A cukrászlány 1. rész

A témához tartozó történet:
Kékég
16 370 karakter
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

h
hairy_pussy
2023. április 19. 14:55
#13
Jó kis történet ez. Nekem igen tetszik
1
Ulysses
2023. április 18. 06:56
#12
Az sem tetszett a szerző megoldásában, hogy a csalók sorsát csak odaveti megfellebbezhetetlen tényként. Mintha ő maga lenne valami isten, aki elrendezte a jövőjüket büntetésképpen. Honnan tudta ezeket róluk, ha vissza sem nézve vágta be az ajtót maga mögött? Ha már E.1-ben mesél, akkor ne öltse magára helyenként az omnipotens narrátor szerepét.
2
Ez egy válasz JakeAmazing 2023. április 17. 20:05-kor írt üzenetére.
JakeAmazing
2023. április 17. 20:05
#11
Igen, jobb lett volna egy személyes bosszú. De azt akkor sem értem, miért ne örülhetne valaki az isteni igazságszolgáltatásnak.
1
Ez egy válasz Ulysses 2023. április 17. 08:29-kor írt üzenetére.
Ulysses
2023. április 17. 08:29
#10
Hm, Jake, neked kell ezt magyaráznom... Ha már a szerző-mesélő-főszereplő bosszút akar állni a megcsalókon, akkor ne valami égi hatalmat, sorsot vagy ilyesmit hívjon segítségül, hanem tegyen ő valamit aktívan, hozza megalázó helyzetbe, rúgja tökön, pattintsa állcsúcson, forgassa paprikás pecsenyezsírba. Tudom, hogy kevesen képesek emelt fővel továbblépni, de a kézilabdásnak az író által választott sorsa a tipikus "de jó, megdöglött a szomszéd tehene is" mentalitást tükrözi. Rosszat tett nekem, és örvendezek, hogy más okból sokkal nagyobb rosszban lesz része. Ha a kézilabdásnak buzivá kellett változnia egy félrekefélés miatt, akkor milyen sorsot kellene választanunk a főszereplőnek (és a férjének is), merthogy házassága alatt rendszeresen megcsalta párját. Ússza meg annyival, hogy néha fájt neki a szex idegenben?  
Megoldás: Például a kézilabdás megpróbálja visszakönyörögni magát, a főhős szánakozva megsimogatja az arcát, és mosolyogva, az új párjába karolva elsétál, esetleg tesz valami csípős megjegyzést, ami illik a jelleméhez.  Katának is a szemébe nézhetett volna, és megmondhatta volna neki, mennyire hitványnak tartja a tette miatt. Ha meg mindenképpen aluljáróba akarja küldeni Katát, akkor előtte tegye alkoholistává, vagy pszichés beteggé. (Szegény gyermekei.) Mert így csak egy gyerekes isteni bosszú vagy ítélet indokolás nélküli áldozata. Ez olyan, mintha örülnöm kellene annak, ha az exemet, aki megcsalt, vagy elhagyott másért, elüti az autó, és én erre azt mondom, megérdemli azért, amit velem tett.
Ha van itt megadva privát elérhetőséged, megírom neked egy személyes tanmesémet.
1
Ez egy válasz JakeAmazing 2023. április 14. 19:38-kor írt üzenetére.
JakeAmazing
2023. április 14. 19:38
#9
”Kata és a kézilabdás srác sorsának "lerendezése" annyira gyerekes, ovis megoldás. "Jaj, elvetted a pijosszemű plüssztjaktojomat. Majd jól nőni fog a fenekedje valami cúnya zöld bibijcók.!" Egy nőnek válás után miért is kell az aluljáróban kikötnie? Az egy annyira felesleges dolog volt. ”

Mi volt benne a gyerekes? Hogyan kellett volna megoldania. Viszont az igaz, hogy a nők ritkán kerülnek aluljárókba válás után.
1
Ez egy válasz Ulysses 2023. április 4. 07:23-kor írt üzenetére.
JakeAmazing
2023. április 14. 19:36
#8
Nem lett rossz írás, és végre nincsenek benne gusztustalan motívumok.
1
Ulysses
2023. április 4. 07:23
#7
Egy nagy pirospont azért, hogy végre nem családi, vérfertőző szextörténet. Egy fél pirospont azért, mert majdnem végig hihető a cselekmény. (A megátkozott két mellékszereplőre még visszatérek.) Jól érezhető a rendszerváltás előtti és az azt követő évek hangulata. Azt hiszem, a naturalista leírás, beszédmód Kékég stílusához tartozik, érdekes hangulatot kelt. Néha kicsit ellentmondásosnak érzem, de igazából jól illik ez a fogalmazás, a nyersesség a megírt karakterekhez.
Ami nekem nem jött be, az a tanmese része, amiben anatómiai részleteket magyaráz az olvasónak. A kézilabdás srácnak még nevet sem ad, pedig hónapokig dugnak. Elképzelhető olyan alkat, hogy egy atlétikus termetű férfi, aki tesztoszterontól fűtött kemény sportot űz, annak alig van libidója meg teljesítőképessége? Hát nagyon erőlködve.  Aha, meg számos nővel való kapcsolat után ébred rá, hogy a kolbászra gerjed. Nem ám még a sportpályafutása elején edzés után a zuhanyzóban lengedező faszerdőben. Az inkább a testépítőknél fordul elő, hogy valami szertől összemegy a golyójuk, vagy hererákot kapnak.  Kata és a kézilabdás srác sorsának "lerendezése" annyira gyerekes, ovis megoldás. "Jaj, elvetted a pijosszemű plüssztjaktojomat. Majd jól nőni fog a fenekedje valami cúnya zöld bibijcók.!" Egy nőnek válás után miért is kell az aluljáróban kikötnie? Az egy annyira felesleges dolog volt. Hiteltelenné tette az egészet.
Számomra valamennyire Feri figurája karikatúraszerű, de elfogadtam a Dávid szoborra emlékeztető fickó ellenpontjaként (Nem tudjuk, a nevük egyezik-e.) Ja, Dávid szobor, arányaiban nézve tényleg mogyorónyi a hímtagja. 
 
1
didide
2023. április 3. 22:58
#6
Nagyon jó lett. Folytatást
1
Fluxus
2023. április 3. 09:05
#5
Jó kezdés, jöhet a folytatás.
1
Andreas6
2023. április 3. 08:43
#4
 Gratulálok, kedves Kékég! Nagyon tetszett, amit írtál. (Hiba is nagyon kevés van benne, ugye, a "lezüllőt" csak elírás a lezüllött helyett?)
1
kivancsifancsi
2023. április 3. 08:21
#3
Kezdésnek jó, remélem fokozatosan javulni fog.
1
gyuri0926
2023. április 3. 08:00
#2
Dávidnak mogyorónyi volt a "fütyikéje" (csak mondom....)  
1
T
Törté-Net
2023. április 3. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1