A+ A-

Erogén zónák

Részlet a "Mit csinál egy szexológus az ágyban?" című könyvből
Amikor az erogén zónákról esik szó, az emberek általában csak azokra a szervekre gondolnak,amelyek orgazmust képesek kiváltani. Erre a későbbiekben még visszatérünk.
Az emberi test számos olyan területet tartalmaz, amelyek ingerlése kellemes érzetet kelt. Nagyon fontos ezekről a zónákról tudnunk a vágyat felkeltő előjáték érdekében, amely végül is az orgazmusban csúcsosodik ki. Az orgazmus és a szerelem két külön dolog, de ezek kombinációjából adódnak az érzések, a ragaszkodás és a gyengédség. A prostituálttal kielégülő férfi csak orgazmusban részesül és semmi másban. Megkönnyebbül ugyan, de becsapva érzi magát és nemcsak a kifizetett összeg miatt, hanem azért is mert az aktust szerelem és előkészületek nélkül végezték mindketten.
Az egymást szerető férfiak és nők szívesen mutatják ki érzéseiket csókokkal és simogatásokkal, amelyek fontos és nélkülözhetetlen részét képezik az orgazmushoz vezető nemi közösülés során fellépő nagyfokú kéjérzetnek.
A nő különösen érzékeny azokra a gyengéd simogatásokra, amelyeket partnere a kezével, szájával, nyelvével vagy akár a fogaival végez.
Minél hosszabb ideig vannak izgalomban ezek a másodlagos erogén zónák, annál nagyobb lesz az orgazmus intenzitása. A férfi esetében gyakran teljesebb és tartósabb erekcióra vezet az, ha a nő az előjáték során gyengéden simogatja az erogén zónákat. A nő ezáltal hozzájárul ahhoz, hogy elkerülhetők legyenek az oly sok pár életét megkeserítő korai magömlések. A pénisz hosszan tartó izgalmi állapota, különösen a szexuális tapasztalataik elején járó fiatalok esetében, általában korai magömléshez vezet, néha akár a teljes merevedés előtt is. Egyébként viszont a test más részeinek csókolgatása és simogatása lehetővé teszi az ejakuláció könnyebb irányítását és késleltetését.
A két legfontosabb erogén zóna a száj és a mellek területe. A csók egy pár nemi vágyának első kifejezési formája. Látszólagos könnyűsége ellenére a csók különös figyelmet érdemel. Csókolódzás közben figyelni kell arra, amit csinálunk. Megfelelő-e az ajkak tartása? A két csókolódzó ajkai szorosan simulnak-e egymáshoz? Az egyik partner nyelve elég mélyen van-e a másik szájában? Csakúgy, mint más fizikai kontaktus esetében, a csókolódzásnál is a tökéletességre kell törekedni és figyelni kell a partner reakcióit. Minden ember másképpen szeret csókolódzni, és pont ezt a másságot kell kitalálni.
A száj és a nyelv nemcsak csókolódzásra való, hanem segítségükkel a többi erogén zóna - köztük a nemi szervek - is izgalomba hozhatók.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.23 pont (13 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#6 zsuzsika 2015. 01. 19. hétfő 09:49
Oktató írás férfiaknak.
#5 A57L 2014. 04. 30. szerda 06:37
Gyenge írás.
#4 Shavo 2011. 10. 18. kedd 00:42
Elmegy.
#3 Anonymus 2009. 07. 7. kedd 02:02
ez jo,sztem igazad van
#2 504002 2007. 02. 28. szerda 09:28
nagyon tanultságos még haladóknak is
#1 Törté-Net 2003. 09. 12. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?