A+ A-

Gépkocsivezetés-oktatónőm

Letettem a második félév vizsgáit. Itt volt a nyár, és két és fél hónapra felszabadultak a délutánjaim-estéim. Igaz, Ritával megbeszéltünk egy közös nyaralást, de az csak augusztus elején volt esedékes. Jó, a hétvégeket most majd együtt töltjük... de mit csinálok a hétköznapokon? Aztán megláttam egy plakátot. Igen, ez kell nekem! Úgyis untam és utáltam a vonatozást, az időhöz kötöttséget, a legtöbbször mocskos vagonokat és a nem mindig józan utasokat. Úgyhogy másnap elmentem, és jelentkeztem. Hogy mire? Úgy döntöttem, megtanulok vezetni, és veszek egy autót. A plakát ugyanis ilyen tanfolyamot hirdetett, méghozzá azzal, hogy intenzív képzés, akár egy hónap alatt jogosítványt szerezhetek.
Szerencsém volt, hétfőn már indult is egy tanfolyam. Tényleg intenzív volt, két hét alatt megvolt az elméleti oktatás, az utolsó nap már vizsgáztunk is. Tizenhatan voltunk, főleg nők, és szinte mindenki 25 alatt. Csak egy valakinek nem sikerült a vizsgája, ő kénytelen volt később kezdeni a gyakorlati tanulást. Mi tizenöten viszont már hétfőn kocsira ülhettünk. Az irodában azt kértem, hogy lehetőleg egy idősebb oktatót jelöljenek ki, de ilyent nem tudtak adni, az összes szabad ember 30 körüli volt. Viszont az ügyintéző elárulta, hogy az egyetlen női oktatójuk (igaz, ő is csak 26 éves) épp szabad, úgyhogy ha megfelel a kisasszonynak...
A kisasszonynak természetesen megfelelt. Tulajdonképpen azért kértem idősebb oktatót, mert tartottam tőle, hogy egy fiatalabb esetleg kikezd velem. Egy nő viszont... akár ki is kezdhet. Igaz, most őt is visszautasítom, ha megteszi, hiszen minden ilyen gondolatom Rita körül forgott. De ez talán könnyebb, mint egy férfit leszerelni.
Az ügyintéző felemelte a telefont, és megkérdezte:
- Krisztina ott van?
A válasz igenlő lehetett, valami olyannal bővitve, hogy épp csinál valamit, amit nem tud abbahagyni, mert az ügyintéző csak ennyit mondott a kagylóba:
- Akkor utána jöjjön fel!
- Tessék helyet foglalni - fordult aztán felém -, mindjárt jön az oktatója.
Kisvártatva bejött egy nő, és odalépett az ügyintézőhöz. Halkan váltottak pár szót, majd a nő odalépett hozzám.
- Üdvözlöm. L. Krisztina vagyok, az ön gyakorlati oktatója - nyújtotta a kezét.
Kicsit meglepődtem. Szokatlan volt a magázás. Csak három évvel idősebb nálam, akkor miért nem tegez? Vagy ezt írná elő az oktató-tanuló viszony? Nem hiszem, a főiskolán a legtöbb oktatónk (pedig a legfiatalabb is legalább 35 éves volt) tegezte a hallgatókat.
- M. Éva - fogtam meg a kezét. Meglepően erősen szorította meg az enyémet.
- Jöjjön, megiszunk egy kávét és megbeszéljük a részleteket.
Kávézás közben alaposan szemügyre vettem. Furcsa volt az összhatás. Csinos lett volna, ha... Ha meleg barna szemét nem rejtette volna egy ormótlan, kicsit professzoros szemüveg mögé; ha fényes barna haját nem egy szigorúan tűzött kontyba fogva hordta volna; ha nem egy egyszerű vonalú, sima blúzzal és egy hasonlóan egyszerű, sima nyári kosztümmel takarja elég jónak tűnő alakját.
Hamar megegyeztünk: mindennap három órát veszek, és ha minden jól megy, két hét múlva akár vizsgázhatok is. Felajánlotta, hogy mivel úgy sincs más tanulója, eljön a munkahelyemre majd értem, ne kelljen a fél városon átvágnom. Az első órát akár most is elkezdhetem.
El is kezdtem. Meglepően jól ment a tanulás, a vezetés, és két héttel később tényleg levizsgáztam. Egy héttel később pedig már kezemben is volt a jogosítvány, újabb egy hétre rá pedig (mostohaapám szakértő segítségével) vettem egy nagyon jó állapotban levő kétéves Renault Cliót. Zoltán javasolta, hogy elsőnek inkább használt kocsit vegyek, kezdő vezetőnek inkább való egy jól bejáratott, "bekopott" autó, mint egy vadonatúj.
Krisztinának még a vizsga után átadtam az ilyenkor szinte kötelező hálaajándékot: egy nagy doboz bonbont meg egy üveg francia parfümöt. A férfi oktatók általában egy üveg italt kaptak sikeresen levizsgázott tanulóiktól, de tudtam, hogy Krisztina nem iszik, viszont nagyon édesszájú. Amikor elbúcsúztunk (akkor már tegeződve), azt hittem, nem látom többé, de tévedtem. Igaz, erre csak több mint két évvel később került sor.
---------------------
Hazafelé tartok. Szomorúan, rosszkedvűen. Mint több mint két hónapja minden hétvégén. És a rosszkedv most súlyosabb, mint máskor: szemerkél az eső. Az ablaktörlők unottan seprik le időnként a szélvédőről a vizet. Ritától jövök: virágot vittem neki, és kicsit elbeszélgettem vele. Akkor még nem esett, csak a temetőtől elindulva kezdett rá.
Hopp, majdnem túlmentem! Erős fék, élesen bevett kanyar. Aztán teljes erőből a fékre taposok. A motorháztetőre egy esőkabátos nő tenyerel: majdnem elütöttem. Remegő lábakkal szállok ki.
- Jól van? Nem történt baja?
Felemeli a fejét. Ismerősnek tűnik, de hirtelen nem tudom hová tenni.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.13 pont (56 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#5 Andreas6 2017. 11. 5. vasárnap 05:51
Szeretem az írásaidat, pedig általában nem érdekel a leszbi. Üdítő színfolt a tökéletes helyesírásod is, sokan tanulhatnának tőled.
#4 listike 2014. 11. 29. szombat 10:04
Jó volt mint mindíg.
#3 A57L 2014. 04. 17. csütörtök 06:14
Jó kis történet.
#2 azy 2004. 04. 23. péntek 13:28
Arletta, mi van veled?
Megszünt az emailed?
#1 Törté-Net 2003. 09. 4. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?