Legyél a Valentinom!

A témához tartozó történet:
salsa
51 131 karakter
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

T
Teknősbika
2025. február 15. 22:51
Nagyon jó a történet, nálam sima 10 pont.
1
Veronika
2025. február 15. 16:34
És ez sem romantikus! Valentin naphoz nem is illik a romantika. Emiatt csak 1x10 pontot adtam.
1
Ez egy válasz salsa 2025. február 9. 12:36-kor írt üzenetére.
Éva596
2025. február 10. 14:48
Pont erről beszéltem! Ha jelentősége van, akkor használható, és kell is  használni. A mostani példádnál jelentősége van, mert ha itt a lábamat használjuk, attól még nem tudjuk egyet vagy mindkettőt vágta le. De általánosságban egyes szám!
2
Ez egy válasz kivancsigi 2025. február 10. 14:02-kor írt üzenetére.
kivancsigi
2025. február 10. 14:02
Elismerem, hogy a fenékre csapás nem volt a legjobb példa, de én akkor is különbséget érzek abban, hogy a vonat levágta a lábamat, agy levágta a lábaimat,
1
Ez egy válasz Éva596 2025. február 9. 22:27-kor írt üzenetére.
Éva596
2025. február 9. 22:27
Jogos Erika kifogása. A magyarban valóban a páros szerveket egyes számban használjuk. A legtöbb nyelvben a kettőtől már többes számot használnak, a magyarban ekkor is egyes számot használunk. pl. az angolban egy ember=one person, két ember=two people, a németben egy ember=eine Person, két ember=zwei Personen.
A páros testrészeknél csak akkor használunk többes számot, ha annak jelentősége van. Pl.: kezeivel megragadta a fejét. hátra csavarta kezeit. A felhozott példádnál a helyes, mindkét kezemmel ráütöttem a fenekére, és ha nagyon lényeges, hogy egyszerre, akkor vagy ezt a szót, vagy az egyidőbent kell használni.
3
Ez egy válasz kivancsigi 2025. február 9. 21:29-kor írt üzenetére.
kivancsigi
2025. február 9. 21:29
Kedves Erika!
Én sem vagyok egy helyesírás-bajnok, de ellenvetésem van. Igenis van jelentése annak, hogy ráütök a kezeimmel (pl. a fenekére) és az nem ugyanaz, mint a ráütök a kezemmel.
Más, és ez fontosabb: az írás nagyon tetszett és jó példája annak, hogy egy nő szinte mindent el tud érni, ha nagyon akarja.
1
Ez egy válasz Erika43 2025. február 9. 13:51-kor írt üzenetére.
E
Erika43
2025. február 9. 13:51
Csak egy kis figyelem kell. Ha meg páros szervről írsz, ugorjon ez be: ráütök a kezeimmel. Azonnal észreveszed, hogy hogyan kell írni. Sajnos jellemző dolog, ha az ember a saját írását olvasva nem veszi észre hibát, mert automatikusan jól olvassa el az agya, hiszen ő írta, a más írásában viszont azonnal.
2
Ez egy válasz salsa 2025. február 9. 12:36-kor írt üzenetére.
salsa
2025. február 9. 12:36
Kedves Erika43!
Teljesen igazad van. Ez az egyik jellegzetes hibám amit rendszeresen elkövetek, amolyan védjegy amiről könnyen fel lehet ismerni. A központozás szabályaival kínlódok még sokat. Mentségemre szolgáljon, hogy a korombéliek már nehezen szabadulnak meg a berögződött helyesírási hibáiktól. Jó két évvel ezelőttig senki nem olvasta amit leírok (ennyien biztosan nem), a magán köreimben meg nem számított igazán. Próbálok majd figyelni rá, meglátjuk milyen eredménnyel.
1
Ez egy válasz Erika43 2025. február 9. 12:01-kor írt üzenetére.
sportyman (alttpg)
2025. február 9. 12:23
Nagyon szép Valentin történet. Finom szex, sok érzelem és hosszútávú kapcsolat reménye két magányos ember számára. Számomra 3 x 10 pont.
1
E
Erika43
2025. február 9. 12:01
Kedves Salsa! A fordítás jó, jól adja vissza a két ember tépelődéseit, amíg egymásra nem találnak. De egy dolog: magyarban a páros szerveket egyes számban írjuk. Kezei-keze, combjai-combja. Csak egy példa: "Újra felnyögött amikor végigsimítottam a kezeimet a hátán". Helyesen: Újra felnyögött amikor végigsimítottam a kezemmel a hátát.
Egyébként nagyon jó az történet és a fordítás is.
3
E
Erika43
2025. február 9. 12:00
Azokat a gyerek Valentin napi kártyákat Ronnie a férje halála után találta, amikor rendet rakott a szekrényekben, ezért voltak gyerekesek. Egy nagyon kellemes történet két magányossá vált emberről, akik ismerték és kedvelték egymást, és ezekkel a kártyákkal kerültek közel egymáshoz, és lettek a valóban jó szex után egy pár.
2
Ez egy válasz didide 2025. február 9. 08:06-kor írt üzenetére.
didide
2025. február 9. 08:06
Valahogy olyan gyerekes volt a kártyákon az üzenetek. Mást vártam, viszont a szex jó volt.
1
T
Törté-Net
2025. február 9. 00:00
Mi a véleményed a történetről?
1