Isten jóváhagyásával 12. rész

A témához tartozó történet:
Kékég, Kexi69
23 687 karakter
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Waderlaci
2024. március 29. 13:48
#5
Most, hogy így mondod... tényleg EZ jelenti néha a nagyobb problémát, hogy nrm azt olvassa az ember, ami előtte van, hanem azt, amit eredetileg le akart írni. De pontosan erre mondtam, hogy ez nem vészes hiba, csak most kicsit több lett belőle mint máskor. 

Még szerencse, hogy az oldalon nem lehet közzé tenni pedofil tartalmat 😂. Egyébként pont azt próbáltam dicsérni, hogy bár a képzelet szülte a leírt eseményeket, mégis képes túlmutatni a sima képzeleten, pontosabban messzebbre tudja vinni a képzeletet! Engem konkrétan mindig is sokkal jobban érdekelt (volna) a történelemből az, hogy az egyszerű emberek a hétköznapokban hogyan éltek meg történelmi eseményeket, mint az, hogy uralkodók és az elit hogyan sakkozott egy adott helyzetben.
2
Ez egy válasz Kexi69 2024. március 29. 10:56-kor írt üzenetére.
Kexi69
2024. március 29. 10:56
#4
Kedves Waderlaci! 
Nagyra értékelem teológiai ismereteidet, és eszem ágában sincs megkérdőjelezni. 
DE! 
Kérlek vedd figyelembe, hogy ez a sorozat a fantázia szüleménye, nem teológiai kurzus, és egy (két) ember véleményét görbetükrözi az egyházi képmutatásról, álszenteskedésről. 
Ha a valódi véleményem is benne lehetne, tömve volna pedofíliával. 
Szerencsére undorít és felháborít  ez a téma, így írni sem tudok róla. 

A személyes névmások és ragozási hibák miatt elnézést kérek mindkettőnk nevében. 

Beküldés előtt többször átolvassuk mindketten, de sajnos egy idő után már azt olvasod, amit írni akartál, nem azt, amit leírtál.
3
Ez egy válasz Waderlaci 2024. március 28. 08:47-kor írt üzenetére.
Waderlaci
2024. március 28. 08:47
#3
Érdekes hogy ezek a történetek segítenek nagyjából elképzelni azokat az időket, amikor még nem szakadt ketté a katolikus egyház (római kontra keleti katolikus egyház), és a cöllibátus csak erősen javasolt és pártolt életvitel volt, nem pedig kötelező. A papok nősültek és családjuk volt. A mindennapi élet pedig - a telefont, vonatot, vízvezetéket és hasonlókat leszámítva - valahogy így működhetett, ahogy itt van leírva. 

Azért meg kell említenem egy apró zavarást is az erőben: nem ártana beküldés előtt egy embernek átnézni az egészet, és egységesbe hozni a személyes névmásokat és ragozásokat! Ezúttal a szokottnál nagyobb döccenéseket okozott annak kitalálása, hogy éppen ki, kivel beszélget. És mielőt valaki azt mondaná, hogy!... ez nem végzetes hiba, csak kellemetlen tud lenni.
2
veteran
2024. március 28. 07:56
#2
Volt már jobb is.
1
T
Törté-Net
2024. március 28. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1