A táncospár 1. rész
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#20 zsuzsika 2016. 02. 14. vasárnap 08:22
Nagyon jó!
#19 A57L 2013. 07. 30. kedd 04:26
Egész jó.
#18 papi 2013. 07. 1. hétfő 08:45
Egyre jobb
#17 genius33 2013. 01. 14. hétfő 10:58
Király smile
#16 KET19 2012. 09. 19. szerda 11:10
Kedves István!
Lehet, hogy neked visszatetsző voltak a "vulgáris" kifejezések ebben a történetben és azt se tudom igazából tényleg megtörtént-e - és ha igen, így történt-e meg. De a felnőttek hajlamosak elfeledni, - ezek szerint smile - hogy mit éreztek az első együttlétükkor. Én még élénken emlékszem rá, tehát tudom, hogy létezhet olyan pillanat, amikor az egyik fél mindent ki akar próbálni. Ezért is értem meg a történetben szereplő lányt és ettől vált számomra valóságszagúvá a történet. Mondjuk a kifejezésmódja picit meglepett nyes , de elképzelhetőnek tartom még így is, hisz nem vagyunk egyformák. smile
Bennem a történet családi volta keltett ellenérzéseket, de elismerem, hogy meg lehet írni igényesen is ilyet. Én csak gratulálni tudok Kékség-nek. smile
#15 arkangyal 2009. 06. 13. szombat 15:31
Ezt érdemes folytatni mert megéri és kell is foltatni. nagyon jó és vidám ojan fiatalos a stílusa.
#14 egy ember 2009. 03. 27. péntek 05:53
Szívesen leveleznék hasonló témában.
E-mail címem: azavalaki2@freemail.hu
#13 Anonymus 2009. 01. 25. vasárnap 20:09
nagyon jó remélem minnél hamarabb lesz folytatás
#12 baba 2009. 01. 25. vasárnap 17:22
Ez nagyon jó lett, komolyan egy részen elhittem, hogy lefekszel vele. Várom a folytatást, mi történt akét hétben miben volt fordulópont, bár őszintén el tudom képzelni :)
#11 sihupapa 2009. 01. 21. szerda 01:26
csatlakozom az elöttem szólókhoz, folytasd és örvendeztess meg minket ilyen szép történetekkel
#10 István 2009. 01. 20. kedd 10:05
Kedves "kékég"!Nagy mértékben egyet értek "Remetével" és amit most írok nem csak neked szól!Valóban előfordul, hogy a gyönyör hevében "keményebb" szavak is elhangzanak.Az esetek döntő többségében azonban,- különösen a fiatal lányok nem mondanak ilyen mondatokat: "szorítsd a faszodat az izzó pinámhoz" vagy másoknál "lődd tele a pinámat a forró geciddel" és ehhez hasonlók.Azt szoktam mondani,hogy én nem baszni szoktam,hanem szeretkezni - szerintem,akiben van tisztelet(még csak nem is szerelem vagy szeretet) a nő(férfi)iránt,aki,ebbe, a leg intimebb kapcsolatba lép veled,nem érdemli meg a durvaságot és pl.a te történetedben nem is életszerű.Nehogy valaki "széplélekeskedéssel" vádoljon,mert csak azt akarom mondani,hogy a tartalom és a stílus harmóniájára szükség van.Elismerem vannak olyan story-k,amikbe bele illenek a fent említett kifejezések,de csak íott kellene használni,ahol helyén való.
Amúgy nem hiszem,hogy jól jársz,ha életed első kapcsolatában azt mondod a nőnek "gyere had basszam szét a picsádat" avagy,ha nő vagy,így szólnál "baszd szét a picsámat" - ezen esetleg érdemes elgondolkozni!
Nem akarok kedvedet szegni(!)folytasd,de hallgass "remetére" is - nem csak helyesírás ügyben - s főként, amit írtam nem csak és nem elsősorban Neked szólt!
#9 Remete D. László 2009. 01. 19. hétfő 20:22
Kedves egy ember!
Jól látod a dolgot, valóban azért javítgattam olyan kimerítően Kékég dolgozatát, mert szerintem is van értelme gyakorolnia. Ha csupa hülyeséget írt volna, nem fáradnék vele.
Ez persze, még mindig homályos dícséret, ezért egyértelműen leírom: Látok benne fantáziát
#8 egy ember 2009. 01. 19. hétfő 16:53
És természetesen 10 pont!
Várom a folytatást!
#7 egy ember 2009. 01. 19. hétfő 16:52
Igen jól megírt történet, Remete helyesbítéséből is kiderül, hiszen ő sem szokott minden nap ilyen hosszú kommenteket írni. Nagyon jó, és az író még szépen fejlődhet.
Csak így tovább!
#6 Freditor 2009. 01. 19. hétfő 15:46
Nekem nagyon tetszett! Mindenképp folytasd!
#5 Remete D. László 2009. 01. 19. hétfő 14:18
Kedves Kékég!
Elolvastam amit írtál, és még mindig az a véleményem, hogy érdemes küzdened a klaviatúrával, de a jobbítás szándékával, hadd tegyek néhány javaslatot!
- Azt hiszem, ez nem az első rész, hanem a második.
- Mielőtt elküldöd, olvasd át néhányszor, és sok bosszantó hibát ki tudsz belőle gyomlálni.
- Nem tudom mennyi idős vagy és hányadikos, de azt hiszem, még tanuló vagy. Azt ajánlom, hogy magyarórákon figyelj, mert a fogalmazási hibák nemcsak csúnyák, de értelemzavaróak is. Azt látom, hogy bekapcsolod a helyesírás ellenőrzőt, ez azt jelenti, adsz a külalakra, ezért leírnék néhány jellemző hibádat, amiket kis figyelemmel elkerülhetsz a következő alkalommal.
- Az új mondatrészt arról lehet felismerni, hogy van benne egy ige. Ilyenkor követelmény a vessző ám nem biztos, hogy az ige előtt kell kitenned.
- Egybeírás különírás dolgában nem megbízható a Word. Panelház egy szó. Ilyen esetben, amikor gyanús lehet a különírás, próbáld ki így is, úgy is, és ha elfogadja egy szónak, ne válaszd szét!
- *A csütörtök alig akart elmúlni a suliba is.* A HOL kérdésre válaszoló helyhatározó rag. n Helyesen: suliban.
- *Nagyok vagytok elesztek magatoknak,* - A Word ellenőre nem megbízható. Más dolog az, ha valaki eleszi a kaját más elől, és az sem ugyanaz, hogy el lesztek magatokban. Ezt nyilván észrevetted volna, ha többször elolvasod. Mellesleg ez is két mondatrész, közéjük vessző kellett volna.
- *Miénk a hétvége és még a nagy francia ágyuk is* - a franciaágy egy szó, de van egy jellemző hiba, amit meg kellene tanulnod elkerülni. Birtokos szerkezetben a főnév nem vonzza a névelőt a jelző elé. Ezt a hibát sok helyen elköveted. Helyesen:Miénk a hétvége, és nagy franciaágyuk is. Még ez sem szép, mert a jelzős szerkezet a birtokos ragokkal terhelten csúnya, ha lehet kerülni kell. pl: Miénk az egész hétvége, és az ősök nagy franciaágya is.
- A gondolatjel használatát tudtummal nem tanítják középiskolában sem, így én is csak akkor tanultam meg azt, amikor felhívták rá a figyelmem.
*- Na jó még alszom egyet rá, de ha Ti sem féltek ketten maradni, hát legyen. - ezzel elindult kifelé, de visszaszólt mielőtt az ajtót becsukta volna. - de akkor most tanulás tovább.*
Akkor most sorbaveszem a javítanivalókat.
A mondat eleji felkiáltás: Na jó! külön mondat, még akkor is, ha ugyanabba a mondatba írod, tehát vessző kell utána. (Igazában ez egy hiányos mondat, rejtőzködve ott van az állítnmány: Na jól van!)
Ha alszunk rá egyet, az ige és az igekötő közé ne passzírrozz be még egy szót, ha nem muszáj!
Levélben a Hozzád címzett névmásokat tiszteletből írhatod nagybetűvel, de irodalmi szövegben felesleges.
A gondolatjel elé csak akkor tesszük ki a pontot, ha nem kijelentő mondatról van szó - a gondolatjel ugyanis egy kommentet jelez, ami része a mondatnak. Ebben a mondatban az első gondolatjel elé felkiáltójel kívánkozik, a második elé semmi, esetleg egy vessző, mert utána a de szó következik, és az elé illik vesszőt tenni.
A tanulás tovább kitétel nem magyaros!(germanizmus, de több nyelv is ismeri a felszólító módnak ezt a formáját.)
Helyesen így szól a mondat:
*Na jó! Alszom rá még egyet, de ha ti sem féltek kettesben maradni, hát legyen! - ezzel elindult az ajtó felé, de mielőtt becsukta volna, még befejezte a mondatot. - Most nyomás tanulni!
Ez a felsorolás ne rémísszen meg! A történetek beküldői között csak nagyon kevesen törődnek a helyesírással, Te pedig adsz rá! Ez látszik, - ám ennél többre van szükség. A fogalmazásodból azt érzem, hogy van benned érzék, és tudsz fejlődni.
Ne add fel, de legyél sokkal gondosabb!
Végezetül még egy jó tanács: Ne csak ide való, erotikus történeteket írj! Elárulom Neked, hogy ezeket a történeteket elfogadható nyelven nehezebb megírni, mint egy átlagos naplórészletet, vagy elbeszélést. Próbálkozz azokkal is!
További jó munkát!
Üdv. Remete.
#4 Gabi 2009. 01. 19. hétfő 12:25
Gratulálok.
Csak így tovább'
#3 Tüse 2009. 01. 19. hétfő 12:06
Gratulálok. Az a baj, hogy amig egy ilyen szinvonalú történetet lehet olvasni,addig több nap gagyit is el kell viselni.
#2 masina 2009. 01. 19. hétfő 11:20
Nagyon jo,várom a folytatást!!!!
#1 Törté-Net 2009. 01. 19. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?