Orosházáról Ercsibe kerültem

Szavazás átlaga: 5.51 pont (49 szavazat)
Megjelenés: 2022. november 3.
Hossz: 10 778 karakter
Elolvasva: 792 alkalommal
Katonai emlékem folytatása
Kedves Kékég unszolására folytatnám élményei éltben a valóságban is megtörtén dolgaim, melyeknek voltak szép, de voltak keserű érzéseket keltő történéseim -
Kapuzárás előtti órákban, gondoltam papírra vetni szerencsés, illetve kissé félre sikerült életem nemi életének kialakulásától a megszűnéséig történő intervallumban.
Ebben az írásban ne várjanak csodás olyan történeteket, amit Kékégtől megszoktak!
1965 őszén az éves kiképzés végére érve, a sikeres vízi jártassági vizsgák letétele után, Orosházáról Ercsiben a Katonai Vízi – Deszant Ezredéhez helyeztek át. Orosházán minket tisztesként helyeztek át. Csont csillagos őrvezető lettem. Kineveztek egy rajnak Vezetőjének, aki 3 darab lánctalpas úszó gépjármű műszaki – harckészültségű üzemű – állapotáért, személyzetéért voltam felelős.

Bent a laktanyába a telephelyen csináltuk a szokásos TMK műveleteket, amikor kaptunk egy rendkívüli parancsot. “M” Riadót rendeltek el.

Társaimmal mi voltunk az elsők, akik a telephelyét elhagytuk és a lehető legrövidebb úton “ÁTLÓSAN LERÖVIDÍTVE AZ UTAT, SZÁNTÓFÖLDEKEN” keresztül kasul, felhajtottunk az árvízi töltésként is szolgáló 6. számú Főútra és irány a Riadó Körlet! Belső rádión megdicsértem a beosztottaimat, és közöltem velük, hogy “Dicséretként” jutalom szabadságra terjesztem fel őket, mivel a Mi Rajunk (3 db LUG) elsőként foglalta el az Abony Riadó körletben a kijelölt helyeket. Rádión jelentettem a Parancsnokomnak, hogy “CINEGE HÁROM LÁBA” földet ért. Ez katonai szlogen volt, így tudattuk feletteseimnek, hogy a rendkívüli “Éles Parancsot” sikeres eredménnyel végrehajtottuk!

Minket vagy 55-60 lánctalpas LUG követett ide e Riadó körzetbe. Bajtársaim, büszkén veregették vállam, hogy gratulálunk ÁLMOS! Ebből biztos, komoly, jutalom szabik lesznek.

Rádió keresztül jön a kódolt rádiós parancs: Sirály Álmos őrvezető, azonnak jelentkezzen a XY Dandártábornok Elvtársnál Kihallgatás végett!

Magamban titokban abba reménykedtem, hogy – soron kívül előléptetnek – vagy jutalomszabadságban részesítenek.

Egy füstös nagy terembe vezettek a Dandár Parancsokhoz. Lejelentkeztem a Szolgálati Szabályzatban megfogalmazottak szerint.

– Őrvezető Elvtárs! Maga hol lakott a katonaság előtt?

– Jelentem Budapesten, a XVI. Kerületben, Mátyásföldön, az IKARUS Autóbuszgyár közelébe.

– Ott van szántóföld?

– Nem nincsen.

– Látott már szántóföldet?

– Persze, de csak vidéken.

– Tudja, hogy miért rendeltem ide, őrvezető Elvtárs?

– Gondolom azért, mert elsőként hagytam el a Telephelyét és elsőként értem az Abony Riadó Körletbe. – mondtam büszkén, feszes, vigyázzban állva.

Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 5 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 5.51 pont (49 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Álmoska5
2022. november 6. 00:24
#8
Nagy bátorság volt tőlem, annak elhatározása, hogy neki merjek-e kezdeni valaminek is.

Azért döntöttem így ,mert a sors olyan kegyetlen alakulásai miatt a  megálmodott vágyaimat senkitől sem   kaptam meg. Pedig hűséges férj voltam!  Jelenlegi életévem 77. évének közepe felé tartok. Életemből 35 év nemi élet  eltűnt - egy orvosi nemtörődömség, miatt 3 szoros vérnyomáscsökkentő dózis túlfogyasztását írt elő  15 éven át a "Háziorvosom" - és erre az orvosom halálát követően szereztem tudomást. A "fél hatos óra állását"  a közben más okok miatt elszenvedett, szív elégtelenségi tünetek miatt, már nem lehetett kimozdítani felébreszteni, mert az a halálomat okozhatná.

Ebben a részben volt az első negatív történet az életem során de nem az utolsó! Nekem inkább a valós életem történetének tanúságainak közzé tétele, kívánkozik ki, hogy az esetleges hibáimból -talán tovább olvassák majd - tanulni lehessen.

Négy nővel volt összesen dolgom életemben. Utóbbiakat mindet törvényesen feleségül vettem, hűséges voltam mindegyikhez,  de ennek ellenére orálisan egyik nejemet se elégíthettem ki, így az én vágyai se teljesülhettek!  30-35 évvel korábban, ha lett volna bennem bátorság idegen utakon megkeresni, ki hajlandó lett volna, vágyaim kielégítéseire - mert akkor még működő képes volt a harci szerszámom!

NEM  KELLENE ITT SZÉGYENKEZNEM, HOGY MEGÉRTE-E HŰSÉGESNEK LENNI AZOKHOZ A FELESÉGEKHEZ, KIK A FÉRJÜK VÁGYAINAK BETELJESÜLÉSEIRE, MÉG KISÉRLETET SE TÉVE! AZÉRT MERT A RÉGI ERKÖLCSÖK EZEKET TILTOTTÁK!

"Álmoska"
1
j
joe013
2022. november 5. 16:35
#7
Nem tetszett.......
1
t
tibee72
2022. november 4. 09:56
#6
Nekem sem jött be annyira.
1
cscsu50
2022. november 3. 22:49
#5
Az emlék örök.
1
Andreas6
2022. november 3. 14:25
#4
Sajnálom, nekem nem jött be. Biztosan bennem van a hiba.
1
kivancsifancsi
2022. november 3. 07:12
#3
Szép és jó emlékezni, néha még a rosszra is.
1
a
angel234
2022. november 3. 03:07
#2
Az emlékek örökké megmaradnak
1
T
Törté-Net
2022. november 3. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1