Csőtörés

Szavazás átlaga: 8.31 pont (65 szavazat)
Megjelenés: 2023. november 30.
Hossz: 17 338 karakter
Elolvasva: 929 alkalommal
-Pistám! Pistám! Várj már kicsit. – kiabált Terike, ahogy a munka után álltam be csütörtökön az Opelemmel az udvaromra.  
Terike sietett felém. Mióta eszem tudom ismerem. 5 házzal arrébb lakott ő is a szülői házban, ahogy én. Kis gyerekként, még tojás héjjal a seggemen szerelmes voltam belé hiába volt 8 évvel öregebb. Szakácsnak tanult. Gyakorlaton is, majd frissen végezve is a suliba volt szakácsnő. Az iránta érzett szerelmem addig tartott még Gyulához nem ment feleségül. Onnan a vágyakozás maradt meg a nő iránt. Voltak gyenge próbálkozások, de mindig ügyesen hátrált ki belőle.
– Szia Terike!  
– Szia Pista! Nagy bajom van és azt mondta a Károly te tudsz segíteni vagy tudsz olyat aki tud. – hadarta el egy szuszra.
– Mond, mibe kéne segíteni? – néztem le a 49 éves picike, talán 155-160 cmre nőtt nőre. Kerti mackó nadrág, műanyag papucs és egy inkább férfias flanel ing volt rajta.
– Hát az a baj, hogy Károly mondta sok a víz fogyasztásom és folyamatosan pörög az az izé az órán. Mondta, hogy valahol szivárog a földben. – kezdte még mindig hadarva, de  már egyenletesen véve a levegőt. – Uram megint Balassagyarmaton van elvonón, de ha itthon is lenne nem tudná az megcsinálni. A Károly meg azt mondja, ti megcsinálnátok hivatalosan is, de horribilis összegért. Nekem meg hát egy fizetésből meg táppénzből nem igen van, de még hitelt se kapnék. – egyszerre sóhajtottunk. Ha ilyen baj van mindenki megtalál. Ez is most úgy hiányzott mint púp a hátamra. Ember emlékezet óta ismerem, hogy húzzam le.
– Nézzük meg. – mondtam megadóan.
Persze régi ház. Pincében a csövön hallani, hogy zúg a vas cső. A fal mellett ahol a házat szinte megkerülve jön be a cső végig beton járda. Jó hogy nem tört fel a víz, áztatja, mossa ki majd egyszer beszakad a beton, jobb esetben valahol feltör, de az jó sok fölösleges víz.  
– Hát Terike tényleg nagy a baj. Ha tudnánk hol van a gond... – gondolkoztam. – Lemehetnénk a pincébe megint? – Nem értettem ha az egész ház alatt pince van miért ott megy be a víz? Jött a megoldás, de azt megint kint kell  megnézni. Igen... így csinálnám.
– Nos röviden részletezem. Ha feltörjük a járdát, hát az idő, pénz, főleg a visszabetonozás. De ha az előkertben a virágjaid nem sajnálod kb... – leléptem – 7 méteres gödröt kéne ásni, átfúrni a betont és bent vinni a vizet műanyag csövön. Én a helyedben ezt tenném. – bamba szemekkel nézett rám.  
– És az mennyibe kerülne?
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 8 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 8.31 pont (65 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
d
dr görcs
2023. december 2. 09:26
#7
👍👍👍👍👍👍
1
Kexi69
2023. december 1. 14:38
#6
Jó lett, kár hogy kizártad a folytatás lehetőségét. A sztori miatt a helyesírási hibákat most nem teszem közzé 🙂
0
veteran
2023. december 1. 03:18
#4
Remek egyszerű történet. Miden szava valóban meg is történhetett.
1
h
hairy_pussy
2023. november 30. 15:23
#3
Nagyon tetszik a történet. Lesz folytatás?
1
frankie
2023. november 30. 08:48
#2
Nagyon jó történet, életszagú és nincs túl ragozva sem a történet, sem az akció... nagyon tetszett a nyelvezete... köszönöm!
2
T
Törté-Net
2023. november 30. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1