Írók/fordítók

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Arya
2024. január 9. 16:06
#412
Kedves Éva!
Általában nem szoktam olyat írni, hogy egyet értek az előttem szólóval, de néha a szerelmünknek is meg kell erősíteni az érzelmeinket. Tehát ennyit arról, hogy amire most írok, azzal mindenben egyetértek. 
Még azzal is, hogy tudsz te bármiről írni, amiről szeretnél. Sajnos ez a beskatulyázás ez nem magyar találmány. Gondoljunk csak az olyan színészekre, színésznőkre Hollywoodban vagy bárhol másutt, akik kezdetben ráálltak mondjuk egy erotikus témájú szerepre mégis szerették volna eljátszani a Rómeót avagy Júliát is. Szerintem ne tartsd vissza magad, írj olyat, amihez éppen kedved van. Én se mindig csak sütemény recepttel szórakoztatom azt, aki meghallgat.
1
Ez egy válasz Éva596 2024. január 9. 10:51-kor írt üzenetére.
Arya
2024. január 9. 15:52
#411
Egyetértek kalibannal ebben. Szerintem sem dobnak innen ki. Látod még engem sem tanácsoltak el, pedig én aztán elég sok okot szolgáltattam rá. 🙂
A sokszínűség nem ártalmas dolog.  A szivárvány lehet szép is, ha nem bagatellizáljuk el, mint azt a szeretlek kifejezéssel teszik némelyek.
1
Ez egy válasz Lolamacko 2024. január 9. 14:23-kor írt üzenetére.
Arya
2024. január 9. 15:48
#410
Kedves nyki!
Én soha nem kértem kritikát, de azt egy felnőtt embertől elvárom, hogy ha kinyitja a száját az ne túl nagy butaságot mondjon egy ilyen oldalon. De hogyan lehet vitatkozni egy olyannal, aki csak annyit tud: "ez jó" vagy "ez szar"?  Értem én azokat a VIP pontgyűjtési akció keretében elkövetett kommenteket is, csak az olyanról is megvan a véleményem. Akinek van némi olvasási kényszere az biztosan össze tud hozni játszva egy 30 napra valót, szóval az lenne a könnyebbik út. Ennyi még nekem is sikerült. 🙂 Talán azért fél az ilyen a megmérettetéstől, mert éppen az ilyen kritikáktól tart?
Azzal félig egyetértek, hogy van akinek a stílusa nem változik. Nem mindenki fejlődőképes, van aki meg más okból nem teszi. Éppen olyanból, mint amit te írtál: nekem úgy tetszik. De azért akad akin látszik bizonyos fokú fejlődés. Csak észre kell venni.
1
Ez egy válasz nyki 2024. január 9. 08:09-kor írt üzenetére.
kaliban
2024. január 9. 14:27
#409
Szerintem az a veszély, hogy kiteszik a szűrödet, azért az nem fenyeget. 🤩🤩🤩🤩
1
Lolamacko
2024. január 9. 14:23
#408
Mint kritikarajongó- képzeld én változtattam, mert beláttam, hogy ezen az oldalon a rövid és akciódúsabb történeteknek van nagy sikere, és írtam is néhány olyan történetet. Nem lett átütő siker, de tényleg jobban díjazták. Az igaz, hogy utána is voltak és vannak is hosszú és kalandos történeteim, de nincs kizárva, hogy megint fogok rövid és több szexel telibb írást is föltenni. Bevallom, amikor jól érzem magam egy történetben, akkor nehéz abbahagyni, ha sok vagyok, akkor remélem a szerkesztők szólnak időben. Azért sajnálnám, ha kiraknának erről az oldalról.
1
Ez egy válasz nyki 2024. január 9. 08:09-kor írt üzenetére.
Lolamacko
2024. január 9. 14:16
#407
Nagyon szigorú vagy. Képzeld, amikor megjelenik egy írásom, akkor az aznap megjelenteknek rögtön szoktam adni 10-10 pontot, hogy ne érezzék magukat rosszul, ha már én kaptam pontot, akármennyit is. Különben én szoktam legtöbbször megkapni, hogy nem ide való vagyok, hogy túl hosszúakat írok. Jöhet az egy pont. Nekem ha valami nem tetszik, akkor inkább csendben maradok. Nem lennék jó kritikus, mert mindig az írók lelkét is figyelembe veszem. Ha engem kritizálnak, attól nem ijedek meg, még akkor sem, ha nem ide való vagyok.
1
Ez egy válasz bizerba 2024. január 9. 13:50-kor írt üzenetére.
bizerba
2024. január 9. 13:50
#406
Jajj... Igen!  Nekem is halálom az okoskodó, aki eldönti a moderált oldalon, hogy mi ide való.
Meg a leszbikusra/homóra ráírja 
hogy ő ezt nem is szereti.

Nem szoktam szóvá tenni, de úgy vágom be az egy pontot a történetére ha van, hogy csak füstöl.
1
Ez egy válasz nyki 2024. január 9. 08:09-kor írt üzenetére.
Éva596
2024. január 9. 11:59
#405
Még csak annyit: van bent egy történetem. Se s/m, se kemény szex nincs benne. Azért is írtam, hogy az esetleges bírálóim, lássák, ilyet is tudok írni. A véleményekre, meg nagyon kíváncsi lennék. Aztán bent van a szexrabszolga 3. része. Az meg tiszta pornó. Olyat is tudok. Éppen olyat írok amihez kedvem van. Általában olyan történeteket, amilyenek írójának elkönyveltetek. Az szórakoztat a legjobban, akkor miért ne arról írjak? De lássátok meg, azért tudok mást is.
2
Éva596
2024. január 9. 10:51
#404
Engem itt elkönyveltek az s/m, a kemény szex írójának. Legyen. Szívesen írok ilyenekről, mert ahogy észrevettem, ha megfelelően, jól és olvashatóan van megírva, ha kedvelője nem is lesz, de szívesen olvassa olyan is, aki korábban mereven elutasította. Ez is egy szín a palettáról, mint pl. Lolamacko romantikus történetei. Bár én teljesen más stílusban és másfajta történeteket írok, nagyon szívesen olvasom, és tetszenek is. Kérek mindenkit, olvassa el az oldal nevét! Törté-net. (azért írtam így, mert nem akarom keverni, az innen lopkodó történet oldallal). Tehát történeteket várnak tőlünk, akik írunk, és mivel egyben ez szex oldal is, egy kis szexel fűszerezve. Van olyan étel, ami kevés fűszert kíván, de olyan is, amit alaposan kell fűszerezni. Tehát belefér az erotikus, a szex és a kemény, akár pornóba menő tartalom. A téma megjelölésének olvasása alapján el kell tudni dönteni érdekel-e vagy sem. Én például nem olvasok családi szexet, ha ezt a címkét látom, átlépem. Ja, nem is írok! Tudom, hogy fantázia, de nézzünk már utána, hogy a való életben milyen gyakori a családon belüli erőszak, arról nem beszélve, hogy a félelem és a szégyen miatt mekkora a látencia.  Ezek a történetek akár igazolást is adhatnak, az elkövetőknek. Sokan lesznek, akik nem értenek velem egyet, nem is kell, sokszínűek vagyunk szerencsére. Tudnék sorolni jó néhány írót itt, akik a nézettség és a pontszámok alapján kitűnő történeteket írnak ebben a témában. Ha kivonnánk belőle a családi vonást, csappanna a népszerűség. Többen is ellene vannak a semmitmondó két-három szavas kommenteknek. Igazuk van! Tudnék 20-25 olyan olvasót felsorolni, aki csak a 3 pontért ír ilyen kommentet. Egészségükre! Lehetne minimális karaktermennyiségben meghatározni a kommentet, de minek? Az ilyen pontért hozzászólókban nincs értelmes vélemény, ha lenne, azt írták volna már eddig is. Pedig a vélemények sokat jelentenek annak aki a történetet írta, és is sokat alakítottam főleg az elején a komment vélemények alapján a történeteimen, és bejött, mert olyanok is olvasni kezdték, akik addig mereven elutasították.
2
kaliban
2024. január 9. 09:08
#403
Kedves Arya!
Nem szeretnék vitába bonyolódni, de a Ligh-erotika és a romantika szerintem nem ugyanaz. Nekem  is van jó néhány romantikus címkével ellátott írásom és abban azért van eksön is, nem kevés, ellenben Lolamackó némely romantikus "kalandregényében" tényleg alig-alig akad. Ha valakit ez zavar, nem tetszik neki,  nem akarja elolvasni, az szíve joga. Pont az általad is emlegetett - Lolamackó írásához fűzött (szerintem nem jogos) 
kritikák miatt - javasoltam, hogy legyen Light-erotika címke, akkor ha valaki nem vevő erre a stílusra az átlépheti, így nem érhetné többé szó a ház elejét.
Sokan vagyunk, akik szeretik ez a stílust, de aki csak a keményebb írásokra vágyik, azok hadd legyenek tisztában vele, hogy mi is vár rájuk. Véleményem szerint, erre lenne megoldás az új címke bevezetése.
Üdv: Kaliban
2
Ez egy válasz Arya 2024. január 9. 06:43-kor írt üzenetére.
nyki
2024. január 9. 08:09
#402
Soha nem értettem ezt az "építő kritikát kérek" dolgot,
Dehogy kérek! 
Ha igazodok a kritikához, olyan leszek mint a kritizáló.
Azért teszek valamit közzé, mert nekem tetszik és szerintem úgy jó.
Van akinek szintén tetszeni fog, van akinek nem. Ilyen az élet.
Egyébként nem igazán láttam olyat, hogy ilyen kritikarajongó tényleg bármit is változtatott volna a témáján vagy a stílusán, de lehet hogy nem figyeltem eléggé.

A "nem írok ide többet, mert nem annyi pontot adtatok, amennyi szerintem járna ti hálátlan disznôk" durcáskodás értelmét sem látom tisztán.
Elvesztek egy publikálási felületet és ketten lépnek a helyemre 
(több mint 2800 írója volt eddig az oldalnak).
De a döntés mindenki szíve joga.

Az önkéntes rendőr, amelyik kifejti, hogy mi való ide és mi nem,
na az tényleg a legalja.
4
Arya
2024. január 9. 06:45
#401
Én egy kicsit még bővebben írtam itt, de nem azért, hogy lehagyjalak, vagy megbántsalak. Nagyon kérlek, ne vedd annak. Megegyeztünk, hogy nem mindenben egyezünk, ettől még kedvellek. 🙂
1
Ez egy válasz Miriam 2024. január 8. 11:41-kor írt üzenetére.
Arya
2024. január 9. 06:43
#400
Most nem tudom kinek válaszoljak, mert nem egy embernek a véleményére szeretnék reagálni, viszont nem jelölhetek meg többet.
Ahogy én látom, itt sokan nincsenek tisztában a kategóriákkal sem, ahogy a címkék tartalmával sem. Ha valaki pornót akar olvasgatni, de azt a címkét látja ott, hogy romantika, akkor feltehetően csalódni fog, ha mégis elolvassa. Éppen annyira lesz csalódott, mint az, aki azt hiszi, hogy ez az oldal profi íróknak készült. Hiába tenne itt közzé bárki egy Amerikában bestsellernek számító adult kategóriájú szépirodalmi művet, annak is meg lenne a lepontozó tábora. Ám ha bárhol publikálok valamit akkor tudomásul kell vennem, hogy nemcsak tapsot fogok kapni.
Sajnos az hazánkban hagyomány, nemcsak ezen az oldalon, hogy a véleményt alkotók nem előbbre akarják mozdítani a fejlődést, vagyis igazi, értékelhető, segítő kritikát ritkán ad bárki. Joga van ugyan ahhoz itt, hogy annyit írjon "ez rossz volt", mert már ezzel is meghaladta a hozzászólás minimális karakterszámát, mégse adott hozzá semmit. Még annyit sem, hogy miért gondolja rossznak, nem ide valónak. Talán nem is tudná megindokolni. Sok más oldalon éppen ez miatt megszüntették a hozzászólások lehetőségét. Rájöttek, hogy a magyar közönség nem arra való. Nem mintha nem lennének rá képesek, hanem mert... Itt jöhetne társadalomkritika, de azt mindenki gondolja hozzá, mert az nem erre a fórumra való. Talán csak annyit mondanék ehhez mégis, hogy nem a nagyközönség érdeme az ilyen hozzáállás. Ezt tanítják, ilyen példát mutatnak azok, akikre felnéz a nép.
Tehát szerintem nem a címkézéssel van a gond, hanem elsősorban a hozzászólások minimális karakterszámával. A pontszámokat most annyira nem akarnám taglalni, már írtam azzal kapcsolatban és a véleményem továbbra sem változott. Annyit hozzátennék ehhez is, hogy a 7 fölötti átlag annyira nem rossz, hogy amiatt kéne befejezni az itteni munkásságot. Viszont ha sok munkát fektet bele valaki és profinak gondolja a művét, akkor az nem fog itt maradni, főleg, ha pénzt is remél abból kihozni. Ezért én inkább olyan könnyedebb írásokat javasolnék itt feltenni, amibe nem kell nagyon sok időt fektetni. Persze tudom, hogy a sok és kevés is relatív.A kritikával pedig csak akkor kell foglalkozni, ha hasznosnak tűnik. Az utcán se hajolok le bármilyen papírdarabért, csak ha arra a papírra mondjuk egy húszezres is van nyomtatva. Nem szándékozom elvenni mások megélhetését, bár ha olyan helyen járok, ahol tudom, hogy a köztisztaságiak nem érnek el, akkor nem érdekel, van-e a papíroson bármi. A műanyagflakonokra még inkább haragszom. Azokat előtte jól meg is taposom. De eltakarítom, csakhogy itt létezhet moderátor, így simán figyelmen kívül hagyhatom a legtöbb buta hozzászólást. Ok, mindennek van határa és néha azért nekem is elfogy a türelmem, de a rövideket inkább észre se veszem. Mármint a hozzászólásokból a rövideket. Azért néha nekik is megírom a véleményem, egy kicsit hosszabban, mert a véleménnyilvánításban is a hosszút szeretem. Elsősorban azért, hogy higgyenek nekem, vagy minimum megértsenek. Igen, ezért vágyom én a hosszúra. Az sokkal jobb, érthetőbb, mint egy nyúlfarknyi valami. Ettől még lehet egy nyúlfarknyi történet, vagy hozzászólás is szép és hasznos. Valaki másnak. Aki okosabb és elég neki annyi, hogy ez pocsék volt. Na, én buta vagyok, nekem ennyi nem elég. 
Kedves Salsa! Sose kérj elnézést, mert a fantáziád más utakra vitt. Ismerek olyat, aki horrorban utazik és nagyon jókat ír. Mindaddig nincs vele bajom, ameddig csak fantázia és nem ülteti át a gyakorlatba. Persze előtte sem tagadom, hogy az nem a kedvenc műfajom, ezért inkább el sem olvasom. Kivéve ha büntetni akarom magam, de olyan eddig ritkán fordult elő, hogy más büntit ne találjak ki magamnak. Az incest se a kedvencem, de nem átallok írni róla, amikor olyanhoz van kedvem, vagy valaki okot ad rá. 🙂 A krimiírók zöme se gyilkos a valóságban. 
Kedves Kaliban! A light-erotika más nevén a romantika és olyan címke akad. Egyik kedvencem egyébként és ma éppen azon háborodtam fel, hogy valaki leszólt egy ilyen sztorit, mondván, az nem való erre az oldalra. Szívem szerint megírtam volna neki, hogy talán ő se való ide, de az személyeskedés számba ment volna, ezért inkább mást írtam. Remélem nem bántottam meg vele (nagyon). De igazából azt se bánom, mert ha nem tudja megtanulni az alapfogalmakat, mint romantika, pornó, stb., akkor legalább ne szóljon hozzá. Ilyet semmiképp. Ha mégis akkor nem ott, hanem itt kéne feltennie a kérdését a szerkesztőknek, kérdésként, miszerint szerintük az miért is tartozik ide. Aki tud kérdezni az már tud valamit. Én legalábbis ha valamit nem értek, akkor inkább megkérdezem. 
Például olyan Kabos féle dologhoz nem igazán értek, de annyit levettem, hogy ha Miriamot felbosszantják, akkor nagyon csillogó a humora! 🙂 Ezt másutt is tapasztaltam és írtam is neki egyszer. Kedvelem és bánnám, ha elmenne.
1
Miriam
2024. január 8. 11:41
#399
Kicsit bőveben írok erről Szerencsés bűnbeesés 7 részhez ma (január 8.) 11:34 írt kommentemben.
1
Ez egy válasz salsa 2024. január 7. 20:17-kor írt üzenetére.
Miriam
2024. január 8. 00:41
#398
Én egy picit másként látom a dolgokat. Odáig rendben van, hogy  a finoman erotikus, romantius történeteknek is valahol valahogy helyt kellene kapnia. De ennél is fontosabban tartanám a minőség kérdését. A romatikus története is lehetnek érdektelenek, suták, unalmasak, és - remélem - , hogy a "hard pornó"-t is lehet  magas szinten űzni. Önmagában véve a szex egy műfaji kötöttség, amit felvállaltunk, amikor itt publikálunk.  De az igazán fontos dolgok ez után jönnek. gy történetnek  dramaturgiájának kell lennie, a szereplőknek egyéniségek kell rendeklezniük. A hajszín és a mellméret az egy dolog,  az, hogy ki kit hogyan dug meg csupán a 'kelléktár', a 'sablon'.  Eg történet akkor jó, ha a helyükön vannak a részletek, és persze az sem baj, a stilisztikailag is rendben van a sztory. A legnagyobb bajt abban látom, hogy itt nincs érdemi diskurzus. Azok a kommentek, hogy 'Tetszik. Folytasd!' érdemben nem teszek semmit se hozzá a történethez.
3
Ez egy válasz salsa 2024. január 7. 10:43-kor írt üzenetére.
kaliban
2024. január 7. 20:36
#397
Természetesen én sem szeretném korlátozni a témákat (leszámítva a kannibálost), mindegyiknek vannak kedvelői, jómagam is elolvasom mindegyiket. Azt viszont szeretném, hogy a könnyedebb, kevesebb szexet tartalmazó, regényesebb történetek se kopjanak ki innen.
3
Ez egy válasz salsa 2024. január 7. 20:17-kor írt üzenetére.
salsa
2024. január 7. 20:17
#396
Persze, jogos lenne az az ellenérv, hogy az én feltöltéseim is zömmel családi-inceszt fordítások. Ez így van. Nincs mentségem rá, "fiatal vagyok és kellett a bónusz nap" 🙂 de lassan távolodok tőle más kategóriák felé. Igazán üdvözítő megoldást én sem találok de valahogy szeretném itt tartani az összes többi kategóriát kedvelő írókat is. Néha jólesik egy romantikus, vagy egy S/M írás elolvasása is. És biztosan nem vagyok egyedül a történet-mániámmal sem. Miriam utóbbi írását is szerettem, és most inkább megcsonkítva fejezte be, csak szabaduljon már innen. Ez valahogy nincs jól így.
5
Ez egy válasz kaliban 2024. január 7. 17:31-kor írt üzenetére.
kaliban
2024. január 7. 17:31
#395
Tisztelt Salsa! Teljes mértékben egyetértek veled. Korábban már én is javasoltam egy ilyen "Ligh-erotika" kategória bevezetését, de akkor nem reagált rá senki. Örülök, hogy más is szükségesnek látja, hogy ne csak gecitől csöpögő, az anyut teherbe vágó, családi történetek legyenek. 
A tegnap megjelent Bizarr címkével ellátott képregény, nálam kiverte a biztosítékot. Az már nem S/M, nem bizarr, hanem egyszerűen udorító perverz, horror volt. 
Ha már választani lehet, én inkább ez utóbbit száműzném az oldalról, nem pedig Miriam v. Lolamackó kalandos light-szex történeteit.
2
Ez egy válasz salsa 2024. január 7. 10:43-kor írt üzenetére.
Lolamacko
2024. január 7. 16:16
#394
Egyetértek Salsa felvetésével. Lehetne a történeteket úgy csoportosítani, hogy aki a tömény pornóra vágyik is külön találná meg amit szeret, és aki a kalandosabb történeteket szeretné olvasni csöppnyi erotikával, az is rátaláljon egy külön csoportban. Ez a mostani cimkézős jelzés is jó, de a Salsa javaslata nekem is tetszik.
3
Ez egy válasz salsa 2024. január 7. 10:43-kor írt üzenetére.
salsa
2024. január 7. 10:43
#393
„Írj, fordíts erotikus történeteket vagy képregényeket a Törté-Netre!”
Ez a kedvcsináló mondat jön szembe, ha a keresőben ráakadsz az oldalra.
És ha feltöltesz valamit amit erotikusnak vélsz rögtön megkapod, hogy „ez egy porno oldal”
Lehet, hogy sokaknak csak az számít, de: az erotika nem feltétlenül egyenlő a pornóval.
Havonta felkerül kb. 50 történet. Ha ebből háromnál nem csorog le a sperma a képernyőről a beküldő azonnal megkapja, hogy „ez nem ide való”.
Azt, hogy mi való ide és mi nem azt egyelőre a szerkesztők döntik el. Természetesen nekik figyelembe kell venni az igényeket és elvárásokat is, hiszen ez egy üzleti vállalkozás.
Nem gondolom, hogy a puhábban erotikus történeteket beküldőket ki kéne üldözni innen, és azt sem hogy csak a kemény pornónak van itt létjogosultsága.
Mindezt Miriam kapcsán írom ide aki már kategorikusan eldöntötte, hogy itt nem jelentet meg több írást. Kár, mert elveszítünk egy színt a palettáról.
Más is gondolkodik azon, hogy platformot vált. És akkor tényleg csak a kemény pornó marad a „reggeli öt perc kici boldogszág” híveinek örömére. Természetesen lehet így is – az olvasók véleménye a döntő – de így jó írókat is el fog veszíteni az oldal.
A magam részéről maradok – amíg úgy látom, hogy van még értelme. (A „van még értelme” azt jelenti, hogy amíg nem árasztják el az oldalt a stilizálatlan „translate”, vagy AI/MI által legyártott történetek)
De azt hiszem, néhány fordítást máshol is megjelentetek, mert úgy látom „nem ide való”.Vagy túl hosszú, vagy nagyobbrészt történet, kevesebb szex-el.
A fordítók által oly kedvelt oldalon pl. van olyan kategória, hogy „novella” vagy non-erotic”.
Itt lehetne olyan kategóriát nyitni, hogy „light-erotika” vagy „novellák”?
S/M kategóriában már volt ilyen javaslat.
Ahova fel lehetne tenni a határeset történeteket amelyekben van ugyan erotika, de nem döntő mértékben.
Akinek ilyen írása/fordítása is van az megjelölhetné, az olvasó pedig tudná, hogy körülbelül mire számítson.
6