Erdei buschraft

Szavazás átlaga: 8.31 pont (54 szavazat)
Megjelenés: 2024. március 26.
Hossz: 16 430 karakter
Elolvasva: 615 alkalommal
Böbi, a szomszéd lány két évvel volt fiatalabb tőlem. Szomszédnak mondom, bár igaz, két házzal arrébb lakott. Facebookon évek óta ismerősök is voltunk, de alig pár szót beszélgettünk személyesen, a köszönésen kívül. Bár meg kell hagyni, nagyon csinos lány volt, de nagyon eltérő volt az érdeklődésünk. Legalábbis én sokáig azt hittem. A róla alkotott véleményem egy borús, áprilisi szombat délutánon változott meg.
Kissé éreztem még a tagjaimban a téli „rozsdát”, és hogy kissé kicsiszoljam, elindultam délután egy laza, 15 kilométeres biciklitúrára, a közeli falvak érintésével. Bár egész nap esőre állt, de csak estére ígértek esőt, ezért nyugodtan nekivágtam. De alig jutottam el négy kilométernyire, mikor kiderült, hogy a meteorológusok tévedtek. El kezdett szakadni az eső. Bár többnyire nem szokott zavarni az eső, de ezúttal különösen hidegnek éreztem, ezért úgy döntöttem, hogy visszafordulok, és meghúzom magamat a fél kilométerre lévő vadászles alatti menedékben. Valójában egy emeletes, fa kilátó volt a hely, aminek a földszintjét kívülről, három oldaláról bedeszkázták, a falakra deszkákat szereltek körbe pad gyanánt, és a közepére beállítottak egy fából ácsolt asztalt. Eső ellen pont jó volt. Gyorsan oda értem, de nem voltam egyedül. Böbike is éppen ma délután indult el tekerni egyet, és őt is elkapta a váratlan eső, és ő is oda húzódott. Magam sem tudom hogyan, de beszélgetésbe elegyedtünk. Azt sem tudnám már megmondani, hogy ki kezdte a beszélgetést. Minden esetre, a másfél órás esőt kellemes beszélgetésben töltöttük, mikor pedig elállt az eső, mindketten feladva az aznapi biciklizést, a kerékpárokat tolva hazasétáltunk az idő közben leszálló estében, és végig beszélgettünk. Eközben vetődött fel, hogy Böbi új hobbit szeretne kipróbálni, a Bozótmívességet, vagyis az erdei túlélős túrázást. Javasolt is pár videót, amit érdemes megnéznem a témában.  
Hazaérve a Böbi által javasolt videókat néztem végig, este pedig ráírtam emiatt. Ekkor beszélgetve született meg az ötlet, hogy a nyáron mennyünk el együtt egy pár napos túrára. Innentől kezdve a tavasz többi része, és a nyár egy része számunkra a készülődés jegyében telt el. Felszereléseket vásároltunk, csomózást, faragást és egyéb technikákat gyakoroltunk, a témába vágó internetes fórumokon és csoportokban más társakkal beszélgettünk, buschraft videók tömkelegét néztük meg néha közösen is, igyekeztünk gyűjteni mások tapasztalatát, és magunk is tapasztalatokat szerezni.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 8 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 8.31 pont (54 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
kaliban
2024. március 26. 16:32
#4
Szép történet, jó volt olvasni.
3
frankie
2024. március 26. 09:43
#3
Nagyon kellemes olvasmány, tetszett
3
Andreas6
2024. március 26. 06:38
#2
A megfogalmazás tetszett. Kár, hogy sok benne a helyesírási hiba, mégis jó volt olvasni.
-1
T
Törté-Net
2024. március 26. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1