A+ A-

Esti mese

Robin halkan suhant fáról-fára. Bár fáradt volt, csak apró kortyokban szelte a levegőt, és tekintetét felváltva vetette az avarra, és maga elé. Kapkodása miatt valószínűleg akkora zajt csaphatott, mint egy csorda megvadult állat, ám úgy tűnt, Gil ennél is jobban siet, és nem hallja, vagy nem akarja meghallani barátja közeledtét. Nagyon izgatottnak tűnt - és Robin maga is reszkető tagokkal várta már, hogy mi volt az, amit Gil annyira eltitkolt előle, még a legjobb barátja elől is! Talán rejtett kincsre bukkant az erdőben, vagy valami még izgalmasabb...!
Robin - lévén egy vadász fia volt - szakavatottan követte Gil nyomát, bár jócskán lemaradt tőle. Azt is tudta, mit rejt a sűrű, lombhullató erdő mélye. Innen nem messze kristálytiszta búvópatak tör a felszínre néhány szikla közül, festőivé varázsolva a kora őszi langymeleg tájat. Halk, jól kivehető zúgása jótékonyan rejtette el a csörtető fiú mozdulatai által keltett zajt.
Robin átugrott egy kidőlt fát, ahogy Gil is tehette néhány pillanattal ezelőtt, és a nedves avaron megcsúszva zuhant egy tölgyfa kiterjedt gyökerei közé... Szerencséjére. A közelből Gil hangját hallotta meg, ahogy beszél valakihez. Ha óvatlanul utána rohant volna, valószínűleg pontosan mögötte bukkan fel a tisztáson! Négykézláb tornázta magát, a bokrok menedékébe mászott. Úgy saccolta, talán száz lépésre lehet Giltől, könnyedén közelebb óvakodhat, anélkül, hogy észre vennék.
Gyomra ökölnyire rándult össze az izgalomtól, mintha egy méhkas zúgna benne. Még soha nem volt része ilyen kalandban, és legalább bebizonyíthatta, hogy még Gil sem képes őt észre venni, ha nem akarja! Hamarosan kideríti a fiú titkát, amiről senki sem tud! Gil még a papnak is csak annyit árult el, hogy nem bűnös dolog, és hogy jót tett - más nem is tud róla: csak Gil, a pap, és Robin.
De Robin hamarosan rá fog jönni, mit rejteget barátja. Óvatosan átkúszott egy bokor alatt, hogy egy öles tölgy árnyékába húzódjon, és a talajhoz közel - apja így tanította: minél alacsonyabban van, annál nehezebben veszik észre, kivéve, ha jócskán a becserkészett áldozat fölött van - kidugta fejét, hogy körülkémlelhessen.
Ahogy gondolta: Gil a csörgedező patak mellett állt, egy kiugró szikla mellett, amit innen Robin nem láthatott. A fiú rövid, vörösesbarna haja csapzott volt, sapkáját kezében szorongatta, arca kipirult. Zöld szemei izgatottan csillogtak, miközben ingjét és bő nadrágját próbálta kisimítgatni, és megtisztítani a hajsza során ráragadt piszoktól. Hangosan lihegve hadart, miközben szemét egy pillanatra sem vette le a szikláról.
- Azt mondtad, bármit kérhetek, és teljesíted! Ha nem lettem volna ott, az a farkas biztosan felfal téged!
- Akkor is... határok vannak közted és köztem! - válaszolta hirtelen egy durcás lány hang. Nem ismertem... Sőt, nem is hallottam hasonlót! Kiejtése lágy volt, hangja szépen csengő. Olyasmi, mint a kisgyerekeké, mégis lapult benne valami érett bölcsesség, amit még az aggok sem tudhatnak magukénak. Robin bárhogy erőltette szemét, a lekonyuló fűzfaágak leplezték a fán álló alakot.
Ez lenne Gil titka? Egy lányért futott át az egész erdőn?
- Azt mondtad, hármat kívánhatok, és legyen bármi is az, teljesítened kell!
- Igen - adta be a derekát végre a lány, úgy tűnt egy hosszas vita után. - Megmentetted az életem, ezért bármit meg kell adnom neked, akár a saját életem is, ha azt kívánod.
- Akkor kérlek, gyere le arról a szikláról!
Robin izgatottan hajolt előre, visszafojtva a levegőt is. Miről beszélnek? Ki lehet az a lány ott a sziklán?
Ahogy valami hirtelen megrebbent, Robin szava is elállt. Bárki is állt a sziklán, a másik oldalán kellett volna lejönnie, hisz a meredek kőről még maga Gil sem tudhatna lemászni, pláne egy lány... Nem is mászott.
A lány hajának mintha minden szálát aranyból szőtték volna, napszínű zuhatagként omlott csípője alá. Kissé durcás arca mesékbe illően szép volt - Robin az utóbbi napokban azon kapta magát, hogy néhány nála idősebb lány arcát nézi, de még a legszebb sem ért ennek a lánynak a nyomába. Hatalmas szemeinek ibolya színét Robin, most, hogy alig tíz lépésnyire volt tőlük, még innen is ki tudta venni, és a hajszálak alól kikandikáló, kecses ívben csúcsba szaladó fülecskéit is.
Ruhája, akár jókora pamacsokkal díszített sapkája pompás zöld és kék színekben játszott, úgy tűnt, mintha apró virágszirmokból varrták volna össze. Karcsú, mezítlábas lábacskái kikandikáltak alig térde alá érő, oldalt hasított szoknyája alól, ahogy lapos hasa és vékony dereka is a felső ruházata alól. Hogy ez miért volt ilyen apró, Robin első látásra megtudta...
Ahogy a lány hátán széttáruló pompás pillangószárnyakra vetette tekintetét. Zöld, kék és piros színek bódító kavalkádja keveredett rajta szemkápráztatóan gyönyörű mintákba, és úgy tűnt, mintha minden szárnycsapás után aprót változna az összkép.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.86 pont (21 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#4 vakon53 2016. 02. 6. szombat 14:46
Nagyon de nagyon aranyos írás.

10 Pont!
#3 zsuzsika 2015. 01. 4. vasárnap 07:43
Gyenge.
#2 listike 2014. 10. 3. péntek 05:39
Nem jó.
#1 Törté-Net 2005. 03. 13. vasárnap 00:00
Mi a véleményed a történetről?