1. Törté-Net verseny - Segítsük a magyar turizmust!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Kicsit bob
2010. november 12. 23:00
#43
És ami még kimaradt: "a csalók ellen nagyon nehéz védekezni" - a rágalmazók ellen meg lehetetlen!
1
Kicsit bob
2010. november 12. 22:49
#42
Kedves Író Hölgyek, Urak, és Szerkesztőség!
Végig olvastam itt a "Jeremiás sirámait" valamint a "Bölcsek kövének" birtokosaként megnyilatkozó Szerkesztőség írásait. Ti elmondtátok a magatokét. Had' mondja el az egyik "pontozó" is a magáét!(Azután lehet kimoderálni, törölni a pontjait vagy egyéb szankciókat alkalmazni, hiszen "minden hatalom és dicsőség" a tiétek, örökkön örökké.)
Én speciál, azt a módszert alkalmaztam, hogy bizony végig olvastam, kellő tisztelettel az összes alkotást.(Nem volt nehéz, mert a többségük elég nyúlfarknyi volt - ad abszurdum olyan is akad közöttük, amelyik a kiírásnak ab ovo nem felelt meg, mert nem érte el az ötezer karaktert sem, ergo meg sem jelenhetett volna a versenyben, de ez engem nem zavar csak már itt kezdődik a szerkesztői pártatlanság! Nekem két órára sem volt szükségem ennyi szöveg értelmezett elolvasására!) Tehát elolvastam a teljes anyagot és egytől tízig lepontoztam a magam számára az összeset. Természetes az nyilvánvaló, hogy egy ilyen pontozás abszolút szubjektív, de melyik pontozás nem az. Megjegyzem, ha a szerkesztőség pontozna, az még százszor szubjektívebb lenne, mert a nagy számok törvénye szerint, a sok szubjektum - ha elég nagyszámú - akkor kiegyenlítődik (teszem hozzá "nagyjából"😉. Az írások, ilyen forma "belövése" után nyitottam meg azokat újra és a saját érték ítéletem valamint az már ott található pontszám alapján - a saját érték ítéletemhez közelítendő - pontoztam föl-le vagy egyáltalán nem. Amennyiben ezt esetleg valaki csalásnak meri nevezni azt egyszerűen kikérem magamnak. Véleményem szerint ez egy abszolút korrekt módszer. A legtöbb pontozásos sportágban ilyen módon pontoznak. Természetesen ez nem zárja ki a "részre hajlást" - jelen esetben ez a legegészségesebb részrehajlás, mert az író személyét nem ismerem s e miatt is kizárólag a mű képezi az alapját!
Amikor a T. Szerkesztők előveszik a "bölcsek kövét" vagy a csalhatatlan szisztémát, akkor jó lenne ezeket a sorokat is figyelembe venni, mielőtt Ti lennétek, akik eltorzítjátok a végeredményt! (Mert azt még véletlenül sem tételezném fel, hogy ez lenne a szándékotok. Viszont a "csalhatatlan módszereknek", iszonyúan nagy a veszélye, hogy tévútra vezetnek! Sok-sok történelmi példát sorolhatnék, amikor a jelenleginél sokszorosan nagyobb tét esetében sikerült - a fél világ kárára.
Gondolom ti sem akarnátok, hogy most felsoroljam a saját ítéleteimet - amik a pontozásom alapját képezik, de azt felajánlom, hogy amikor lezárul a verseny, akkor ide másolom - szerintem be fogjátok látni, hogy nagyjából ez a realitás.(Természetesen, ez nem azt jelenti, hogy én meg csalhatatlannak tartom magam csak, részben a foglalkozásom okán, némi jártasságot szereztem az irodalom területén.)
Ha valaki úgy érezné, megsértettem akkor elnézést, de amikor elolvastam ezt a húsz körüli bejegyzést, én mint szavazó, bizony úgy éreztem, hogy megsértettek, nem kicsit, nagyon! (Bár, meglehet, ez nem is szempont?)
1
Pavlov
2010. november 12. 06:15
#41
A csalók ellen valóban nehéz védekezni, én nem is idegesítem magam emiatt.

Egy esetleges zsűri valóban részlehajlóan, saját véleménye alapján döntene, de akkor a szerző tudná, hogy hát bizony a története annak a 3-5 embernek nem tetszett, s attól még lehet jó, lehet, hogy más zsűrinek nagyon is tetszene. A zsűri elnökének természetesen önmagamat ajánlanám 🙂 A zsűri tagjait így is - úgy is megköpködné néhány ember, akárcsak most a Megasztár zsűrijét. Ez egy ilyen játék...

Hogy történeteink minél olvasottabbak legyenek, javaslom, hívjuk fel a figyelmet minél több helyen rájuk! Például így:
http://pavlovurasag.blogspot.com/2010/11/vegre-egy-pornotorten- etes-palyazat.html
1
Remete D. László
2010. november 11. 23:20
#40
Kedve Pavlov!
Lentebb azt írtam, a korrekció beépítésével is elromlott a játékom, mert ez olyan, mint egy bírói ítélet. Nem értek ugyan egyet Manamhával, aki az albán légvédelemhez hasonlítja a szerkesztők törekvését, szerintem korántsem nulla a ténykedésük eredménye, de senki sem lehet biztos a tévedhetetlenségben. Ha én lennék a zsoftverek felelőse, én magam sem lennék benne bizonyos, hogy jól zártam-e ki a csalókat, mindet kizártam-e, és nem zártam-e ki olyant is, aki valóban olvasóként szavazott, és egyszerűen nem tetszik neki valami, vagy nem ért hozzá? Ettől még egyenlő a verseny, hiszen más írását is ugyanazzal a hozzá nem értéssel fogja olvasni, és eszerint dönt. Én köszönöm a szerkesztőknek, a törekvésüket, de mindig vannak félelmeim. Ha az általad javasolt zsűri segítene, akkor ez olyan lenne, mint a Megasztár. Ha a közönség nagyon ostobán ítél, valamennyire védelmet nyújtanak a méltatlan ítéletek ellen. Ha kizárólag csak a zsűri döntene, akkor a vesztes nem állná meg szó nélkül, részrehajló.
Olyan ez, mint a demokrácia - nagyon vacak, de nincs jobb. Talán akkor jártunk volna jobban, ha a csaló nem ennyire mohó, mert akkor nem jövünk rá, megmaradnak a szép álmaink, és elégedetten lefekszünk aludni. Ha nem tudom, hogy átvertek, nem ég az arcom a szégyentől.
Bocsánat a hosszúságért, de nem nyugodt a lelkem, és ilyenkor szószátyár leszek.
Üdv.
Remete.
1
T
Törté-Net
2010. november 11. 21:53
#39
Kedves Pavlov!

Köszönjük a dícséretet, valóban ez volt a szándékunk, hogy kicsit felpezsdítsük az állóvízet, kedvet csináljunk az íráshoz, olvasáshoz. 🙂

A zsűrivel kapcsolatban meg egy kérdés: kiből álljon? Kit ismerne el a közösség pártatlan, elfogult és hozzáértő bíráknak? 🙂

Kedves Manamha!

Hidd el, hogy kiszűrtűk a szándékos le-/fel-pontozásokat. Amennyiben nem így gondolod, kérlek vedd fel a kapcsolatot velünk e-mail-ben, és küld el, hogy mit és mikor sérelmezel, ígérjük, utánanézünk, reagálunk.
Amennyiben igazad van, és elsiklott valami felett a figyelmünk, ki is javítjuk. 🙂

Üdv: Szerkesztőség
1
Pavlov
2010. november 11. 17:04
#38
Fontos a pénz, ez igaz, a történet beküldésében engem is motivált. Én most mégis a másik oldalról szólnék pár szót. Jó, hogy van ez a pályázat, jó, hogy születnek új írások, felpezsdült egy kicsit az írók alkotókedve. A közönség bizonyosan nyer vele, én például már olvastam néhány ötletes írást a mezőnyből.

Esetleg e jövőbéli versenyen olyan díjazást is ki lehetne alakítani, melyet egy zsűri véleményez, és akkor őket lehet szidni 🙂
1
Manamha
2010. november 11. 15:12
#37
Még az előbbihez. Az mindenképpen dicséretes, hogy a törté-net.hu igyekszik tenni valamit, még akkor is, ha a hatásossága kb.
egyenlő az Albán légvédelmével (ököllel fenyegetik a repülőgépeket)...🙂
1
Manamha
2010. november 11. 14:36
#36
Kedves Törté-net(ke)..🙂
Mint irtam az előbb, különböző időpontokban pontosan rögzitettem a verseny állását. Ha kilogikázod, akkor rájöhetsz, hogy ezt másképpen nem is tehettem volna, mint hogy minden egyes történetet megnyitottam és megnéztem az aktuális átlagokat. Láttam (és rögzitettem) a szűrés eredményét. Őszintén szólva nem győzött meg! Nem akarok kötekedni, de az, hogy abszolut értékben mindenkinek növekedett a pontszáma, nyilvánvaló hogy nem mond semmit. A már korábban elkövetett manipulációk benne maradtak szűrés után is az eredményekbe!
1
T
Törté-Net
2010. november 11. 13:55
#35
Kedves Mamamha!

Mint azt elötted 16 perccel írtuk is, lefutattuk az első szűrést, érdemes most megnézned a verseny állását, gyakorlatilag mindenki átlaga növekedett.
(És egy tanács: a legaktuálisabb átlagokat mindig a történeteken belül láthatod, az összes listázós oldalban lehetnek eltérések a cache-rendszer müködése miatt.)

Üdv: Szerkesztőség
1
Manamha
2010. november 11. 13:38
#34
Csak, hogy érthetőbbé és plasztikusabbá tegyem (hogy nem a levegőbe beszélek) a mai 11:20-as hozzászólásomat mindenkinek (beleértve a törté-net.hu-t is!) néhány olyan adatot mondok amiknek az értelmezése enyhén szólva is nem azt mutatja, hogy a verseny tiszta volna! Tegnap (11.10-én) 23:00 óra körül rögzítettem a verseny állását. Megfogadtam Remete D.-nek a javaslatát és én is készítettem egy Excel táblázatot. Majd kb. 1-1,5 óra múlva ismét megnéztem. Azt hittem nem jól látok. Egy valakinek a kivételével mindenkinek csökkent a pontszáma, vagy jobb esetben nem változott! Volt olyan, akinek az 1-1,5 óra alatt mindössze 2 szavazattal közel 1,5 ponttal csökkent az addig elért pontszáma! Például az utóbbi esetben mi ez, ha nem szándékos leszavazás!? Ismételem, mindezek a változások 1óra max. 1,5órán belül történtek meg! Tehát kíváncsian várom (akár írhatnám többesbe is, hogy várjuk) a törté-net.hu magyarázatát és hogy eddig tettek-e már valamit, vagy ezek után szándékoznak-e tenni valamit, hogy a már nem tiszta verseny esetleg kifehéredjen?!
1
T
Törté-Net
2010. november 11. 13:22
#33
No, az első szűrés le is futott.
Tegnap még gondolkoztunk, hogy folyamatosan vagy csak a verseny végén fusson-e a szűrés, de pont a Mamamha által említett oknál fogva (hogy valakit befolyásoljon a szavazásban az éppen aktuális (ámbár helytelen) átlag) úgy döntöttünk, hogy folyamatos lesz a szűrés. (Természetesen emberi erővel is ellenőrizni fogjuk a verseny tisztaságát.)

Nekünk is, az Olvasóknak is, és az Íróknak is az az érdeke, hogy a verseny a lehető legtisztább legyen, és ezért mindent meg is teszünk.

További jó olvasgatást: Törté-Net Szerkesztőség
1
Manamha
2010. november 11. 11:20
#32
Teljesen egyet értek Veled Vanília. Valamit tenni kellene! Az indulás óta követem az olvasási, pontozási, szavazási adatokat. Nonszensz, hogy úgy pontozanak az érdektelen olvasók, ahogy az erdmények alakulásai mutatják! Kíváncsi vagyok nagyon a törté-net.hu által emlegetett hatékony szűrésre, hogyan is fog majd az működni?! (szerintem a saját jó felfogott érdekükben nekik sem mindegy, hogy tiszta-e a verseny, vagy nem)
1
Vanilia
2010. november 11. 07:19
#31
Sziasztok!

Szomorúan tapasztaltam, hogy egy ilyen nemes versengést - még ha anonim- is tönkre lehet tenni az emberi primitivséggel, kapzsisággal. Én csak azért írtam erre a versengésre, mert meg szerettem volna mutatni a bennem rejlő érzékiséget.

Véleményem szerint azokat a tagokat, akik a versenyben résztvevő írások megjelentetésének napjától regisztráltak, ki kell zárni a művek szavazásából.
Így elvileg garantálni lehetne, hogy ne juthasson érdemtelenül olyan mű szavazathoz, ahol a mű írója vagy ismerős (baráti) köre csak azért regisztrált, hogy a saját pályaművét felmagasztalja, míg más versenyzők műveit lehúzza, feltehetően azok elolvasása nélkül. Nehéz elképzelni azt, ha egy mű minimális, kevés pontot kap, és azt ne kommentálná, ne fűzne hozná megjegyzést az "erős kritikai érzékkel megáldott" szavazó.
1
T
Törté-Net
2010. november 11. 00:08
#30
Sziasztok!

Ügyeskedésre Mi is számítottunk, a Goldengate-en (mint partner-oldalunkon, akikkel közös a programozói gárda is) találkoztunk eleget ilyennel.
Ennek köszönhetően megvannak a módszereink az ilyen ügyeskedések egészen hatékony kiszűrésére. (Ha megengeditek, ezeket nem részletezzük, a lényeg, hogy több SMS-sel váltott több VIP tagságival, sem netcafe-ból való bejelentkezéssel sem lehet megkerülni.)

Üdvözlettel: A Szerkesztőség
1
Remete D. László
2010. november 10. 17:00
#29
1974 óta egyetlen kanyit sem kerestem az írásaimmal, és most sem a pénz hajtott, hanem a játék. Én játszottam, de valaki belerondított. Ráadásul eléggé hülye volt ahhoz, hogy ne tartsa féken magát, ezért felplankoltuk. A játéknak persze annyi.
1
Manamha
2010. november 10. 15:04
#28
Javasolom a T. Weboldalnak, hogy legközelebb a pénz demoralizáló és pszichikum torzitó hatásairól irjon ki pályázatot, szigorúan önéletrajzi formában🙂.. A feltehetően "nagyszámú" pályázatokat a -Nézd csak, mit mutat a tükröm- cimmel kellenne meghirdetni🙂
1
Manamha
2010. november 10. 14:32
#27
Ejnye Kedves Remete! Csupa "rosszindulat" beszél belőled🙂 De elnézem Neked, mert biztos az "igazságos verseny" hevében teszed🙂.. Én most veszek rész először ilyesmiben, de azt hiszem egyuttal utoljára is. Már akkor boritékoltam magamban előre, hogy majd lesznek ügyeskedők, mikor még a pályaművem témáján agyaltam. Ismerve a "jó Magyar" szokásokat és embereket, az lenne a meglepő ha nem igy mennének a dolgok. Mindenesetre, most mondjam azt, hogy fel a fejjel? A részvétel a fontos és nem az eredmény? Nem mondom. Minden pályázó azért fáradozott, hogy eredményes legyen. Meg hát úgye, jól esik az egónknak is, ha dicsérnek, elismerik, hogy letettünk valamit. Csak egy bökkenő van. Igy már talmi minden. Az eredmény és az (esetleges) dicséret is!
1
Badsign
2010. november 10. 14:28
#26
Viszont ha ezt többen csinálták meg, akkor máris bukta. Kicsit kockázatos, bár tény, hogy nem nagy a befektetés.
Mit lehet tenni, ez van. Én már nem idegesítem magam ezen.
1
Remete D. László
2010. november 10. 13:29
#25
Nem hiszem, hogy százával lennének a szavazatok, de ha utána számolsz, egyetlen egypontos behozhatatlan hátrányt jelent bárkinek is. Csinálj egy Excell táblát, és meggyőződhetsz róla. Hát még akkor milyen hátrányba kerülhetsz, ha valaki két - három helyen is beregisztrálta magát egy netkávézóban. Ezerkétszáz forint befektetés, beküld három novellát, és a mellette kiosztott háromszor egy pont, amit természetesen a saját írásaira nem ad ki, biztossá teszi az első három helyet, százötven ezer forinttal. Kis befektetés, nagy haszon.
1
Badsign
2010. november 10. 13:11
#24
Szerintem így már felesleges aggódni. Ha lesz egy-egy történetre több száz szavazat, akkor ezzel nem sok vizet zavarnak.
1