A+ A-

Az Első

Fél évszázad! Csak álltam a tükör előtt, kicsit keserűen, és bámultam magam. Elmúltam ötven, lezárhatok egy korszakot az életemben, és vajon mit hoz, mit hozhat az új? Néztem a tükörből visszatekintő önmagamra, és elmerengtem a látottakon.
A koromhoz képest egész jól nézek ki, ahogy a kéményseprő mondaná. Szegény megboldogult férjem mindig kényes volt arra, hogy a neje dekoratív legyen. Nem sajnált pénzt (volt miből) sem a kozmetikusomra, sem fodrászra, sem szoláriumra, sem a kondicionálóteremre, sem a plasztikai sebészre, még ha nem is tudta soha megbocsátani nekem, hogy nem tudtam utóddal megajándékozni.
Vállig érő szőke hajamban nem látszottak az ősz szálak, hála a jól bevált hajfestéknek. Barna szemeim sarkában már végérvényesen tanyát vertek a szarkalábak, de egyelőre még nem volt bántó barázdáik mélysége, egy kis könnyű sminkkel szinte észrevehetetlenné lehetett tenni a makacs kis gazfickókat. Mélyvörösre rúzsozott ajkaim formájába szerencsére nem nagyon lehetett belekötni, és azt mondják, hogy amikor nyelvem hegyével végignyalintom őket, az bizonyos stimuláló hatással van a férfiakra. Bár bevallom, igen régen nem volt már alkalmam kipróbálni ezen képességemet. Nyakamon is megjelent már néhány ránc, ez letagadhatatlan, bár kortársaimat vizslatva rá kellett jönnöm, nem volt hiábavaló az a sok liposzómás meg mittudoménmilyen csodakrém használta. Ami pedig a melleimet illeti, hát be kell vallani, hogy szakmája mestere volt a doki. Csak alapos vizsgálódás után lehet megállapítani, hogy szilikonbetét teszi formássá és feszessé, az a két kis heg pedig szinte alig volt észrevehető. Nem túl nagy, nem kicsi, pont megfelelő, és szép. Legalább is nekem tetszik. Ami pedig a negatív véleményeket illeti az úgynevezett mesterséges úton előállított testrészekről, az nem érdekel.
Az tény, hogy a hasamon nem volt már olyan feszes a bőr, mint évtizedekkel ezelőtt, de azért igyekeztem magam tornával karbantartani, így tűrhető maradt az alkatom, bár már néhány enyhe párnácska kialakult itt - ott, olyan asszonyossá téve a megjelenésem. De hát mit is várhat az ember, miután betölti az ötvenet, ugyebár? A vénuszdombom szőrtelen, igazán jól csak akkor éreztem mindig is magam, ha csupasz voltam odalent, s bár annak idején, mikor borotválni kezdtem, ez néhány emberben még megütközést keltett, de mára - mint tudjuk - divattá vált, szinte fel sem tűnik. A fenekem sajna nem olyan, mint huszonéves koromban, a keménysége, feszessége már a múlté, de azért még a tűrhető kategóriába tartoztak, és bár a lábaim sem olyan jók, mint régen, azért még nem panaszkodom.
Fülledt július volt, a nap gyémántszikrákat szórt szanaszét, amelyek a medence fodrozódó vizén darabokra törve visszasugározták melegét. Hűsölni jöttem ki a strandra, jól kellett volna éreznem magam, mégis valami keserűség fojtogatott legbelül, a magány, és a kínzó vágy felkavaró keveréke. Egyedül éreztem magam, csak bámultam a medence széléről a vidám kis csoportokat, akik felfrissülésre áhítozva vetették magukat az azúrkék vízfelszínen visszatükröző bárányfelhők közé.
Mardosott az irigység, szerettem volna újra fiatal lenni, közéjük vetni magam, és boldogan, felszabadultan kacagni velük, pajkosan játszani, és flörtölni a srácokkal. Ehelyett csak savanyúan üldögéltem a napozóágy szélén, és próbáltam elnyomni magamban a vágyat, amely néhány hete egyre hevesebben, egyre gyakrabban tört rám, s hiába volt legtöbbször kéznél a vibrátorom, már nem elégített ki olyannyira, mint ahogy azt én szerettem volna. Na bumm, ez biztosan az a bizonyos sokat emlegetett kapuzárás előtti pánik, vagy mi a fene.
Elmentem a kávézóba, s figyelembe sem véve a pincérnő arcára kiült rosszalló csodálkozást, legurítottam egy dupla whisky - t. Egy icipicit kábán, bizsergő gyomorral tértem vissza a medencéhez, hogy újra átadjam magam a nap sugarainak, amikor is egy egészen rövid pillanatra összeakadt a tekintetem egy sráccal, aki csak épp egy lélegzetvételnyire bukott ki a víz alól. Beleborzongtam. Aztán rögtön el is mosolyodtam magamban, hülye vagy Katikám, tiszta hülye, a srác húsz éves, ha lehetett, egész véletlenül rád nézett, és ennyi. Ne légy bolond!
Igyekeztem nem tudomást venni erről az említett momentumról, amely csak növelte a lelkemben felgyülemlő keserűséget, s már épp legyűrtem volna, amikor megéreztem, hogy valaki figyel. Nem tudom, hogyan, nem tudom, miért, egyszerűen megéreztem, hogy valaki néz, hogy valakinek a pillantása szinte perzseli a bőröm.
Óvatosan, a napszemüvegem jótékony rejteke alatt körbekémleltem. Megdöbbenésemre az a bizonyos fiú tekintete volt az, amely pásztázta a testem, s arcán meglepő érdeklődés tükröződött. Ismét megborzongtam, mintha hideg fuvallat rohant volna végig a gerincem táján, és elkaptam a fejem. Úgy éreztem, teljesen megőrültem, hisz egyrészt mi a fene tetszhet egy magamfajta vénasszonyon egy ifjúnak, másrészt meg, hogyan tehet rám ilyen felkorbácsoló hatást egy jóformán még gyerek szempárja?
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.27 pont (55 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#12 A57L 2014. 06. 8. vasárnap 05:49
Nem tetszik.
#11 gerontofil 2013. 08. 9. péntek 16:29
Sajnálom,hogy abbahagytad. Mint az a mindenből is látszik,kedvelem az idős nő-fiatal fiú storykat. A vége miatt,9 pont.
#10 genius33 2013. 04. 13. szombat 05:45
Zsiiiiros karaj nyes
#9 Shyguy 2010. 01. 2. szombat 08:38
Nagyon tetszett!
#8 Tahó 2003. 01. 30. csütörtök 14:16
Fasza, én is elkapnék pár ilyen öreglyányt! :)
#7 Mr Critic 2002. 09. 30. hétfő 01:02
Nagyon nagyon jó!
Folytatását várjuk!
A vége tényleg összecapott.
9.
#6 Petike 2002. 09. 28. szombat 00:17
Igen, van tehetséged az íráshoz, amit én nem itt pocsékolnék el :-)
#5 ogabo 2002. 09. 27. péntek 14:41
A vége tényleg kicsit elkapkodott, de mindenképpen folytasd! nagyon jól írsz! öröm ilyet olvasni, nem azokat a sablonsztorikat...
nálam kilences.
#4 John 2002. 09. 26. csütörtök 12:32
tényleg nem rossz, csak legyen folytatás légysziiiiiiii!
#3 Pocok3 2002. 09. 26. csütörtök 09:09
Egyetertek Bike-al. Es lehetne folytatas is. :)
#2 Bike 2002. 09. 26. csütörtök 01:00
nem rossz, csak kicsit el van kapkodva a vége
#1 Törté-Net 2002. 09. 26. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?