Kérjük, az oldalra történő belépés előtt figyelmesen olvasd el az alábbiakat!
Az oldal erotikus tartalma miatt csak 18 éven felülieknek ajánlott! Az oldal tartalmai az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha korlátoznád a korhatáros tartalmak elérését a gépen, használj szűrőprogramot.
A weboldalon cookie-kat ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. (További információk)
Mivel olyan naív vagyok, hogy hiszek az emberek megváltozásában, így lehet, hogy magába szállt, rájött, hogy mekkora köcsögög, és inkább szorosan befogta a száját.
Ez év márciusában jelent meg Megbaszott a postás címmel, két részben. Nos ezt a két részt tette fel szóról szóra, minden változtatás nélkül, csak egy részben.
Nem csodálom, hogy Vilmos letiltotta a hozzászólásokat a ma megjelent Megkefélt a postás a férjem engedélyével című történetnél. Az első mondata így hangzik a történetnek: Nem saját sztori most találtam egy régebbi telefonomban elmentve elég szaftos! Ennek csak az első fele igaz.
Ezt írja ki: Service Unavailable The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.
1
Ashley
2025. július 29. 18:00
jaj dejó. nekem nem engedi az oldal a történet feltöltést
1
Ashley
2025. július 29. 17:54
Tanmese.
- Lányom épen itt van egy hűtőgép szerelő.
– Anyu azért vagy bugyiba és melltartóba?
– Hölgyem kész a masina.
– Mennyivel tartozom?
– Lehet természetben is.
– Előtte lezuhanyzok.
– Anyu már sejtem, hogy miért ingyenes neked a taxi.
– Megélem a vágyaim ami nagyon fontos, apádnak pedig semmi köze hozzá!
Még egy gondolat. Egyébként nem hibáztatom a "művüket" hevesen védelmező szerzőket. Megértem, hogy bizonyos értelemben "gyermekükként" tekintenek rá, ezért minden kritika (még a segítő szándékú is) mélyen érinti, bántja őket. Azzal viszont vitába szállnék, hogy a téma illetve az oldal jellege miatt felesleges minőséget várni. Hiszen sok példa igazolja itt az oldalon, hogy amatőr írok is képesek színvonlas alkotásra. Ráadásul a szóvá tett hibák jelentős része elkerülhető lenne, ha a szerző hajlandó utána nézni a szabályoknak (ezzel megtiszteli az olvasóit). Az igényességet nem várhatjuk el az olvasóktól. Azt viszont elvárnám, hogy engemet ne érjen szó az én igényességem miatt. Hiszen mindenki nyerne a jobban érthető, kevés hibával megjelenő írások révén, az olvasók és szerzők egyaránt.
Szia! Köszönöm a hozzászólást, Ulysses! Nagyon érdekes gondolat volt, hogy a 10-es pontszámot néha „védelmi” céllal is adod – remélem, mások nem túl gyakran használják fordítva! :D Külön hálás vagyok a konkrét ajánlásokért, mindenképp el fogok merülni bennük. A kritikus hangvételről írt részeddel teljesen egyetértek. Valóban van abban igazság, hogy sokan inkább csak élvezni szeretnék az írásokat, nem pedig elemezni őket – és talán épp ezért ilyen támogató a közösség. Ez az oldal valóban nem kritikus szemléletű, hanem inkább lelkes olvasókból áll, és ez önmagában is érték.
Szia! Köszönöm, salsa, ez tanulságos volt számomra. Valóban érezhető, hogy megvannak a közösség kedvenc írói, és ez így is van rendjén. Remélem egy nap én is köztük lehetek majd. A 10-es értékelés megfogalmazása nálad kifejezetten tetszett, hogy azokra még kicsit irigykedsz is. Ez egy tök jó önreflexió, azt hiszem, én is gyakorolni fogom 🙂
Szia! Változó gyakorisággal pontozok írásokat. Az újak közül biztosan többhöz írtam kommentet, mint ahányat pontokkal értékeltem. Tíz pontot két okból adok: 1. Az írás nagyon jó (irodalmi minőségű), eredeti, magával ragadó, a témája sem áll távol az ízlésemtől és nem hemzseg a helyesírási hibáktól. 2. Ha azt látom, hogy méltatlanul lepontozzák egy amúgy ígéretes szerző, ígéretes munkáját. (Ez utóbbi a ritkább.) Hm, (6)-7-8-9 pontokat olyankor szoktam adni, ha a szerző visszaesőként követ el hibákat. Akár a helyesírásban, írástechnikai dolgokban vagy logikátlanságot érzek, esetleg keveslem a "sztorit", vagy laposak a szereplők. Azt hiszem 1 pontot olyan sztorira adtam, ami egyértelműen egy Google fordítás volt, mindenféle utómunka nélkül. A téma miatt nem pontozok le sztorit, az olyant inkább el sem kezdem vagy félbehagyom, és nem foglalkozok vele "Mi az a plusz, amit egy műnek tudnia kell ahhoz, hogy 10-est adjatok rá?" Nagyon jó kérdés! Akkor adok 10-est lelkiismeret furdalás nélkül, ha olyan írással találkozom, mint Gandalf Sellő és őszilé című sztorija, vagy Killroy Vakszerelem illetve A szerelem vak c. történetei. Amit végigolvasva az az érzésem (mint Salsának), hogy a büdös életben nem fogok én ilyen jó sztorit írni. Amikor hetek, hónapok múlva is emlékszem a cselekményre, a szereplőkre. Ahol a szereplők eleven emberek, még ha maga a történet és a karakterek kitaláltak. A kritikus hangvételt kevesen viselik jól. A szerzők fele személyes sértésnek, támadásnak veszi, ha felhívom a figyelmét a vétet hibákra. Nagyon kevesen hajlandóak megfogadni a jobbító szándékú tanácsot. Néhányan megsértődnek, személyeskednek, vagdalkoznak a kritikus komment nyomán. Néhányan egyszerűen semmit sem reagálnak rá. Szerencsére akadt már olyan, akiben volt ambíció a tanulásra, igyekezet, hogy színvonalasabb munkát adjon ki a keze közül.
Szia! Mindenekelőtt le kell szögeznem: kizárólag a magam nevében beszélek. Szóval az elvek (amelyeket persze gyakran megszegek): - ritkán pontozok és soha nem azonnal az írás elolvasása után. Inkább elolvasom még egyszer - mindig szubjektíven (nincs olyan intellektuális és esztétikai hátterem, hogy úgy érezzem, az a tuti ahogy én gondolom) - 8-nál kevesebb pontot nemigen adok mert nem akarom lerontani a beküldő értékelését - vannak kedvenceim (író is, fordító is), a korábbi publikációik hatnak a véleményemre - a magam részéről jobban kedvelem a hosszabb műveket (sorozatokat)- szívesebben is magyarítom őket- azoknak óhatatlanul hordozniuk kell valamilyen történetet - a „kritikus hanggal” az a bajom, hogy nem szeretem, dicsérni jobb. Valószínűleg mások is így vannak ezzel ezért lehet több a pozitív hozzászólás. Persze nem mindegy a kritika stílusa, és az érvelés. Az azért kevés, hogy „ez sz*r volt”. Mi? A történet gyenge? A helyesírás? Bármi más? - 10 pontot akkor adok, ha irigykedek kicsit („Bár tudnék ilyen jót írni!” … „Miért nem én találtam rá, hogy lefordítsam?” - 8-9 pontot akkor ha tetszik de irigység nélkül, és ebbe már belejátszik, hogy milyen kedvem volt amikor elolvastam. - biztosan neked is vannak olyan kommentelőid akinek a véleményére jobban odafigyelsz. Ők általában hosszabban értékelnek és érvelnek is a véleményük mellett. Mindig elgondolkodok a kritikájukon és ezek nagyon hasznosak.
Nagyjából ennyi lenne, talán más is hozzászól, és ír még szempontokat.
Sziasztok! Egy ideje már töltök fel írásokat az oldalra, és nagyon örülök annak, hogy sokan olvassátok, értékelitek, sőt még kommenteltek is – köszönöm szépen mindenkinek, ez nagyon sokat jelent. A pontszámok általában 8 és 9 között mozognak, aminek szintén örülök, de felmerült bennem egy kérdés: Ti milyen elvek alapján adtok 7-est, 8-ast, 9-est vagy 10-est egy írásra? Nekem személy szerint az a benyomásom, hogy a kommentek gyakran pozitívak, mégis ritkán születik 9-hez közelítő átlag. Engem tényleg érdekelne, hogy mi az, ami valakinél a „majdnem tökéletes” és a „tényleg tökéletes” közötti különbséget jelenti. Nem feltétlenül a saját írásaimra vagyok kíváncsi (bár persze abból indult ki a kérdés), hanem általánosságban: Mi az a plusz, amit egy műnek tudnia kell ahhoz, hogy 10-est adjatok rá? És ha már itt tartunk: szerintetek miért nem szoktak a kommentelők kritikusabb hangot megütni? Ti például szívesen adtok építő jellegű visszajelzést, ha valaki kéri? Előre is köszönöm, ha megosztjátok a gondolataitokat – ez talán nemcsak nekem, hanem másoknak is hasznos lehet, akik szeretnének fejlődni.
Ellenfelem volt, de az életét nem kívántam...
Netán már nem élne: Nyugodjék BÉKÉBEN!
"Álmoska5"
Tud-e valaki valami érdemleges, információt felőle?
Köszönettel:
"Álmoska5"
Bocsánat, de csak így szétszedve engedte az oldal felrakni.
The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.
- Lányom épen itt van egy hűtőgép szerelő.
– Anyu azért vagy bugyiba és melltartóba?
– Hölgyem kész a masina.
– Mennyivel tartozom?
– Lehet természetben is.
– Előtte lezuhanyzok.
– Anyu már sejtem, hogy miért ingyenes neked a taxi.
– Megélem a vágyaim ami nagyon fontos, apádnak pedig semmi köze hozzá!
Azzal viszont vitába szállnék, hogy a téma illetve az oldal jellege miatt felesleges minőséget várni. Hiszen sok példa igazolja itt az oldalon, hogy amatőr írok is képesek színvonlas alkotásra. Ráadásul a szóvá tett hibák jelentős része elkerülhető lenne, ha a szerző hajlandó utána nézni a szabályoknak (ezzel megtiszteli az olvasóit).
Az igényességet nem várhatjuk el az olvasóktól. Azt viszont elvárnám, hogy engemet ne érjen szó az én igényességem miatt. Hiszen mindenki nyerne a jobban érthető, kevés hibával megjelenő írások révén, az olvasók és szerzők egyaránt.
Köszönöm a hozzászólást, Ulysses!
Nagyon érdekes gondolat volt, hogy a 10-es pontszámot néha „védelmi” céllal is adod – remélem, mások nem túl gyakran használják fordítva! :D
Külön hálás vagyok a konkrét ajánlásokért, mindenképp el fogok merülni bennük.
A kritikus hangvételről írt részeddel teljesen egyetértek. Valóban van abban igazság, hogy sokan inkább csak élvezni szeretnék az írásokat, nem pedig elemezni őket – és talán épp ezért ilyen támogató a közösség.
Ez az oldal valóban nem kritikus szemléletű, hanem inkább lelkes olvasókból áll, és ez önmagában is érték.
Köszönöm, salsa, ez tanulságos volt számomra. Valóban érezhető, hogy megvannak a közösség kedvenc írói, és ez így is van rendjén. Remélem egy nap én is köztük lehetek majd.
A 10-es értékelés megfogalmazása nálad kifejezetten tetszett, hogy azokra még kicsit irigykedsz is. Ez egy tök jó önreflexió, azt hiszem, én is gyakorolni fogom 🙂
Változó gyakorisággal pontozok írásokat. Az újak közül biztosan többhöz írtam kommentet, mint ahányat pontokkal értékeltem. Tíz pontot két okból adok: 1. Az írás nagyon jó (irodalmi minőségű), eredeti, magával ragadó, a témája sem áll távol az ízlésemtől és nem hemzseg a helyesírási hibáktól. 2. Ha azt látom, hogy méltatlanul lepontozzák egy amúgy ígéretes szerző, ígéretes munkáját. (Ez utóbbi a ritkább.)
Hm, (6)-7-8-9 pontokat olyankor szoktam adni, ha a szerző visszaesőként követ el hibákat. Akár a helyesírásban, írástechnikai dolgokban vagy logikátlanságot érzek, esetleg keveslem a "sztorit", vagy laposak a szereplők. Azt hiszem 1 pontot olyan sztorira adtam, ami egyértelműen egy Google fordítás volt, mindenféle utómunka nélkül. A téma miatt nem pontozok le sztorit, az olyant inkább el sem kezdem vagy félbehagyom, és nem foglalkozok vele
"Mi az a plusz, amit egy műnek tudnia kell ahhoz, hogy 10-est adjatok rá?"
Nagyon jó kérdés! Akkor adok 10-est lelkiismeret furdalás nélkül, ha olyan írással találkozom, mint Gandalf Sellő és őszilé című sztorija, vagy Killroy Vakszerelem illetve A szerelem vak c. történetei. Amit végigolvasva az az érzésem (mint Salsának), hogy a büdös életben nem fogok én ilyen jó sztorit írni. Amikor hetek, hónapok múlva is emlékszem a cselekményre, a szereplőkre. Ahol a szereplők eleven emberek, még ha maga a történet és a karakterek kitaláltak.
A kritikus hangvételt kevesen viselik jól. A szerzők fele személyes sértésnek, támadásnak veszi, ha felhívom a figyelmét a vétet hibákra. Nagyon kevesen hajlandóak megfogadni a jobbító szándékú tanácsot. Néhányan megsértődnek, személyeskednek, vagdalkoznak a kritikus komment nyomán. Néhányan egyszerűen semmit sem reagálnak rá. Szerencsére akadt már olyan, akiben volt ambíció a tanulásra, igyekezet, hogy színvonalasabb munkát adjon ki a keze közül.
Mindenekelőtt le kell szögeznem: kizárólag a magam nevében beszélek.
Szóval az elvek (amelyeket persze gyakran megszegek):
- ritkán pontozok és soha nem azonnal az írás elolvasása után. Inkább elolvasom még egyszer
- mindig szubjektíven (nincs olyan intellektuális és esztétikai hátterem, hogy úgy érezzem, az a tuti ahogy én gondolom)
- 8-nál kevesebb pontot nemigen adok mert nem akarom lerontani a beküldő értékelését
- vannak kedvenceim (író is, fordító is), a korábbi publikációik hatnak a véleményemre
- a magam részéről jobban kedvelem a hosszabb műveket (sorozatokat)- szívesebben is magyarítom őket- azoknak óhatatlanul hordozniuk kell valamilyen történetet
- a „kritikus hanggal” az a bajom, hogy nem szeretem, dicsérni jobb. Valószínűleg mások is így vannak ezzel ezért lehet több a pozitív hozzászólás. Persze nem mindegy a kritika stílusa, és az érvelés. Az azért kevés, hogy „ez sz*r volt”. Mi? A történet gyenge? A helyesírás? Bármi más?
- 10 pontot akkor adok, ha irigykedek kicsit („Bár tudnék ilyen jót írni!” … „Miért nem én találtam rá, hogy lefordítsam?”
- 8-9 pontot akkor ha tetszik de irigység nélkül, és ebbe már belejátszik, hogy milyen kedvem volt amikor elolvastam.
- biztosan neked is vannak olyan kommentelőid akinek a véleményére jobban odafigyelsz. Ők általában hosszabban értékelnek és érvelnek is a véleményük mellett. Mindig elgondolkodok a kritikájukon és ezek nagyon hasznosak.
Nagyjából ennyi lenne, talán más is hozzászól, és ír még szempontokat.
Egy ideje már töltök fel írásokat az oldalra, és nagyon örülök annak, hogy sokan olvassátok, értékelitek, sőt még kommenteltek is – köszönöm szépen mindenkinek, ez nagyon sokat jelent.
A pontszámok általában 8 és 9 között mozognak, aminek szintén örülök, de felmerült bennem egy kérdés:
Ti milyen elvek alapján adtok 7-est, 8-ast, 9-est vagy 10-est egy írásra?
Nekem személy szerint az a benyomásom, hogy a kommentek gyakran pozitívak, mégis ritkán születik 9-hez közelítő átlag.
Engem tényleg érdekelne, hogy mi az, ami valakinél a „majdnem tökéletes” és a „tényleg tökéletes” közötti különbséget jelenti.
Nem feltétlenül a saját írásaimra vagyok kíváncsi (bár persze abból indult ki a kérdés), hanem általánosságban:
Mi az a plusz, amit egy műnek tudnia kell ahhoz, hogy 10-est adjatok rá?
És ha már itt tartunk: szerintetek miért nem szoktak a kommentelők kritikusabb hangot megütni? Ti például szívesen adtok építő jellegű visszajelzést, ha valaki kéri?
Előre is köszönöm, ha megosztjátok a gondolataitokat – ez talán nemcsak nekem, hanem másoknak is hasznos lehet, akik szeretnének fejlődni.