A+ A-

Afrodiziákumok

Részlet a "Mit csinál egy szexológus az ágyban?" című könyvből
Az emberek már ősi időktől fogva ismernek bizonyos növényeket, amelyek serkentik a nemi vágyakat.
A kőrisbogár ugyan nem növény, de a belőle készült por talán a legismertebb nemivágy-fokozó szer. Tény az, hogy a kőrisbogárpor erős erekciót vált ki, mellékhatásai azonban igen veszélyesek és kellemetlenek: a nemi szervek gyulladása, erős fájdalomérzet, hányás, vér a vizeletben.
A mandragórát valószínűleg azért tartották afrodiziákumnak, mert gyökereinek formája hasonlít a férfi nemi szervre. Az közismert, hogy a mandragóra érzéstelenítő anyagot tartalmaz, de afrodiziákumjellege nem nyert megerősítést.
A rinocéroszszarvpor, a bikahere és a galambszív szintén nemi vágyat serkentő szerek hírében álltak, de az ezekről szóló történetek csak legendáknak bizonyultak.
A patikákban és gyógynövényszaküzletekben azonban találhatók ténylegesen erősítő növények, amelyeket nem kizárólag afrodiziákumként, hanem a szervezet általános erősítése céljából használnak.
A következőkben néhány ilyet sorolunk fel, megadva előnyeiket és elkészítési módjukat is.
Zöld ánizsmag
A szívműködést elősegítő hatása mellett serkenti a paraszimpatikus idegrendszert, és gyorsítja a hormonkiválasztást. Enyhén euforiás hatású.
Adagolás: fél liter vízzel 10-15 g anyagot kell leforrázni. Naponta 2-4 pohár fogyasztandó az így kapott keverékből. Aperitifként - likőrös pohárból fogyasztva - a 15 g magnak 250 ml 90%-os alkoholban történő kezelésével kapott oldat használható.
Zab
Regenerálja a vérkeringést, továbbá csökkenti a medence és a nemi szervek tájékán jelentkező vértolulást.
Adagolás: 10 g zabot - szalmájával együtt - kell leforrázni 1 liter vízzel. Naponta 2-3 pohár fogyasztandó az anyagból.
Zabkása: 20 g zabliszt 1 liter vízben, barna cukor.
Fahéj
Az ivarmirigyeket enyhén izgatja, veszélyes álmosító hatás nélkül. 0,5 liter vízhez
10-15 g ajánlott, édesítés mézzel, és mindezt a három főétkezés után javasolt fogyasztani.
Fahéjas forralt bor: a port vörös- vagy forralt fehérborba kell keverni és a nemi érintkezés előtt 15 perccel fogyasztani.
Vérehulló fecskefű
Kellő körültekintéssel alkalmazandó, mivel számos hatékony alkaloidát tartalmaz.
Egy liter vízzel 10 g-ot kell leforrázni. Reggel és délután egy-egy pohár fogyasztandó. Ha 10 g vérehullófecskefű-gyökeret kezelünk 1 liter fehérborral, akkor minden étkezés után egy pohár fogyasztandó a készítményből.
Bürök
Ez ugyan nem afrodiziákum, de nimfomániás és epilepsziás esetekben - orvosi vizsgálatot követően - javasolt.
Impotencia vagy frigiditás esetén homeopata orvoshoz kell fordulni, aki felírhatja a Conium maculatum gyógykezelésre történő felhasználását.
Koriander
Serkenti a vérkeringést, de mellékhatásai is lehetnek, ezért körültekintően kell alkalmazni.
Adagolás: 3 g por 1 kávéskanálnyi mézbe keverve. Reggel szedendő, az anyagot hagyni kell a szájban elolvadni.
Édeskömény
Kellő elővigyázattal alkalmazandó, mivel az édeskömény hallucinogén hatású.
Adagolás: 10 g-ot kell 0,5 liter vízzel leforrázni. Minden étkezés után egy pohár fogyasztandó az anyagból. Fél órával a nemi érintkezést megelőzően egy fél kockacukorra csöppentett két-három csepp édesköményolaj is megfelelő hatást vált ki.
Zöld menta
Ez nem afrodiziákum, és itt csupán azért kerül megemlítésre, mert olyan anyagot tartalmaz, amely növeli a női mellek méretét.
Adagolás: 1 liter vizzel, a növény 20 g-ját vagy a magvak 10 g-ját kell leforr
Tárnics
Kedvező módon serkenti az ivarmirigyek működését. Ilyen tulajdonsága folytán afrodiziákumként használható nimfománia esetében. Figyelmesen adagolandó.
Adagolás: az 1 liter vízzel leforrázott 10-15 g növény felhasználásával készült oldatból reggeli közben és délután kell bevenni, vagy elalvás előtt több csepp tárnicsolajat ajánlott fél kockacukorra csepegtetni és azt elszopogatni.
Ginzeng
A több mint 2000 éves ginzeng erősítőszer és afrodiziákum egyszerre. Ezenkívül mint stresszcsökkentő anyagot is alkalmazzák.
Adagolás: 12-50 csepp ginzengolaj 1/4 pohár vízben feloldva. Fogyasztása ébredéskor, délelőtt 11 óra körül és este 6 óra körül, vagy 10-35 csepp ginzengkivonat 1/4 pohár vízben oldva étkezések előtt fél órával fogyasztva. Vagy: 1-3 gyökérpor kapszula 1/4 pohár vízben oldva reggel és délután fogyasztva.
Szegfűszeg
A húgyutakat közvetlenül befolyásoló cheirantin nevű anyagot tartalmazza. Ezenkívül a pénisz megnagyobbodását is előidézi. A szegfűszeg nem afrodiziákum ugyan, de erekcióhoz sikerrel alkalmazható.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.78 pont (9 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 A57L 2014. 04. 30. szerda 06:36
Gyenge.
#2 Dodeszh 2003. 07. 21. hétfő 22:54
"pénisz erekciós izmaira" Ezzel csupán annyi a gond, hogy a pénisz nem izm,ok megfeszülésétől merevedik, hanem attól, hogy a benne található véredények megtelnek.
#1 Törté-Net 2003. 07. 21. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?