A+ A-

Gondolatok egy konyhában

Itt ülök egy idegen konyhában, egy szál törülközővel a derekam körül és egy bögre kávéval a kezemben, és azon igyekszem, hogy ezer szilánkra robbant agysejtjeimből próbálom elővarázsolni a tegnapi nap és éjszaka eseményeit. Addig már eljutottam, hogy rettenetesen berúgtam, de ez nem volt kunszt, mert a fejem akkora, mint egy hordó, az agyam pedig minden mozdulatra meglöttyen, és félek, ha lehajolok, magával ránt vagy kifolyik a fülemen.
Első kérdés! Hol vagyunk???
Az emlékek képkockái csak igen vontatottan villannak elő. Azután a forró lé és a benne ficánkoló koffeinbomba lassan visszavezérel a való világba.
A hidegvizes zuhany magamhoz térített egy kissé. Legalábbis annyira, hogy a konyháig el tudtam vánszorogni és össze bírtam ütni ezt a kávét. Fel kéne állni innen.
Hopp ezzel még várjunk egy kicsit.
Visszaülök és próbálom az agyamat erőltetni. Még egy korty forró kávé.
Hú! Ez jó volt..
No lássuk csak, mi a biztos:
1.: vendégségben vagyunk.
2.: ez egy családi panzió, és tegnap este buli volt, méghozzá elég nagy a nyomok után ítélve.
3.: valószínűleg korán reggel van, mert a madarak is alig ébredeznek a kertben
4.: itt van a feleségem is. Ott alszik jóízűen a szobánkban.
Eddig rendben is lennénk, de...
1.: Hol van, és kié ez a panzió?
2.: Mikor és miért jöttünk ide??
3.: Kik voltak azok az emberek tegnap este???
4.: Miért is rúgtam be ennyire, mikor sose szoktam???? És végezetül
5.: Kié az a rászáradt kéjnedvekkel átitatott, eszeveszetten izgató, miniatűr piros csipke tanga, amit ébredéskor apró labdává gyúrva a markomban szorongattam, és amit valószínűleg korábban valaki/valakik el akart/akartak venni tőlem, mert rettenetesen fáj az egyik ujjam.
A nejemé nem lehet, mert utálja a tangát, nincs is neki. Szerinte popsitörléshez papír kell, nem bugyi. Némi igazsága lehet benne, de azért ez jól néz ki. Széthajtogatom, kissé kihúzogatom, nézegetem.
- Klassz! Azért "megtöltve" jobb lenne...
Lassan az arcom elé emelem és beleszagolok... A még mindig érezhető, bódító nőiességen is átütő parfüm illata kúszik fel lassanként szaglójárataimon, romokban heverő szürkeállományom irányába..
- Jézusom! - Nyögök fel, amint a köd lassan oszlani látszik, s ahogy a szememet becsukva szívom magamba a kis alsónemű gazdájának illatát, látom magam, amint a verőfényes délutánban, egy balatoni panzió flancos teraszán ülök egy hintaágyon, kezemben a sokadik pohár whiskyvel és keményen dolgozom azon az elhatározásomon, miszerint be akarok rúgni!!! Ekkor megnyikordult a kertkapu, és belépett rajta Ő!
A döbbenettől félrenyeltem az italomat, ami némi köhécselés és jóbaráti (tényleg!! Baráti összejövetel van! Miért is?) háton veregetések következtében az orromon távozott. Még most is beleborzongok, olyan szar volt. Fel is pattantam és elrohantam a fürdőszobába, hogy rendbe tegyem magam, meg gyorsan fogat mostam, és megfésülködtem, és felvettem egy másik, kicsit jobb pólót.
Ettől persze lemaradtam az új vendég érkezését követő szokásos csoportos bemutatkozásról. Nem mintha be kellett volna mutatni Őt nekem, hiszen ismerem már több mint húsz éve!!! (A félreértések elkerülése érdekében, tudom, hogy húsz év az néha beláthatatlanul hosszú idő, de 16+20 az még csak 36, tehát egyáltalán nem kriptaszökevényekről van szó vagy csak nem nagyon . Bár visszaemlékezve 18-20 éves koromban egy 26 éves nő is borzasztó öregnek tűnt nekem).
A baj csak az, hogy Ő nem ismer még engem.
Akkoriban, gimnazista korunkban halálosan szerelmes voltam belé, csak sajna ezt Ő sohasem tudta meg, mert egyszerűen képtelen voltam olyan helyzetbe kerülni, hogy összeismerkedhessünk. Több mint négy évig tartott ez a vonzalom, és balfácánságomra csak az adhat némi magyarázatot, hogy nem egy városban éltünk, s a ritka közös iskolai sport/tanulmányi rendezvények során annyira védtek minket a tanáraink, hogy szinte lehetetlen volt komolyabb ismeretségeket kötni..
És most itt van (és tudom, hogy és-sel nem kezdünk mondatot) és fájdalmasan gyönyörű és érett asszony lett belőle. Vajon, hogy került pont ide? És miért pont most jelent meg, amikor olyan szar az egész élet, és lehet, hogy vége egy 15 éves házasságnak és különben is ma már annyit ittam, mint azelőtt egy év alatt összesen.
A büdös francba!! Ez az én formám.
Most, hogy így lassanként törnek elő belőlem az emlékek, az is eszembe jut, hogy, hogy is kezdődött ez az elbaltázott nap. A gyerekeket elröpítettük a nagyszülőkhöz, mi meg pihenésképpen két napig takarítottunk otthon. Ez már önmagában is csökkenti az ember ingerküszöbét, de ami ez után jött, az maga volt a rémálom. Csütörtök délre elkészültünk a munkával, és a következő fél napot, a hétvégi bulira való rápihenés jegyében töltöttük. (Most már emlékszem, egy barátunk frissen elkészült panziójába voltunk hivatalosak, amolyan hétvégi ereszd el a hajamat próbaüzem bulira, de ott maradhatunk egész rákövetkező héten is.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.04 pont (46 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#8 Tattissa 2014. 03. 22. szombat 20:45
Jól megírtad!
#7 A57L 2013. 11. 17. vasárnap 06:40
Elég jó.
#6 papi 2013. 06. 2. vasárnap 11:42
Nagyon jó
#5 genius33 2013. 03. 22. péntek 10:27
Szuper nyes
#4 Ati 2007. 08. 7. kedd 08:54
Ez egy nagyonszuper történrtvolt
#3 Pilot_ 2003. 07. 11. péntek 08:42
Korrekt
#2 Squito 2003. 07. 10. csütörtök 06:50
Nagyon jó!
#1 Törté-Net 2003. 07. 9. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?