Miért én?

Szavazás átlaga: 6.06 pont (85 szavazat)
Megjelenés: 2023. augusztus 14.
Hossz: 17 496 karakter
Elolvasva: 994 alkalommal
Liz napi gondja az volt, hogy hol fog aludni. Hajléktalan volt a nagyvárosban, mert rengeteg albérletet kipróbált, de vagy nagyon drága volt, vagy egyedülálló férfi lerobbant kisszobát, amit természetben is lehetett fizetni. A lánynak nem volt nagy fizetése, több helyen is dolgozott, hogy megéljen, de lakni barátoknál, ismerősöknél tudott néhány napig, aztán mindig tovább állt, mert nem akart visszaélni a vendégszeretettel. A munkahelyén volt olyan lehetőség, hogy kapott egy albérleti szobát, amit egy ideig igénybe is vett, de ahhoz teljes állásban kellett lenni, és akkor nem tudott mellékállásokat vállalni. Most egy telefonközpontban dolgozott napi négy órát, eljárt statisztálni a filmgyárba, és éjjel, ha tudott heti 2-3 alkalommal csomagot pakolt a 72-es postán a Keletinél.

Erre az éjszakára nem talált még helyet aludni. Ilyenkor, mikor nem volt szállása, vagy elment dolgozni éjjel, vagy lement a Petőfi Sándor utcai jazz klub elé, ahol a fiatalok gyülekeztek, és ha valaki bulit szervezett, akkor oda csatlakozott ő is.

A klub előtt már sokan voltak, talán többen is, mint bent a belépődíjas koncerten. Szerencsére a zene kihallatszott, egyedül az vont le az élményből, hogy nem lehetett látni a zenészeket.

A lány körülnézett, oda köszönt az ismerősöknek, több embernél is érdeklődött, hogy nem tudnak valami buliról. Ismerték már a lányt, aki minden héten megjelent a klub előtt. Tudták, hogy dolgozik, és csövezik. Nincs hol laknia. A közelebbi ismerősök csak a fejüket ingatták, nem tudtak semmit felajánlani a lánynak, de az egyik fiú annyit mondott, hogy őt hívták egy buliba valahová Budaörsre. Liz lecsapott a lehetőségre, és kérdezgetni kezdte, hogy ki volt a szervező. Megtudta, hogy a fiú bement a koncertre, ha vár, akkor biztos tudnak vele beszélni.

Liz, még próbált másnál is érdeklődni, mert semmi kedve sem volt megint egy hétvégi házba beszökni. Amikor semmit sem talált, akkor kiment Fótra a hétvégi házas övezetbe, és elhagyott házakba próbált bejutni. Hétközben ezek mindig üresek voltak, és ha nyitva felejtettek egy kis ablakot, akkor már neki nyert ügye volt, mert be tudott mászni. Soha nem lopott el semmit, nem mozdított el semmit, mindig ügyelt arra, hogy a ház tulajdonosai ne vegyék észre a betolakodót.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 8 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 6.06 pont (85 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
t
tibee72
2023. szeptember 14. 13:23
#17
Nem rossz, egyszer el lehet olvasni.
1
JakeAmazing
2023. szeptember 1. 02:37
#15
Ha a végén be lett volna lengetve a bosszú ígérete, akkor az feljebb húzta volna a történetet.
1
doriangrey
2023. augusztus 17. 05:59
#13
Megközelíthetném az együttérzés felől is, de ez a történet nem úgy lett írva. Ezért a motiváció felől nézem. Itt nem az a lényeg, hogy szegény lány…
Tehát mit tudunk? A lánynak van munkája, tud dolgozni és meg is teszi. Továbbá nincs otthona, lakása, állandó szállása. Egy nőről van szó, aki nem kitaszított, nem áldozat, hanem önmagát teszi azzá, azzal, hogy nem a fészket keresi. 
Úgy él, mint egy fiú tenné, aki lázad, vagy keresi önmagát. A különbség maga a nemi különbség, az áldozattá válhatóság. 
Ha úgy írod meg, hogy ez egy fiú, akit megerőszakolt pár kanos srác, mert a szükségesnél nagyobb kockázatot vállalt, akkor azt mondom oké, naiv és szívás. De ez egy lány, akinek nincs otthona, mert ő nem akarja. Ergo minden kockázatot vállal ezzel az értelmetlen kalandor élettel és olyan, mint egy harcos, aki néha szarba kerül. Ilyenkor a dramaturgia az, hogy feláll, leporolja magát, keres egy banyát és kikúrálja magát a sebekből, aztán megy tovább a Vajákkal harcolni. Képletesen, mert ugye itt a mi korunkban vagyunk. Tehát ugyanez a recept: megerőszakolták, szívás, orvos, gyógyulás - nem lelki, mert ez egy harcos, aki betonkemény és tudja mit vállal, nem fog nyafogni senkinek, hogy sebet kapott - aztán gyerünk az újabb kalandba. 
Ezt a lányt elég elvakultan kellene nézni, hogy ténylegesen sajnáljuk azért, ahogy tudatosan él. 
Na ezért kell megmagyarázni miért olyan csacsi, hogy idegenben kunyerál szállást, mikor lenne lehetősége egy társbérletben élni, vagy talán egyedül is.
Remélem megkaptad a válaszod, de ha nem, akkor leírom egy mondatban. 
 
2
Ez egy válasz Lolamacko 2023. augusztus 15. 13:18-kor írt üzenetére.
veteran
2023. augusztus 17. 03:49
#12
Erre nem szeretnék reagálni.
1
Álmoska5
2023. augusztus 15. 16:46
#11
Kedves Lolamackó!
Elsők között voltam, de nem mertem leírni, mert úgy is lehetett volna olvasni hogy Veled történt meg .....

Bocsánat, még nem ismerlek eléggé!
"Álmoska5"
 
1
Ez egy válasz Lolamacko 2023. augusztus 15. 13:18-kor írt üzenetére.
Lolamacko
2023. augusztus 15. 13:18
#10
[color=#222222]A Miért én történetnél azt vártam, hogy valaki leírja, miért is, hiszen ez a lány tipikusan áldozatként szerepel, minden tette afelé vitte, hogy áldozat legyen. Naív volt, azt hitte mindenki olyan jó, mint ő? Tudnia kellett volna, hogy azok emberek nem jók, akik megszánják és szállást adnak. Ő maga hívta ki a sorsot maga ellen. Dorian írta, hogy többet kellett volna írnom róla, hogy szimpatikussá tegyem. Pont ezt nem akartam többet adni belőle, őt nem megsajnálni kell, hanem okulni belőle, hogy ne legyünk áldozatok.[/color]
[color=#222222]Andreas hozzászólása szimpatikus volt, hogy elítélte a fiúkat.[/color]
 
1
D
Dollyka82
2023. augusztus 15. 02:30
#9
Tényleg szomorú történet
2
l
laja.jl
2023. augusztus 14. 21:36
#8
Ismerős...
Valahol már olvastam. Vagy igen hasonló volt, de nem akarok emlékezni...
1
doriangrey
2023. augusztus 14. 11:47
#7
Egy tipp az ilyen helyzetekre az írásban: ha nem tudod egy-két mondatban összefoglalni a motivációt, vagy az indokot, akkor az nincs kidolgozva. Tehát az író fejében megvan a sztori, de a mi-miért és a többi összefüggés nem letisztult. Ez nem baj, csak nehezíti a történetet. Az okok mindig egyszerűek, mindig banálisak, de vesébe vágóak, mert úgy valós, úgy hat. 
Mivel ez egy szextörténet oldal, így nagyon nem szokás ezeket cifrázni, de ha ilyen jellegű történeteket írsz, akkor ezzel nem árt tisztában lenni, mert érdemes belefoglalni, hogy az olvasó tudjon azonosulni a karakterrel. Ha csak az a lényeg, hogy hogyan dugtak, akkor nem érdemes a háttérrel fáradni, lásd a saját utolsó írásomban sem tudjuk, ki kivel van és mit miért csinál úgy ahogy. Nem kell. De ez egy erőszakos történet, egy személyes tragédiát mesélsz el, ahol muszáj érteni, ha az azonosulást akarod elérni. Tehát hogy ha a tényen kívül, hogy a lányt kihasználták, még szimpatikussá is akarnád tenni.  
Hajrá. 
3
Ez egy válasz Lolamacko 2023. augusztus 14. 11:10-kor írt üzenetére.
Lolamacko
2023. augusztus 14. 11:10
#6
Ami a valóság- Lajost egy kisváros óvodájából és az általánosból is  ismertem, aztán a képzőművészetire fölvették és a nagyvárosban újra összetalálkoztunk, és mint egy helyről származók tartottuk fenn az ismeretséget. A másik észrevételre nem tudnék röviden válaszolni, hosszan meg nem fogok. Ezeket már más oldalon novellákban megírtam.
1
Ez egy válasz doriangrey 2023. augusztus 14. 05:58-kor írt üzenetére.
Andreas6
2023. augusztus 14. 07:46
#5
Csak reménykedni tudok, hogy a mai fiúk között nem a többség ilyen mocskos erőszaktevő. Az ilyeneknek börtönben a helyük, és minimum 10 évet adnék nekik.
0
doriangrey
2023. augusztus 14. 05:58
#4
Két észrevétel. Ha a képuőművészetiről ismeri a Lajost, akkor nem ismerheti általánosból. 
Mi motiválja a karaktert arra, hogy ne vegyen ki egy társbérletet, helyette játssza ezt a rizikós életmódot, ha amúgy éjjel-nappal dolgozik, tehát van pénze? Ez nekem nagyon hiányzik a felépítésből. 
2
Tiltakozó77
2023. augusztus 14. 01:07
#3
Szomorú történet. A megírásához is kell bátorság es lelki erő, főleg ha ezt valaki át is szenvedte. 
1
Tiltakozó77
2023. augusztus 14. 01:06
#2
Szomorú történet. A megírásához is kell bátorság es lelki erő, főleg ha ezt valaki át is szenvedte. 
Én már csak a második szavazó lehettem.
1
T
Törté-Net
2023. augusztus 14. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1