A+ A-

Talán (részlet)

Két hét után feladtam és arra gondoltam, hogy ha ennyire nem érdeklem őket, akkor miért törjem magam miattuk. Hisz nem én kerestem meg őket, hanem ők engem.
Csak Ellie hiánya fájt nagyon. Úgy jöttem el, hogy el sem búcsúztam tőle, és most nem tudok róla sem semmit. Hiába próbáltam többször is hívni, nem tudtam elérni. A mobilja állandóan ki volt kapcsolva, az intézetben pedig azt mondták, hogy külföldön van és nem elérhető. Charlie-t sem sikerült elérnem, mert sosem tudták adni, üzenetet pedig hiába hagytam.
Végül belenyugodtam, ha akarnak, úgyis megtalálnak. Még egy hét telt el, aztán kezdődött a vizsgaidőszak és szinte mindenki nálam akart vizsgázni. No meg persze a kedves tanszéki kollégák sosem értek rá és végül azon kaptam magam, hogy mindent a nyakamba sóztak.
Egy fárasztó pénteki nap estéjén fáradtan bandukoltam hazafelé és azon tűnődtem, hogy csináljak-e magamnak otthon valamit, vagy álljak meg valahol vacsorázni. Aztán, mivel a cipőm szorította a lábam, úgy döntöttem, hogy előbb hazamegyek, és ha még akkor kedvem lesz bárhova meni akkor elmegyek.
A szokott mozdulattal nyitottam ki az ajtót és léptem be. Levettem a cipőmet, és a kabátomat felakasztottam a helyére. Indultam a szoba felé, amikor lemerevedtem a döbbenettől. Valamilyen zene hangosan szólt a szobámból. Biztos voltam benne, hogy nem én hagytam bekapcsolva a rádiót reggel, mert azt is automatikusan kikapcsolom mindig, meg különben is reggel csak hírműsort hallgatok, ez meg valamilyen vad zene volt. Körülnéztem, hogy találok-e valamilyen védekező eszközt, egy ernyőt legalább, amikor megakadt a szemem egy idegen kabáton, pont az enyém mellett. Az előbb észre sem vettem, annyira megszokott mozdulatokkal akasztottam fel az enyémet.
Közelebbről megnézve női kabát volt.
Ellie!!! És már rohantam is befelé, szinte beestem az ajtón, de rögtön földbe is gyökerezett a lábam a döbbenettől. A lehető legnagyobb kényelemben egy vörös hosszú hajú nő feküdt a kanapén és a tv-t nézte. Amint észlelte, hogy beléptem rám nézett, szép kényelmesen letette a kezében tartott poharat a földre, ami félig tele volt whiskyvel és felállt.
- Na végre, hogy megjöttél - fogadott és felém lépett.
Csak bámultam és nem tudtam hova tenni. Valahonnan ismerős volt, de egyszerűen nem ugrott be.
- Jól mondták a lányok, ilyen bambán egyszerűen imádnivaló vagy.
- Barbie...? - inkább tippeltem, mint felismertem.
- Még szép, hogy rám ismertél - felelte gúnyosan. - Na ne ácsorogj itt. Menj, öltözz át, addig készítek egy italt, úgy látom rád fér. Aztán meg együnk valamit, mert éhes vagyok.
- Együnk? Mit?
- Természetesen, amit hozattam. Nem valami nagy szám, de most megteszi. Kinn van a konyhában, csak beteszem a mikróba.
"Jézusom, a konyha!" Már két napja halogattam a mosogatást.
- Na de ... izé, ... szóval hova tetted? - kérdeztem nagy kínban.
- Hát szó se róla, elég nagy kupi volt a lakásodban. Még szerencse, hogy már délelőtt idejöttem és volt időm egy kicsit kitakarítani és valami rendet rakni.
- Miiii!!! ... Te kitakarítottál? - bámultam tágra nyílt szemekkel rá.
- Nyugi! A cuccaidhoz nem nyúltam. Charlie is mindig azért lesz ideges, ha a cuccaihoz nyúlok. De a konyhát kénytelen voltam rendbe rakni, hogy egyáltalán elfogadható állapotban legyen, no meg a szobát is kiporszívóztam és az ágyat is áthúztam.
- Az ágyat?? - és most már igazán megnéztem ezt a nőt.
Hihetetlen! Vékony és olyan magas, mint én. Formás lábán vékony, mintás harisnyát hordott, és épphogy térd felett végződött a szoknyája. Félig átlátszó blúzt viselt, amin áttetszett a melltartója. Nem voltak nagy mellei, de formásnak sejlett a blúz alatt. Két ujján hordott gyűrűt és egy félig vastag arany nyakláncot viselt, hozzáillő, cseppformát mintázó fülbevalóval. Szép, ovális arca volt és kevés festék volt rajta. A zöld szemei most lágyan néztek rám, de tudtam, hogy tudnak kegyetlenek is lenni. Hosszú vöröses barna haja a háta közepéig ért. Olyan nő volt, akiért bolondulnak a férfiak és képesek bármire egy pillantásáért.
- Hát persze! - felelte a teljesen értelmetlen kérdésemre. - Ki tudja kivel henteregtél benne, márpedig én tiszta ágyneműben akarok veled szeretkezni.
- Velem? Szeretkezni? - kapkodtam a levegőt a meglepetéstől.
- Miért? A te lakásodon vagyunk nem? - nevetett fel. - Vagy tán más programot csináltál magadnak?
- Nem, dehogy! De hogy ... hogy jöttél be? - kérdeztem, bár teljesen feleslegesen.
- A kulcsommal. - felelte a világ legtermészetesebb hangján.
- A kulcsoddal???
- Mindig szanaszét hagyod a cuccaidat a tanszéken. Gyerekjáték volt egy órára elemelni a kulcsaidat. És még szerencse, hogy olyan becsületes népek járnak arrafelé, mert bármidet bármikor elvihetné bárki. Jobban is ügyelhetnél - felelte kioktató hangon.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.63 pont (35 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#2 listike 2014. 08. 25. hétfő 07:28
Tulajdonképpen, ez lenne a harmadik rész?
#1 Törté-Net 2003. 10. 21. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?