Ne kapkodjunk, SZERETKEZZÜNK!

Ismeretlen
Szavazás átlaga: 6.48 pont (44 szavazat)
Megjelenés: 2004. január 17.
Hossz: 10 665 karakter
Elolvasva: 14 162 alkalommal
Forrás: FitLine
Túl gyorsan eljut a csúcsra, így partnerének nincs ideje élvezni? Íme néhány, szakértők által kidolgozott, páros gyakorlat! És néhány azoknak is, akiknek problémája ellenkező jellegű: a késői ejakuláció.

Mit is nevezünk annak?


A szakértők azt nevezik korai ejakulációnak, amikor a férfi orgazmusa 15 behatoló mozgásnál kevesebb alatt (ha egyáltalán bírja számolni) vagy éppen a behatolás előtt következik be. Egy másik magyarázat a szexuális kapcsolat időtartamára vonatkoztatva: akinek 2 percen belül van orgazmusa, annak korai az ejakulációja.
Ezzel szemben 5 perc már kielégítőnek mondható, így megérdemli a "normális" jelzőt. Azoknak, akik nem mérik a pontos idejét, de meg szeretnének bizonyosodni arról, hogy nem túl érzékeny a fegyverük, létezik egy tudományos módszer is.
Fallovibrációs teszt a neve, az ejakulációt okozó idegi reakciókat értékelve megmutatja, hogy azok normálisak vagy túl érzékenyek. A vizsgálatot egy "dobszerűséggel" végzik, ez lukat képez egy sík felszínen, melybe behatol a merev hímvessző.
Hozzá van erősítve egy kis motor, amely elektromos impulzusokat küld a dobba, melyek hatására az vibrálni kezd. Ilymódom pontosan meg lehet határozni, hogy mennyi időre és "szenvedélyre" van szükség az orgazmushoz. Kevesebb, mint 8 perc? Kiestél. Ne felejtsük el, hogy a szexológusok azt is betegnek tartják, akinek túl sokáig tart az aktus. Akinek egy óra dörgölődzés után sem lesz orgazmusa (figyelem, nem azokra a szerencsésekre gondolunk, akik direkt vissza tudják tartani! ), annak késői az orgazmusa.

Az egyik olyan gyors, mint
S
alf
pe
alf
ed
alf
y
Gonzales, a másik meg olyan lassú, mint egy lajhár.

Az egyik nem hagy neked elég időt, hogy élvezz, a másik meg hiába merít ki, mégsem jut el a csúcsra. Az érem két oldala, a férfiak orgazmusának két problémája: a korai ejakuláció, ami a férfiak 23%-át érinti, és a késleltetett ejakuláció, ami kevésbé elterjedt (8-10%) és nem kevésbé kellemetlen. Amíg az előbbivel gyakran hoppon maradnak a nők (a korai ejakuláció az esetek 10%-ában még az előjáték alatt bekövetkezik), addig az utóbbi megtéveszti partnerét, majd becsapja.
Vannak férfiak, akiknek több óráig is tarthat az erekciója, partnerük nagy örömére. Azonban amikor a partner rájön, hogy valójában a férfi nem képes az orgazmusra, a reakciója teljesen megváltozik. Azt gondolja, nem elég vonzó, vagy leginkább, hogy a férfinek nem tetszik vagy talán, önzésből nem lesz orgazmusa, nem is a partner örömének meghosszabbítására, hanem a sajátjáéra.

A problémák okai is eltérőek:
A korai ejakuláció majdnem mindig a teljesítménytől való félelemmel magyarázható.
A kései pedig a különböző gyógyszerek – mint pl. a fekély elleni szerek – használatával, de az esetek döntő többségében a problémát a túlzott önellenőrzés okozza. Ez azt jelenti, hogy bármennyire izgatott az állapota és bármilyen erőteljes is az erekciója, nem tudja átengedni magát a gyönyörnek, és így a normális ejakulációs reflexeket elnyomja magában.

Az okok:
Gátlások, az ivartalanítástól való félelem, amely a nem megfelelő teljesítményhez kapcsolódik, de a partner iránti bizalom hiánya is. Akár korai, akár késői az ejakuláció, a partner megértése elengedhetetlen, de nem elegendő a probléma megoldásához. Léteznek azonban igazi és megfelelő páros szexológiai terápiák. Hatékony, mellékhatások nélküli technikákról van szó, amelyek inkább erotikus játékra emlékeztetnek, semmint terápiára.
Orvosok elutasítják az olyan ejakuláció késleltető szerek alkalmazását is, mint a lidokain vagy a mentol tartalmú krémek, mert ezek nem csak a péniszt érzéstelenítik, (jelen esetben inkább érzéktelenítik), hanem a vaginát és a klitoriszt is, így örömtelenné válhat az együttlét, és sokkal nagyobb kárt okozhatunk ezzel egy kapcsolatban, mint amit a korai magömlés tenne.
Az
a
alf
lk
alf
oh
alf
ol
és a különböző nyugtató hatású szerek, és
d
alf
ro
alf
go
alf
k
szintén inkább ártalmasak, mint hasznosak, annak ellenére, hogy bizonyos vizsgálatok kimutatták az ejakuláció késleltető hatását. Sokan a gyors, de alkalmi segítségtől várják a megoldást problémájukra, ezek csak fél megoldások a gyökereket nem kezelik. Tehát ne feledjük, a gyógyszerek önmagukban nem jelentenek megoldást.

Most pedig néhány szó arról, hogyan fékezzük, illetve hogyan gyorsítsuk fel a férfi szervezetet.

Késleltetni


A szakértők véleménye szerint a férfiak azért ejakulálnak túl gyorsan, mert nem ismerik fel azokat az érzéseket, amik megelőzik az orgazmust, azaz nem tudják megragadni azt a pillanatot, amelyben erőt kellene venniük magukon ahhoz, hogy feltartóztassák az ejakulációt. Erre a teóriára építve állított össze egy amerikai pszichiáter különböző lépésekből álló módszert, amely megtanítja a férfiakat összpontosítani a kilövellés előtti pillanatra. Íme.

1. A "stop-start"
 • Az első lépés a partner kielégítése, kérjük meg, hogy kizárólag a saját érzéseire figyeljen. Amikor érzi, hogy közeledik a csúcshoz, álljunk meg. Kis idő elteltével az ejakulációs inger mérséklődik, kezdjük újra, de közben próbálja meg visszatartani még legalább 15 percig. Akkor tettük meg az első lépést, ha sikerül neki ezt 3-4-szer egymás után megismételni, tehát így élvezni. Fontos: az orgazmus alatt a férfi kerülje az erotikus fantáziálást. A cél, hogy fel tudja ismerni a különböző érzéseket, melyek az izgalom és az orgazmus különböző fázisaihoz tartoznak.

 • A második lépés a fent leírtak megismétlése valamilyen kenőolajjal, ezt addig kell folytatni, amíg a férfi meg nem tanul sokáig maszturbálni az orgazmus elérése nélkül. A kenőanyag szerepe, hogy olyan környezetet teremtsen, mint a hüvelyé, és így olyan érzetet keltsen, mint a behatolás. Ebben az esetben is 3-4-szer kell megismételni a feladatot.

 • Végül alkalmazzuk a "stop-start"-ot a közösüléskor. A partner üljön lovagló pozícióban a férfira, aki legyen mozdulatlan, helyezze kezeit a nő csípőjére és így irányítsa a mozgását. A legfontosabb, hogy koncentráljon az érzéseire és, hogy mindig szakítsuk meg a szeretkezést, amikor közeledik az orgazmushoz. Miután ezt négyszer sikeresen végrehajtottuk, megpróbálhatjuk oldalra fekve is, egymással szemben. Most már a férfi is mozgathatja a medencéjét a nővel együtt, 3-4-szer elkerülve az orgazmust. Amikor már elég biztos magában, megpróbálhatjuk a "hagyományos" pozíciót is – azaz a férfi a nőn fekszik –, de ez a legveszélyesebb azok számára, akiknek korai ejakulációjuk van. Az elején elképzelhető, hogy nem fog sikerülni, de egy pár próbálkozás után el lehet sajátítani az ejakuláció szabályozását.

 • A szükséges idő 2-10 hétig terjed. Azért, hogy hosszú távon is megőrizzük az elért eredményeket, eddzük magunkat heti egyszer legalább hat hónapig.


2. A szorításos technika
 • Izgassuk partnerünket előbb száraz kézzel, majd valamilyen kenőolajjal. Amikor már majdnem ejakulál, ahelyett, hogy elengednénk, szorítsuk meg jól a péniszét 15-20 másodpercig, hüvelykujjunkkal a redőket, mutató – és középső ujjunkkal a másik oldalt szorítsuk, a többivel pedig fogjuk körül a péniszt. Határozott nyomást fejtsünk ki, de ne mozgassuk közben a kezünket.

 • Amikor elsajátított egy bizonyos önkontrollt, készen áll a közösülésre. A nő helyezkedjen lovagló pozícióban a férfire, helyezze be a merev péniszt a hüvelybe, majd üljön mozdulatlanul. Amikor a férfi közeledik az orgazmushoz, a nő távolodjon el egy kicsit és szorítsa meg a hímvesszőt az ujjaival. A gyakorlatot ismételjük el 3-4-szer, mielőtt eljutnánk az orgazmusig.

 • Amikor már a férfi elsajátított egy bizonyos önkontrollt, a nő is mozoghat finoman közösüléskor, de végig készen kell állnia arra, hogy bármikor felemelkedjen és megszorítsa a hímvesszőt. Néhány hét elteltével 15-20 percig is szeretkezhetnek anélkül, hogy a férfinek közben ejakulációja lenne.

 • Végül alkalmazhatjuk a technikát más pózokban is, de ne felejtsük el, hogy a klasszikus pozíció az, amelyben a legkönnyebben sülhetünk el. A szakértők azt tanácsolják, hogy alkalmazzuk az eredeti mozdulatsort legalább heti egyszer három hónapig, de akkor se csüggedjünk, ha az eredmények eleinte nem kielégítők.


Gyorsítani

A szexológusok szerint a késleltetett ejakulációban szenvedők nagy része képes elérni az orgazmust, de csak bizonyos körülmények között, például maszturbáláskor. Tehát a "betegség" leküzdéséhez elegendő lépésről-lépésre segíteni partnerünket az orgazmus eléréséhez még a közösülés alatt is.

1. A híd manőver
 • Egy kenőolaj segítségével izgassuk partnerünket, amíg közel nem érzi magát az orgazmushoz.

 • Ekkor tegye a péniszt a hüvelybe, ez alatt a nő folyamatosan izgassa a kezével, ugyanakkor a férfi pedig mozogjon előre-hátra.

 • A férfi szóljon a nőnek, mielőtt éppen elélvezne. Ekkor a nő vegye el a kezét és hagyja, hogy a férfi a közösülés mozdulataitól élvezzen el.


2. Ösztönzés és szórakozás
 • Azon az elven alapszik, hogy egy kellemes, kézzel izgatás, amelyhez az erotikában való teljes mentális elmerülés kapcsolódik, nem lehet reménytelen. Gyakorlatilag a lehető legintenzívebben kell izgatni partnerünket fizikailag, s egyidejűleg hozzá kell segítenünk, hogy leküzdje gátlásait.

 • Kezdjük partnerünk izgatásával – hosszan simogassuk végig az egész testét, majd lassan jussunk el a nemi szerveihez.

 • Ekkor kérjük meg partnerünket, hogy merüljön el erotikus képzelgéseiben. Ezek a fantáziálások váljanak beszélgetésük tárgyává. Ezzel egyidőben, hogy minél intenzívebben izgassuk a férfit, a simogatások mellett alkalmazzuk az orális szexet is. ˇ Néhány pár a fantáziálás helyett inkább erotikus olvasmányokat vagy videó kazettákat választ.

 • Amikor a férfi épp a csúcsra érne, hatoljon a nőbe, s hagyjuk, hogy a medence-mozgásoktól jusson el az orgazmusig.


3. A növekvő érzékennyé válás
 • Az első lépés, hogy a férfi egyedül maszturbál addig, amíg orgazmusa nem lesz.

 • A második – talán a következő nap-, hogy a partnere előtt maszturbál és éri el az orgazmust.

 • A harmadik lépés, hogy partnere elégíti ki.

 • A negyedik ugyanaz, mint az előző, annyi különbséggel, hogy épp mielőtt eljutna a férfi a csúcsra, behatol a nőbe. Amikor a férfinek többször is sikerül a hüvelyben ejakulálni, eltűnnek gátlásai és félelmei.

 • Néhány esetben, mielőtt a negyedik lépést alkalmaznánk, meg kell próbálni a női nemi szervek közelében, maszturbálni és elélvezni. Így majd könnyebb lesz a hüvely belsejében ejakulálni.


Amennyiben a korai magömlés problémát jelent párkapcsolatában, akkor forduljon szakemberhez, hiszen ez ma már természetes és nem Ön az egyetlen, akinek ilyen gondja van. A korai magömlés ma már nem válóok, könnyen, gyorsan és tartósan kezelhető, csak egy kis gyakorlat kérdése.
A megoldás pedig még mindig kéznél van, csak tanulja meg használni!
Bot-ok részére nme engedélyezett a szavazás!
Szavazás átlaga: 6.48 pont (44 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
a
angel234
2022. január 16. 03:42
#12
Egy kis tanácsadás mindig jól jön.
1
én55
2021. augusztus 10. 09:20
#11
Ja kérem a jó tanács sokat ér, de a tapasztalat még többet.
1
Andreas6
2020. február 19. 07:56
#10
Jó kis tanácsadó írás. Persze semmi erotika, de nem is ez volt a célja.
1
feherkalman1
2016. május 18. 12:47
#9
Ha a lány jól csinálja akkor időben jön.
1
tutajos46
2014. február 4. 07:15
#8
segíthet a nő is ezen a problémán.
1
B
Busmanus
2014. január 17. 12:46
#7
A másra gondolás nekem nem jó. A múltkor a szomszédasszonyra gondoltam, és még hamarabb elsültem...
1
Shavo
2011. október 17. 13:47
#6
Akár jók is lehetnek.
1
Ismeretlen
2007. május 28. 18:41
#5
Én is korán megyek el.
Nem tudok vele mit kezdeni.néhány trükköt már kiprobaltam de semmi.majd most ezeket probálom ki.
az éneket kiprobálom
1
valaki
2006. február 28. 17:29
#4
én is korán megyek el, bár mostanában egyre tovább bírom... majd kipróbálom ezeket e trükköket
Én amúgy közben magamban énekelek hogy nyútsam a dolgot
1
névnélküli
2005. december 3. 13:57
#3
Hát vannak itt okos tanácsok, de hogy vegyem rá partnerem, hogy bízzon magában? Hiába csinálok bármit, ő csak elkeseredik újra és újra, ahányszor csak előbb ér fel a csúcsra. Névnélküli cica
1
noname
2004. január 17. 17:36
#2
Hát én nem tudom, de ha én szex közben elkezdek másra gondolni, akkor lekonyulok. Úgyhogy ez nem hinném, hogy hatásos módszer lehet. (Bár nekem nem is probléma a korai magömlés.)
1
T
Törté-Net
2004. január 17. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1