Mi kéne még az oldalra?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Aelm
2013. május 19. 09:01
#395
Most vettem észre,hogy VIP nélkül hozzátudok szólni saját történeteimhez,jó ötlet, részemről köszönöm.
1
g
gaborthefirst
2013. május 18. 20:28
#394
Kedves Szerkesztőség!

Világos, hogy mi lenne a funkciója a 'privát üzenetküldés' -nek. Egyébként nem látok benne kivetnivalót, mindössze arra utaltam, hogy aki nyitott a kommunikációra az tegye láthatóvá az elérhetőségét, amennyiben pedig nem publikus valamely tagnak a levelezési címe, az egy másik mail-t erre a célra kb 2 perc alatt létre tudna hozni... nem értem. Nem világos, hogy egyesek kvázi elvárják másoktól, hogy nekik közvetítsenek. Én részemről ilyesmivel biztosan nem bíbelődnék, ám ha nektek van kapacításotok ezzel szórakozni, hát akkor tegyetek így. 🙂

Szerintem jó eséllyel csökkentené a nem rendeltetésszerűen leadott szavazatok számát, ha szavazni csak a megnyitást követő meghatározott időtartam eltelte után lehetne. Mindazonáltal ez a szisztéma csak akkor tudna hatékonyan működni, ha a várakozási időtartam kellően hosszú, ugyanakkor nem irreálisan hosszú. Véleményem szerint a megfelelő időtartamot nehéz lenne jól belőni, ha egyenesen nem lehetetlen, ugyanis léteznek tisztességes szándékú, de gyorsan olvasó szavazók is, és megint csak léteznek rosszakaratú, de türelmes szavazók is ... És sajnos ez a rendszer nem ad választ a szerzők számára nagyon fontos visszajelzés kérdésére, azaz továbbra sem kapnának értékelhető véleményeket olvasóiktól.
Álláspontom változatlan, vagyis szerintem a két-három mondat hozzáfűzése után leadható szavazatok nyújtanának mindkét problémára viszonylagosan jó megoldást. De mégis a két szisztéma kombinálása adná talán a legoptimálisabb megoldást, azaz ha a megnyitást követő egy bizonyos időtartam eltelte után egy bizonyos hosszúságú hozzászólást követően lehetne csak szavazniuk a tagoknak. A hatékonyság így exponenciálisan növekedne. De elképzelhető még ennél is jobb alternatíva. Majdnem tökéletes az volna, ha az előbbi kombinált rendszerben a szavazás nyílt volna, mert egyrészt a nyilvánosan felvállalt vélemény az igazi vélemény, másrészt ez távoltartja a rosszhiszemű tagokat a szavazástól. Én jelenleg nem ismerek olyan okot, amely indokolná az anonim szavazás létjogosultságát. Szerintem a jószándékú szavazók eddig is végigolvasták a műveket, és ha nem is minden esetben kommentálták azokat, minden bizonnyal van valamilyen véleményük és azt képesek is leírni pár mondatban, szóval őket nem érintené hátrányosan egy fentebb felvázolt szabályváltozás. És úgy általában sem volta méltánytalan a tisztességes szándékú tagokkal szemben, hogy szavazás előtt el kell olvasniuk és véleményezniük kell a műveket.
Tökéletes megoldás valószínűleg ezekre a problámákra sincsen, azonban az nyilvánvaló, hogy a jelenlegi kommentelési és szavazási gyakorlat sürgős, átfogó és célravezető reformja elkerülhetetlen. Bízom abban, hogy gondos mérlegelést követően minden jóhiszemű tag számára a lehető legjobb döntéseket fogjátok meghozni.

(... nem nyelvtani, szemantikai, és még ez sem jogos, hanem inkább pl indokolt. 🙂)

Üdv!
1
axelley
2013. május 18. 12:25
#393
sztbali: Olvasni, ismerni az oldalt, ahol vagy. Alap vető dolog."Profilom" menü pont alatt be lehet jelölni a mutatást.

Törté-Net nek így viszont igazat adok. #537-ben ha egy másnak visszajelzik, akkor így korrekt lenne. Ha én csak egy embernek akarok írni és tényleg érdekli a dolog.
Piro01-el is elég macerás volt a dolog annak idején.

De akkor kibővíthetnék a "Profilom" menü pontot.
Egy megoldást tudok javasolni.
Hozzáadhatnának 2-akár 3 db mezővel, az E-mail címeknek, mert van olyan, aki többet is használnak (bele értem magamat is) és nem feltétlenül azt akarja megadni, amit hivatalos leveleknek tart fen.
Így csinálhatnak egy mezőt, hogy "tagoknak fenntartott E-Mail". Vagy valami hasonlót. És ezt lehessen meg muttatni.

gaborthefirst: Abban igaza van, hogy a pontozás, hozzászólások nem valószerűk.
Pontozást adhatnak nem csak építő jellegből, hanem ellenszenvből is. Akár irigységből is.
A „Szakértői Szavazást” pontozást kéne előbbre helyezni, nem pedig hátra. Addig kevesen szoktak eljutni. És ha lehet, akkor kibővíteni is. (Én képregényt csinálok, ahhoz tudok szólni.)
Történetnél inkább egy író szóljon hozzá.
Képregények:
-Nyelvezett (magyar nyelvtan, szöveg, helyesírás), 5 pont
Ez alap szerintem. Már csak azért is, mert így nem hátránnyal indulnak a szöveges képregények a szövegnélkülivel szemben.(alapból az kevesebbet kap pontozásilag)
-Tartalom (történet, fajta) 8 pont
Ide nem írok, szerintem benne van minden. Felmérésnek jó.
- Technika(rajzolt, illusztrált, 3D) 2 pont
Itt fel lehet mérni kinek milyen stílus, jön be.
-Hasonló jellegű képregény szívesen látnál az oldalon. 8 pont
Ez képet ad a fordítónak, hogy ennél a stílusnál maradjon, vagy próbáljon meg mást.

És ebből a pontokból adható az ősze a pontszám, majd osztva a kategóriákkal.
pl. 5+8+2+8/4=6 pont

Nekem ez a javaslatom.
Üdvözlettem: axelley
1
T
Törté-Net
2013. május 18. 10:50
#392
Kedves gaborthefirst!

Köszönjük a nyelvtani korrepetálást, az viszont jogos. 🙂

Előfordulhat, hogy egy író nem akarja bárki számára láthatóvá tenni a mailcímét, csak egy bizonyos embernek, erre lenne megoldás az ötletünk.

A nyilvános szavazatokat semmiképpen nem vezetnénk be, mindenképpen úgy akarjuk megtartani a véleménynyilvánítási lehetőséget, hogy anonim maradjon.
Viszont olyan elképzelhető, hogy bizonyos időtartam után lehessen csak szavazni, tehát történet megnyitása után rögtön nem, hanem be "kelljen" olvasni a történetbe. Nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás, de talán ez a legjobb.
Vélemény?

Üdvözlettel: Törté-Net Szerkesztőség
1
g
gaborthefirst
2013. május 17. 18:47
#391
Talán megfontolásra érdemes, hogy a tagoknak meghatározott karakterű hozzászólást követően lehessen csak szavazniuk. Így egyesek számára legalábbis körülményesebb volna automatikus 1 pontokat 'osztogatniuk', illetve a valódi olvasók immáron kötelezően hosszabb kommentjeiből a szerzők akár megfelelő visszajelzéseket kaphatnának alkotásaikkal kapcsolatosan.
Továbbá amennyiben a szavazó tagok által adott pontok nyilvánosak volnának, talán megszűnnének az egyesek által sorozatosan és indoklás nélkül történő lepontozások, illetve a valódi szavazók a jelenleginél - pláne a szavazást megelőző kötelező véleményezést követően - megfontoltabban értékelnék a műveket, aminek hatására reálisabb kép, igazságosabb toplisták alakulhatnának ki.
1
g
gaborthefirst
2013. május 17. 17:33
#390
Ha jól tudom a mail-jét minden tag feltüntetheti, így aki nyitott a kommunikációra azzal a kapcsolat felvehető jelenleg is, aki pedig nem adta meg az elérhetőségét, annak ezirányú döntését illendő tiszteletben tartani.
(ez a felvetés nem jogos, hanem pl megfontolásra érdemes, már ha az, de a jogos felvetéshez semmi köze.)
1
T
Törté-Net
2013. május 17. 16:36
#389
Kedves sztbali!

A felvetés jogos, gondolkoztunk már rajta.
Ellenében felmerül, hogy van annyi mail, chat, voice-chat program, hogy még egy felületet csinálni melléjük kicsit feleslegesnek tűnik.
Inkább olyasmin gondolkodunk, hogy valaki bejelölhesse, hogy fel kívánja valakivel venni a kapcsolatot, és ha a másik is visszajelzi, akkor csak egymásnak - az amúgy akár elrejtett - mailcímeiket is láthatóvá tesszük.
Ötlet, vélemény? 🙂

Üdvözlettel: Törté-Net Szerkesztőség
1
sztbali
2013. május 17. 14:54
#388
Tisztelt Törté-Net!

Szerintem lehetne egy olyan funkciója az oldalnak, hogy a regisztrált tagok írhassank egymásnak privát üzenetet. Lesz ilyen vagy nem?
1
author04
2013. május 13. 10:27
#387
Kedves Bob__!
Már kettő! Üdv.
1
B
Bob__
2013. május 13. 10:16
#386
Tisztelt szerkesztőség!

Megfigyelhető lett mostanában a történetek körül kialakult viták. Nem lehetne erre egy külön fórumot nyitni , akármilyen formában? Mert ha így folytatódik, az összes topik tele lesz szemetelve.
Egyes emberekből teljesen hiányzik az alapvető netes kultúra, és off-topikolnak folyamatosan.
Biztos gondolkoztatok már erről, de akkor most akad egy támogatótok.

További jó munkát!
1
T
Törté-Net
2013. május 7. 21:07
#385
Kedves piro01!

Az ötleted, miszerint az írók VIP tagsági nélkül is el tudják olvasni a történetüket és/vagy képregényüket, valamint hozzá is tudjanak szólni, elkészült, mostantól így van. Köszönjük! 🙂

Üdvözlettel: Törté-Net Szerkesztőség
1
T
Törté-Net
2013. április 2. 00:21
#384
Kedves axelley!

Természetesen a kapott VIP tagságit lehet felezni, akár harmadolni is, ahogy kéritek. 🙂

Üdvözlettel: Törté-Net Szerkesztőség
1
axelley
2013. április 1. 22:48
#383
piro01,Törté-Net:
Ha ez müködne az első ötlet az tényleg nagyon jó ötlett lenne.
A második ötlett: Ha tényleg müködne.
Ezt már én is felhoztam(az ingyenes szekció dolgot a menűben), mert hát az a napocska rendszer szerintem elég elavult már. Ha ingyenesett keresek a napocskát nézem, én mikor kerestem a legelején találtam csak mostanábban tényleg nincs ingyenes munka.

Másik téma: Törté-net!
Szeretnék társulni valaki vell itt az oldalon(piro01).
A kapcsolatott már felvettem vele.
A VIP rangott meg besszéljük magunk között, vagy lehet azt 30 napot felezni 15-15 napra. Ha lehetne merre jellezem(jellezük) azt.
1
T
Törté-Net
2013. április 1. 21:30
#382
Kedves Mikey!

Teljesen jogos meglátás, megnézzük, hogy van-e minimum összeg, amit be lehet állítani, illetve lehet-e nem csak egész számot megadni összegnek.
Ha nincs akadálya, berakjuk. 🙂

Kedves piro01!

Az első abszolút jó ötlet, és maximálisan jogos kérés is, irtózatosan felírjuk, és szakítunk rá időt. 🙂
A másodikat pedig szintén felírjuk, és kitalálunk rá valami rendszert. 🙂

Üdvözlettel: Törté-Net Szerkesztőség
1
piro01
2013. április 1. 19:21
#381
Tisztelt törté-net szerkesztőség.
Egy ötlettel fordulok hozzátok. Az ötlet előzménye hogy beküldtem 1 képregényt és mire kikerült az oldalra addigra lejárt a VIP tagság és így közvetlen a képregényhez nem tudtam írni ,illetve válaszolni. Az ötlet maga az lenne hogy ha a VIP tagság lejár akkor az adott képregényhez ,történethez tudjon írni a féltöltője,alkotója. Illetve ha már ötlet börzét tartok még egy szerintem használható ötlet. Valaki itt említette a szavazást, konkrét funkciós szerepe nincs tudomásom szerint, maximum hogy csillagokat látunk 🙂 Jómagam meg az ingyenes történeteket,képregényeket hiányolom az oldalról. Anno erre azt válaszoltátok hogy nem tölt fel senki ingyen cuccot, na most az ötletem. Mi lenne ha egy közösségi verseny jelleggel ezeket hasznosítanátok ? Aki ingyenes képregényt ,történetet küld be azok között mondjuk 2 havonta a pontszámok ,szavazatok alapján ki lenne sorsolva 1 havi prémium vagy hasonló. Köszönöm figyelmeteket. piro01
1
M
Mikey
2013. március 26. 02:53
#380
Hali!

Jó ez, hogy bankkártyás fizetésre ösztönöztök, de amíg ott a legkisebb csomag 90 napos, addig szerintem a többség (én is) elsősorban ezért fog sms-ben fizetni.
Javaslom, hogy csináljatok bankkártyás fizetéshez is 30 napos csomagot, hogy megjöjjön az előfizetők kedve hozzá!

Üdv!
1
T
Törté-Net
2013. január 4. 12:05
#379
Kedves v-ir-a!

Köszönjük, utólag is viszont kívánjuk! 🙂

Kedves Kis Andrea!

Igen, feltöltéskor be kell pipálni, hogy ne a VIP tagságban jelenjen meg.

Kedves Axelley!

A menü már így is eléggé túlzsúfolt, így oda nem fog beférni plusz menüpont, de megpróbálunk rá megoldást keresni.
A másik felvetésedet meg felírjuk és visszatérünk rá, nem rossz ötlet. 🙂

Üdv: Törté-Net Szerkesztőség
1
K
Kis Andrea
2012. december 26. 14:38
#378
Szasztok ingyen történetet fel tudok rakni ?
1
v-ir-a
2012. december 24. 20:13
#377
Kedves Torte-net szerkesztők!
Boldog békés karácsonyt kívánok nektek!
1
axelley
2012. november 16. 20:08
#376
Tisztelt Törté-net!
1. Ingyenes szekciót nem lehetne ki tüntetni abba a kicsi sávba.
KEZDŐLAP,"INGYENES SZEKCIÓ", TÖRTÉNETEK, KÉPREGÉNYEK....
Azon belül valahogy így:"INGYENES SZEKCIÓ/KÉPREGÉNYEK/TÖRTÉNETEK
(Kerestem az ingyenes képregényeket, történetek, de nem találtam.)

2. Másik, ami éppen ide vág az, hogy nem lehetne valami módját találni a (képregény, történet)-eket javítására-frissítésére.
Pl.: helyesírás, szöveg stílus, ki logó szöveg a szöveg buborékból, cenzúra eltüntetés, és még lehetne folytatni....
DE A LEFORDÍTOTT SZÖVEG TARTALMÁT NEM VÁLTOZTATHATJA MEG!
Pl.: Cím mellé óda írni, hogy javítani szeretné:(ide be írja, hogy mit szeretne javítani)/XY/elfogadod? Igen-nem 30 NAPIG NEM JELLENTKEZIK VALAKI AKKOR AUTÓMATIKUSAN MEGKAPJA A JAVITÁST MONDJUK EGY @-MAIL-BEN.
Feltöltésnél meg óda írja, JAVITÁS/KÉPREGÉNY/CENZURA ELTÜNTETÉS/
Aztán kap érte valamit, a nyers képregény, történet átmenne az ingyenes szekcióba cím mellé oda írva, hogy (NYERS VERZIÓ) VIP szekcióban meg a javított. CÍM/JAVÍTÁS- CENZURA, HELYESÍRÁS/
Az adatlapban meg módosítva valahogy így:
JAVÍTOTTA:XY HIBA: CENZÚRA
Javított meg átmenne, mondjuk egy pénteki frissítésben.
1