A+ A-

Az utolsó házibuli

Amikor becsengettem, már sötétedett, és, ha a nem tudtam volna is, a kiszűrődő hangokból rájöhettem, a buli rég megkezdődött. Aznap tértem vissza vidékről, s el sem jöttem volna, ha a házigazda, Feri a lelkemre nem köti, nehogy ilyen - olyan ürügyel, de elmaradjak. Feri gyermekkori jóbarátom. Utolsó éves közgazdász - jelölt, és jeles házibuli - szervező. Igaz, van lehetősége is szervezni: sokszobás kertvárosi családi házuk jókora kert közepén áll, nem kopog át tíz óra után semmilyen szomszéd, hogy "a zenét tessék kissé halkabbra fogni...", a jókora nappaliban van hely bőven, s van a földszinten s az emeleten is épp elég szoba meg zúg, ahova a több intimitást kedvelők olykor - pihenni - félrehúzódhatnak. Főleg vagy két éve, hogy a Feri édesapja, egy nagy építővállalat vezérigazgatója, elvált, s el is költözött a családi otthonból. Ám továbbra is elég nagyvonalúan gondoskodott volt családjáról. Feri alighanem örökölt valamit apja kiváló szervezőkészségéből, mert az általa összehozott házibulik mind jó hangulatban zajlottak, emlékezetesek maradtak. Volt alkalmam tapasztalni, ugyanis nemcsak Ferihez fűzött jó barátság, hanem pár héttel ezelőttig főleg Réka, a Feri húga miatt járogattam a házukhoz.
Hanem úgy egy hónapja aztán Réka bemutatta az új barátját: még csak azt sem mondhattam, hogy nagyon meglepett volna a dolog. Végül is számíthattam, számítottam is valami ilyesmire. Elvégre a Réka rendkívül csinos, élénk, társaságkedvelő lény, aki, akárcsak Feri, akkor érzi igazán elemében magát, ha zajlik körülötte az élet. Jómagam meg, frissen végzett geológusként az utóbi hónapokban elég ritkán nyitottam rájuk az ajtót: a munkám elég gyakran, és elég hosszú időre a nagyvárostól messzire végeztem. Tehát valóban számíthattam rá, hogy Réka a hiányomat előbb - utóbb valamiképp pótolja, ám ettől eltekintve persze, hogy elég rosszul esett a dolog. Tulajdonképpen ezért is nem mondhattam nemet most, a legutób, amikor Feri ismét bulira hívott: elvégre ő továbbra is jóbarátom, és barátom, vagy legalábbis jó ismerősöm a többi meghívott is mind. Azaz nem mind, Feri ugyanis, s ez nem mindennapi szervezőkészségének egyik bizonyítéka, mindig vigyázott arra, hogy a meghívottak sohase legyenek pontosan ugyanazok: a társaság zöme mind régi barát és jóismerős, ám rajtuk kiívül volt mindig egy - két új fiú (és persze lány) is. Végül is úgy éreztem, nem rúghatok fel régi barátságokat csak azért, mert a Rékának épp új barátja akadt. Ha nyargalvást, és kissé megkésve is, de eljöttem. A táncba belemelegedett haverok egy - egy tekintettel, biccenéssel nyugtázták jelenlétem. Feri is elvegyült a tömegben: nem kell külön foglalkozzon velem, tudom a járást.
A svédasztal felé kerültem, s egy sörrel a kezemben letelepedtem az ablak mellé, egy fotelbe. Ami mindjárt szembetűnt, hogy Réka, máskor a társaság lelke, most nincs itt, s új barátját sem látom sehol. Különben mind régi - régi jó ismerősök borulnak össze párosával és ringatóznak a zene ütemére előttem. "Új fiú" ezúttal nincs is, illetve van egy hölgy talán, akit nem ismerek, srégen előttem egy másik fotelben ül, terebelyes idomaival jól kitöltve azt. Biztos barátjára vagy kire vár, a lelkem.
No, itt sokat szórakozni ma este nem fogok, egy óra - másfél alatt még egy sört elszopogatok, s amint az illendőségnek elég tétetett, csendben lekopok: csontjaim az egy heti sátorban alvás, hegyen - völgyön barangolás után úgyis alig várják, hogy végre a hétvégén bár a saját ágyamban pihenjenek. No, kitartás.
Rövid szünet után új tánc kezdődik, s egy pillanatra megvillan bennem, hogy illene felkérnem a barátjára váró ismeretlen vendéglányt, de lovagiasságomon végül is úrrá lesz a lustaság, s ami a kissé túl rövid szoknyából így oldalnézetből kilátszik, az sem bír jobb belátásra. Holott jobban odafigyelve látszik, nem is a szoknya rövid, mégis, az én ízlésem szerint legalábbis, kissé sok az, ami kivillan. Marad a sör.

A fene ette volna meg: jobban tettem volna, ha nem dőlök be a Feri meghívásának, és otthon maradok. Itt árulhatom a petrezselymet reggelig: minden lány a barátjával érkezett, látszik jól, összeszokott társaság ez, mind ismerik egymást, szemlátomást együtt mulatnak rég, s én nem ismerek igazából senkit, a Ferit kivéve. De hát ő is persze, a barátnőjével van. Végül is mit reméltem? Persze, unszolt a Feri, hogy itt jó lesz, sokan leszünk, jól fog telni, mit mind gubózom be az otthonomba, ki kell járni, ismerősökre, barátokra szert tenni sohasem késő...
Persze, tudta a dolgot az Árpival, ki ne tudta volna náluk, az egyetemen: nálam lakott, nálam élt Árpi évekig. Én kimaradtam, munkát vállaltam, hogy ő tanulhasson. S most, mire végezne, fogja magát, és kurtán - furcsán faképnél hagy...
Lehetett volna több eszem, és nem jövök el ide, az egykori kollegák, évfolyamtársak közé.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.49 pont (55 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#14 papi 2013. 11. 1. péntek 05:59
Nagyon jó
#13 listike 2013. 03. 14. csütörtök 11:15
Nagyon tetszett.
#12 Seth 2003. 03. 27. csütörtök 22:27
Jó!
(a végén ez a "másik történet, stb sejtetés nem teccik. nekem.) azért 10p:)!
#11 Senkifia 2003. 02. 26. szerda 12:30
egeszen(mondhatni:nagyon:) jo. Ildica, igazad van. Jo ez a parhuzamban leirt, azonos elmeny.
Es nomen est omen: talalo az Irokez:)
#10 TheChronic 2003. 02. 24. hétfő 17:24
Puszi Ildica! :D
Na jó,könyörögnöd persze nem kell,de az nagyon kedvem szerint való:D,amikor a lányok olyan cicásan néznek,és azt mondják: Légysziii! :D Ettöl mindig elgyengülök,és kifogyok az ellenérvekböl...:D
Billentyűzetre fel!
#9 PiercingGirl 2003. 02. 24. hétfő 15:52
ennek netán van vmi értelme?? Én nem igazán találtam meg... Elég gány...
#8 Tibor 2003. 02. 24. hétfő 14:39
remekkkkkkkkk
#7 Dorenno 2003. 02. 24. hétfő 11:42
Érdekes felépítés. színvonalas történet. Igazán megnyerő. 10 pötty
#6 Ildica 2003. 02. 24. hétfő 04:26
TheCronik,pillantsd meg a történetedet. :))
#5 Hami 2003. 02. 24. hétfő 01:50
Uj nekem teccet bar egy kicsit sokaig tartott tuhamozni magamat rajta de 10 es

#4 Tau 2003. 02. 23. vasárnap 21:23
Kicsit sokáig tartott míg leesett, hogy két különböző elbeszélő van ... de tényleg marha jó mind az ötlet, mind a kivitelezés, várjuk a folytatást!
addig is 10 pötty
#3 Subidubiduuu 2003. 02. 23. vasárnap 12:16
Szerintem az elején kissé hülyén voltak elrendezve a kötőjelek... Ez kissé zavart, de a történet jó. Megérdemel 1 10-est.
#2 Ildica 2003. 02. 23. vasárnap 08:34
Hejjj,ez nagyon joo...szeretem azokat a történeteket,amikor mindkét fél ugyanazon villanását bemutatja...ugye lesz folytatás?:)
#1 Törté-Net 2003. 02. 23. vasárnap 00:00
Mi a véleményed a történetről?