A+ A-

Álom?

Szép napos késő tavaszi délután volt. A park tele kutyasétáltatókkal, családokkal. A fiú sétálgatott csak, élvezve a napsütést, és hirtelen meglátta ülni a padon Őt. A kutyáját hozta ki, de ő nem sétálgatott, csak ült és olvasott. A fiú melléült, de távolabb, nehogy tolakodásnak tűnjön, és lopva belelesett a könyvbe. A formájából látta, hogy verses kötet. Csak ültek egymás mellett csendben, és néha egymásra pillantottak, igaz soha nem egyszerre. Mikor egy pillanatra összetalálkozott tekintetük, a lány lesütötte szemét, és gyorsan elfordult, csak egy apró mosoly mutatta arcán, hogy jó érzéseket keltett benne az a pillanat. Kínos zavarokat a lány kutyája oldotta fel, aki piszkos mancsaival, a férfi ölébe támaszkodott.
Nem győzött bocsánatot kérni kutyája viselkedéséért, mondván ilyen még soha nem fordult elő. És a kutya mintha cinkos mosollyal nézett volna a fiúra, aki nyugtatta a lányt, hogy semmi gond, majd kimossa, és örül, hogy ilyen játékos barátot talált. A lány mosolygott, és még egyszer elnézést kért, de már csak mintegy kezdeményezve a beszélgetést. A fiú megkérdezte mit olvas olyan elmélyülten, s mikor megtudta, hogy egy Ady kötetet, kissé elmosolyodott. Bár nem nagyon ismerte Ady-t, de amiket olvasott tőle, azok nem álltak közel hozzá amellett, hogy nagyon tetszenek neki a versei. Mindketten szerették a költészetet, és észre se vették, elkezdtek beszélgetni versekről, költőkről, olyan hévvel, hogy szinte rohant mellettük az idő. Mindketten érezték, ez a nap, nagy ajándékot hozott, akárcsak egy jó beszélgetőtárs személyében is. Mert a költészet mellett, mindenről szó esett, átcsaptak egyik témából a másikba, míg végül már azt se tudták, honnan indultak. Sok közös vonást, gondolatot fedeztek fel egymásban, és nagyon jól érezték magukat. Nevettek, mosolyogtak, még akkor is mikor körbenézve látták, egyedül vannak a parkban, és már besötétedett, csak a lámpák fénye világított.
A lány kutyája szemben ült velük, és feszülten figyelte őket. Ekkor csendben maradtak. Mély, sokat mondó csend volt, szinte kínos. Amit a lány tört meg, kissé remegő hanggal mondta, hogy sajnos mennie kel, de örült a találkozásnak, és reméli találkoznak még. Gyorsan adott egy puszit a fiúnak, és elsietett. Vissza-vissza nézett, és
látta délutáni partnere ott ül a padon, és mosolyogva néz utána. Boldogságot érzett, nem tudta egészen pontosan miért, de mikor hazament, hosszú idő után először dúdolt, míg vacsorát készített.
Egész héten csak az járt a fejében, vajon hétvégén megint kint lesz-e a fiú, aki szintén csak a lányra gondolt. Sokat megtudott róla, többek közt, hogy kedvenc virága a sárgarózsa, és a rózsaszín. Mivel szeretett kertészkedni a telkükön meg egyébként is voltak futó rózsák, épített egy kis gloriettet, és három oldalára, rózsát ültetett. Sárgát, rózsaszínt és vöröset.
Szombaton úgy adódott, hogy nem tudott kimenni, de reggel elsétált oda, és egy szál rózsához kötve, levelet hagyott a padon. Amiben bocsánatot kért, hogy nem tud jönni, de szeretne találkozni, és ha nincs ellene kifogása, várja este 8-kor egy étteremben. A lány elpirult, mikor olvasta a levelet, és könnyűnek érezte magát. Előbb hazament, hogy elkészüljön, bár nem használt sminket, mégis sok időt vett most el a készülődés. Valahogy egyik ruháját se találta megfelelőnek, végül egy bézs lapszoknya, és fehér fűzős felső mellett döntött. A vállára terített egy kardigánt, ha hideg lenne este, és elindult a "megbeszélt" helyre. Mikor odaért, azt hitte, rossz helyen jár, vagy a fiú verte át, mert az étteremből semmi zaj nem szűrődött, sőt mintha zárva lenne. De pontban 8-kor kinyílt az ajtó, és a fiú állt ott. Mosolygott, a lány zavarban érezte magát, de nézte őt. Tartotta neki az ajtót, míg belépett, és lesegítette a horgolt kardigánt.
A lány ekkor látta, hogy az étterem teljesen üres, egyetlen asztal van csak két személyre megterítve, és az egész helyiség rózsákkal beborítva. Az asztalokon, a székeken, de még a padlón is virágok voltak, és az ő asztalukon, egy hatalmas csokor sárgarózsa. Leültek az asztalhoz, és akkor jelent meg egy pincér, egy üveg félédes rose-val. Töltött nekik, majd elment. Koccintottak, de sokáig nem szólaltak meg. Csak nézték egymást, kortyolták a bort, és mosolyogtak félszegen. Meghozták az ételt, és evés közben, elkezdtek beszélgetni, össze-vissza. Lassan elfogyott a bor, majd még egy üveg. A desszerthez itták meg az utolsó kortyokat. Sétáltak az utcán, a levegő kissé hűvös volt ezért a fiú ráterítette kabátját a lány vállára, és átkarolta.
Egymást ölelve sétáltak, beszélgettek, míg megérkeztek a lány lakásához. A kapuban állva elakadt a szavuk. A lány gondolkozott behívja-e, de végül kiolvasta a fiú szeméből, hogy nem haragszik, ha úgy érzi korai. Megcsókolta "barátját" és belépett a kapun. Még visszafordult, majd becsukta maga mögött az ajtót, és neki dőlt. Nem tudta helyesen tette-e, hogy nem hívta be udvarlóját.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.67 pont (6 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 zsuzsika 2014. 12. 30. kedd 09:03
Romantikus.
#2 v-ir-a 2010. 10. 3. vasárnap 21:59
wow felüdülés ilyet olvasni ....nagyon jó
#1 Törté-Net 2004. 09. 15. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?