A+ A-

Bosszú forrón tálalva

...a fantázia szüleménye... :-)
A langyos eső zuhogott, a fülledt éjszakban látni sem lehetett, de mindez a hasznomra volt. Ölni jöttem.
Nickyvel három évet nyomtunk le együtt a Citadella szolgálatában. Fiatalok és sebezhetetlenek voltunk, mindketten rövid, ám annál sűrűbb katonai múlt után léptünk át a magánszférába. Én a tengerészgyalogosoknál voltam Különleges anno, ő meg ejtőernyős, mesterlövész és még ki tudja. A legjobb páros voltunk: politikusokat, milliomosokat, tojásfejű tudósokat védtünk vagy öltünk, a szerződéstől függően. Aztán megszegtük a Citadella egyik alapszabályát, és egy adrenalintól bűzlő éjszakán, lángoló fegyverraktárak fényénél, bolíviai zsoldosok holttestei közt visszacsókoltam Nickyt.
A kapcsolatunk viharos volt és a legszigorúbban titkos. Őrült szex és őrült veszekedések váltakoztak, míg pár hónap titkolózás után újabb, még nagyobb hibát követtünk el. A ránk bízott informatikus patkány megérdemelte a halált, de a mi feladatunk nem az ítélkezés volt, hanem a megvédése és leszállítása. Elbasztuk. Illetve Nicky elbaszta, én meg hagytam neki. A viszonyunk a fickó életébe, és ami még rosszabb, a Citadella makulátlan hírnevébe került. Próbáltam józanul hatni a lányra, hogy nincs jövőnk, de olyan volt, mint az őrült. Nem tudtam kihez fordulni: ha kiderül a viszonyunk, villámgyorsan rúgnak ki a Citadellából. Páros lábbal. Golyóval a fejemben.
Az észérvek hatástalanok voltak, a lány valóban szenvedélyesen szeretett, a maga őrült, ezer fokon izzó módján. A szakítási javaslatomra közölte, hogy ha megpróbálom elhagyni, elvágja a torkom, fültől fülig. Aztán nekem esett és átszeretkeztük az éjszakát; nem voltam fából, na.
Nagyon aljas módon sikerült tőle megszabadulnom végül. Az udinei küldetést követően egész egyszerűen otthagytam a felrobbantott páncélszekrény és a hat ájult őr közt. Még láttam, ahogy a Carabinieri bevetési egysége leteperi és megbilincseli. Nyilván képzelődtem, de szinte éreztem a gyűlölettől izzó tekintetét a hátamban, amikor padlógázzal kilőttem Velence felé. Okos nő volt, összerakott mindent; nem voltam büszke az árulásra, de nem hagyott más választást.
Újult erővel, a régi önmagamra emlékeztetve vetettem magam a sűrűjébe, százegy százalékon a Citadella szolgálatában. A visszatérésem után két nappal éppen félrészegen húzogattam egy méregdrága luxuskurvát, amikor a tévében bemondták a trevisoi tragédiát. Ismeretlenek, az olasz sajtó szerint persze a maffia, felrobbantottak egy rabszállító kisbuszt az úton. Senki sem élte túl. Hát sajnos ez van: a Citadella nem szeretne rivaldafénybe kerülni. Engem meg várt a munka.
El lehet képzelni, milyen szinten estem pánikba, amikor a napokban kiderült, hogy Nicky él. Nem csak él: itt van. És az is kiderült, hogy mielőtt végkép eltűnne a francba, mondjuk beállna az O.D.i-N-ba, még egy szálat el akar varrni. Okos fiú vagyok, összeraktam mindent.
És most itt lopakodok a zuhogó, forró esőben, hogy én varrjam el azt a bizonyos szálat, mielőtt az varr el engem.
Igen. Megölöm Nickyt.
Beléptem az egykori raktárba. Néma csendben húzódtam a falhoz. Valahonnan távolról, egy másik helyiségből számítógép képernyője világított. Halk nesz hallatszott abból az irányból. Egy hangtompítós HK MP5 volt a kezemben, a derekamon egy Taurus Judge, a bokámon egy kis Browning. A másik bokámon a szitakötőmintás borotva, a derekamon vipera, a mellkasomon keresztben taktikai tőr. A sisakomon volt éjjellátó és infra, de most nem használtam. A bakancsomat úgy tettem a másik elé, mintha tojásokon lépkednék. Semmi esetre sem akartam alábecsülni Nickyt. És mégis sikerült.
Valami koppant félig a hátam mögött. Odakaptam a fejem. Így pont telibe vert a hang-fény gránát robbanása. Ordítva kaptam a szememhez: megvakultam! Villámgyorsan oldalra ugrottam, hogy a falnak vethessem a hátam. Fémesen csattant valami a fegyveremnek, és verte ki a kezemből. A következő ütés a lábamat érte; lassan tért vissza a látásom. Egy hosszú vascső vágott combon hátulról, a vascső másik vége az ütés erejétől épp kicsúszott Nicky kezéből. Térdre rogytam az ütéstől. Ferdén felpillantottam a lányra; egyenesen egy fegyvercsőbe bámultam.
Nicky rezzenéstelenül irányozta a pisztolyt a fejemnek. Féltérden felegyenesedtem, és megadóan felemeltem a kezeimet. Jó jelnek vettem, hogy nem lőtt le azonnal.
- Elpuhultál, nagyfiú. - Ez az évődő hang nem igazán illett a helyzethez. - Simán eljöttél két, talajszinten elrejtett mozgásérzékelő mellett, és észre sem vetted.
Álltam a tekintetét, amitől ő is elkomorodott. Közelebb lépett, a fegyvert a fejemnek szorította, majd villámgyorsan elvette a Taurust és a pótfegyvert is. A taktikai tőr is repült a sarokba. A borotvám még megvolt.
- Tudom, hogy miért jöttél, te rohadék. Nem kínos, hogy máris elbasztad?!
- Cseszd meg, Nicky. És tudod, hogy nem vagyok a szavak embere.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.23 pont (31 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#8 writer
2018. 06. 4. hétfő 22:56
Köszönöm a véleményeket és a dicséreteket, sőt a kritikákat is.
Egyet azonban visszautasítok: nem vagyok abnormális állat, és az se az, akinek az írásom tetszett... oké? Válaszolok rá!
#7 cscsu50
2018. 06. 1. péntek 06:18
erőltetett, túlzás Válaszolok rá!
#6 Pavlov
2018. 05. 30. szerda 23:37
A herébe bokszolás már túlzás volt. Egyébként egész jól tudsz írni! Válaszolok rá!
#5 vakon54
2018. 05. 30. szerda 12:52
Nagyonjólenne ha folytatnád. Válaszolok rá!
#4 Liloka
2018. 05. 30. szerda 09:05
Nem olvastam végig, mert ez a vonal nem az én asztalom, de amit elolvastam belőle, abból az jött le, hogy nagyon jól fogalmazol, a történet vezetés jó, és külön öröm a sztori, nem csak a durfbele szex. Talán, ha más kategória lenne... de én adok 8 pontot a fent említett dolgok miatt! Válaszolok rá!
#3 Andreas6
2018. 05. 30. szerda 05:53
Megmondom: Nyilván többen osztják a véleményemet, miszerint az ilyen beteg, szadista fantáziának semmi köze az S/M-hez, és az is beteg, abnormális állat, akinek tetszik, az íróról nem is beszélve. Válaszolok rá!
#2 A57L
2018. 05. 30. szerda 04:17
Nekem tetszett,nem tudom miért van így lepontozva. Válaszolok rá!
#1 Törté-Net
2018. 05. 30. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről? Válaszolok rá!