezése, ami nagyon jól sikerült. A tanárok és a szüleim lesétáltak a partra, hiszen az ifik nagyon nagy tekintélyre tettek szert a szemünkben és jobban szó fogadtunk nekik, mint a tanároknak és a szüleinknek. Én persze egész idő alatt a délelőtt hallottakon gondolkodtam, mivel a két lány az esti műsor alatt nagyon sokszor a közelemben voltak, és szembetűnt, hogy nincs rajtuk melltartó, a fény hatása és a pólójuk vékonysága miatt kirajzolódott formás idomaik.
Azonnal felizgultam, mint mindenki, aki elé ilyen isteni látvány tárul. Nem is tudtam olyan szerepben részt venni, amiben a helyemet el kellett volna hagyni, hiszen a farkam egyfolytában meredezett. Egy leülős játékban véletlenül (bár nem biztos) Andi az ölembe ült, amire én, szinte azonnal szívbajt kapva, felugrottam és szerencsére a tűz miatt nem látható módon elpirultam, mert a farkam még mindi állt. Ennek tudatában gyors mozdulattal visszaültem egy üres helyre, majd Andira néztem, aki összenézve Erikával elmosolyogta magát. Alig bírtam kivárni a tábortűz végét, ami hál' isten el is jött hamarosan.
A tisztasági blokkba a legvégén mentem, addigra lecsillapodtak a vágyaim. Mikor lemostam magamról a tábortűz keserű füstjét, elindultam a sátramba. A lányok ezt követően egymást váltva mentek tisztálkodni. Az éjszakai őrség közben elkezdte a működését. A tanárok és a szüleim még így éjfél környékén a parton, illetve a büféknél voltak, és ismerve őket, tudtam, hogy hajnali kettő előtt nem is jönnek fel a táborba.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.32 pont (28 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#5 listike 2014. 05. 1. csütörtök 19:27
Nem a legjobb.
#4 A57L 2013. 10. 4. péntek 04:21
Elmegy.
#3 :-) 2005. 03. 21. hétfő 07:24
sok pici apróságtól....

édes
:-)
#2 én 2005. 03. 20. vasárnap 20:41
érdekes, folytatnád? kicsit több, részletesebb körítést is írhatnál hozzá, úgy izgibb lenne.
#1 Törté-Net 2005. 03. 19. szombat 00:00
Mi a véleményed a történetről?