A+ A-

Viszonzott titok

A Bender család négy generációt ölelő rokonsága közel száz fővel készült George Bender nagypapa és többszörös dédpapa kilencvenedik születésnapjára. Jeles évforduló volt ez a nyugalmazott ezredes, háborús hős és a városi kertészeti egylet tiszteletbeli elnökének, amitől a hozzátartozók népes serege hetek óta lázban égett. A készülődés távolságokat törölt el, újra összehozva a rég nem látott családtagokat, évtizedes nézeteltérések sértett hallgatását söpörte a szőnyeg alá, de akadt szép számmal lehetőség első találkozásra is a rokonok között.
A szombati lakomát és hajnalig tervezett vigadozást ünnepi díszbe öltözve várta Bender nagypapa otthonától nem messze kedvenc étterme. Nem mindennapi felhajtás tanúja volt az év jelentős részében álmos kisváros. Már az ünnep előestéjén autók érkeztek, a vendéglő szomszédságában péntek este megtelt a szálloda parkolója, ahol három teljes szinten gondosan lefoglalt szobák várták a vendégeket.
Jason Bender dédunokaként nem sok vizet zavart az események forgatagában. Apja határozott kérését teljesítve megjelent. Nem szerette a nagy felhajtást, és 17 évesen nem is érezte át az egész fontosságát. Mindezt csak tetézte az életében 5 napja bekövetkezett sorsfordító pillanat, ami tinédzser világfájdalomként nyomasztotta lelkét. Szeretett barátnője szakított vele. Érzéseit szívesen megosztotta volna valakivel, de gyalázatos módon környezete jelentéktelen szintre süllyesztette problémáját a dédpapa közelgő születésnapjával szemben.
Este 6 körül érkezett meg szüleivel, akik elfoglalták a 224-es szobát. Jay a szemben lévő kétágyas szobához kapott kulcsot. Örült, hogy egyedül maradhat gondolataival, senki nem zavarja. Kiválasztotta az ablakhoz közelebbi ágyat, táskáját a földre dobta, és cipőstől az ágyra vetette magát. Elegáns bútor, sötét szőnyeg, üvegajtós fürdőszoba. Azon tűnődött, hogy két egyágyas szobában mi oka lehet a belátásnak. Spórolás címén idejön két férfi, mondjuk kollégák egy szobába, akkor biztosan nem kíváncsiak egymás szőrös hátsójára zuhany közben. Lehet, hogy azokat a párokat helyezik el itt, akik külön szeretnek aludni, de szívesen kukkolják egymást. A plafonnal szemezve kereste a lehetőségeket.
- Spórolás - csapott a homlokára.
A Bender családnak akár a névjegye is lehetett volna.
- Ezek tuti tettek mellém valakit - pattant fel az ágyról. - Valami öreget, vagy egy 10 éves másodunokatestvért, akit nem is ismerek - sietett az ajtó féle. - Csak ne Harold bácsikám legyen az - ismételgette magában.
Fejében neveket pörgetve rohant a lépcsőn a recepcióhoz.
- Elnézést - lihegett. - Meg tudná nekem mondani, hogy a Bender családi rendezvény keretében osztottak be valaki mellém a 232-es szobába?
- Pillanat - matatott a gépben a középkorú hölgy szemüvegét igazítva. - Katheryn Bender - nézett fel rám, majd vissza. - Megjegyzés: a hölgy telefonon kérte a cserét. A fiatalember nem tudott a cseréről? Ebben az esetben természetesen külön szobába fogjuk elhelyezni, ha megérkezik.
- Nem szükséges - habogta. - Megbeszéltük - folytatta átlátszóan bólogatva -, csak tetszik tudni - vett mély levegőt - rendben a csere - fejezte be. - Köszönöm - indult sebtében szobájába.
Katheryn Bender. Az egyetlen unokatestvér, az is apai ágon. Kathie 20 éves volt. Két éve külföldre költöztek szüleivel, már a főiskolát is ott kezdte el. Előtte pár utcányira laktak egymástól, sokat lógtak együtt, gyerekként közösen kaptak dicséretet és vállvetve állták a büntetést csíntevéseikért. Belevaló unokanővér volt, aki tudta mikor érdemel verést az unokakisöcsi, és mikor kell védelmére kelni, kiállni mellette, vagy éppen segíteni neki. Jay 15 volt, amikor elszakadtak egymástól. Hiányzott neki, de mit tehetett volna. Néha leveleztek, ami utána szülinapi és karácsonyi üres klisékbe ment át.
Este 8 óra volt. Elkönyvelte magában, hogy a lány már nem fog aznap megérkezni, biztosan másnap jön a főműsorra. Remélte, hogy legalább a második éjszakára marad. Örült volna, ha sikerül nyugodtan beszélgetni a rég látott Kathievel.
Zuhanyt és pizsamát vett, a flancos ágytakarót a földre dobta, és a paplant derekáig húzva a falnak támaszkodott. Fülhallgató, zene, és valami idegesítő golyótologatós játék éppen megfelelt többszörös csalódottságának.
A 8. szintet elérő teljesítés villant tüzijátékokkal, amikor a mennyezeti csillár váratlan világossággal árasztotta el a szobát. A telefon vakító fényéből hirtelen kapta fel a fejét.
- Kathie? - nézett a szürke bőrönddel maga után beviharzó lányra.
- Jay! - kiáltott fel - Nem engem vártál? - dobta le a homokszínű elegáns kabátot.
- A recepción mondták - ugrott ki az ágyból. - Neked mióta van szemüveged? - ölelték egymást.
- Úgy másfél éve, távolra nem látok jól, de kit érdekel - lépett hátra Jay kezeit fogva. - Hadd nézzelek - mérte végig a nyurga srácot. - Pasisodsz, még a végén lesz belőled valaki, de az arcod még mindig túl selymes - simította végig. - Borotválkozz sűrűbben.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 9.12 pont (98 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#14 joe013 2019. 01. 16. szerda 23:36
tetszett jó....
#13 sunyilo 2019. 01. 14. hétfő 20:42
Jó lett.
#12 sztbali 2019. 01. 14. hétfő 18:35
Tetszetős, de a lány érzéketlensége nagy negatívum.
#11 Bizse42 2019. 01. 14. hétfő 17:48
Nekem kicsit "amerikás stílusú", de nagyon helyes volt. Nagyon tetszett a "hátsó kapu" elfoglalása. JÓ!!!!! SZEXIS NAGYON!!!
#10 Kervin 2019. 01. 14. hétfő 13:54
Nagyon jó! 10 adtam!
#9 veteran 2019. 01. 14. hétfő 13:50
Teszik,folytasd.
#8 Andreas6 2019. 01. 14. hétfő 12:37
jó hangulatú kis írás, nálam is megér 8 pontot.
#7 listike 2019. 01. 14. hétfő 10:53
Nagyon jó írás, folytatnod kéne.
#6 fiesta14 2019. 01. 14. hétfő 10:31
jó lett. 1-2 rész még van benn biztosan.
#5 jonhsmith 2019. 01. 14. hétfő 10:08
Tetszik!
#4 cscsu50 2019. 01. 14. hétfő 08:52
Folytasd
#3 feherfabia 2019. 01. 14. hétfő 07:01
Nagyon jó!Folytasd! 8P
#2 A57L 2019. 01. 14. hétfő 04:14
8 pontra értékelt írás.
#1 Törté-Net 2019. 01. 14. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?