A+ A-

Vad vakáció egy baráti párral 1. rész

- Nem vagyok biztos benne, hogy készen állok erre.
- Hogyan? Miért?
- Nos, tudod… ez olyasmi, mint amikor először találkozok a szüleiddel. A fenébe is! Matt és Tara a legjobb barátaid mióta az eszemet tudom. Úgy értem, mindig csak róluk beszéltél és most elhozol, hogy találkozzak velük… Persze, hogy ideges vagyok.
- Ó, egek! Imádni fognak. Épp úgy, ahogy én is. Le merem fogadni, hogy egy nap se telik bele és olyan lesz, mintha mindig is velünk lettél volna.
- Nos, az nagyon jó lenne. Én is remélem, hogy úgy lesz. – Jasmine egy sóhaj kíséretében hátra dőlt a bérelt kocsi ülésében, majd egyre szélesebb mosoly terült szét az arcán. – Nos, legalább végre fényt derítek minden apró kis titkodra. Nincs is jobb módja k**eríteni minden piszkos részletet valakiről, mint beszélni egy régi barátjával. Különösen, ha abban a régi barátban már van egy kiadós adag alkohol.
- Hé! Ez nem fair! – kiáltott fel Jim, Jasmine viszont továbbra is csak mosolygott. Hátradőlve kényelembe helyezkedett az ülésben, kezét pedig a férfi combján nyugtatta, miközben tovább száguldottak Matt és Tara otthona felé.
Jim, Tara és Matt elválaszthatatlanok voltak középiskola óta. Úgy tűnt, mindent együtt csinálnak és mindenhova együtt mennek. Együtt vettek részt az úszócsapatban és minden alkalmat megragadtak, hogy karcsú, kisportolt testük mutogatásával bizonyítsák is ezt. Nem számított, milyen alkalomról volt szó. Akár edzésről, egy egyszerű összeröffenésről, strandolásról, biciklizésről, vagy csak egy kis délutáni lazulásról a haverokkal. Rendszeresen randiztak másokkal, de végül mindig egymás mellett kötöttek ki ismét. Néhány barátjuk különösnek találta, hogy ennyire elválaszthatatlanok és minden partin és társasági eseményen együtt tűnnek fel. Mindenkivel barátságosak és nyitottak voltak, de sosem illeszkedtek be igazán egy csoportba se, csak a sajátjukba. Ők viszont így élték az életüket, végig a középiskola és az egyetem alatt. A nagy változás a diploma után történt, amikor Matt és Tara elkezdte a szakmai karrierjét és bejelentették, hogy eljegyezték egymást, aztán össze is házasodtak. Jim még abban az évben egy két órás repülőútra lévő városba költözött, alig tizenkét hónappal később viszont itt volt, hogy bemutassa a barátnőjét, Jasmine-t, a legjobb barátainak és együtt töltsenek egy hetes vakációt.
Alig egy pillanatnyi időnek tűnt, amikor már be is fordultak Matt és Tara közös háza elé. Egy takaros emeletes épület volt medencével és csendes szomszédsággal.
Jasmine vett egy mély levegőt, majd morogva kifújta.
- Oké. Készen állunk vagy sem, vágjunk bele!
- Baby! Minden rendben lesz. Megígérem. Most pedig adj egy csókot és menjünk! Hadd mutassam be a szüleimet! – mondta Jim vigyorogva, majd felnevetett Jasmine falfehér arca láttán. A karjaiba zárta a nőt és forrón megcsókolta. Aztán amikor végül visszahúzódott, barátságosan a nőre mosolygott. – Szeretlek. Ezt sose felejtsd el!
Jasmine ismét felsóhajtott.
– Oké. Menjünk!
Kiszálltak a kocsiból és odaléptek az ajtóhoz, ami abban a pillanatban szélesre tárult. Két elmosódott folt robbant ki rajta, hogy Jim nyakába ugorjon. Jasmine-nek ideje se volt felfogni, mi is történik, mielőtt őt is bevonták az ölelésbe és vidám arcok mosolyogtak rá.
- Helló, Jasmine, Matt vagyok!
- Helló, Jasmine, Tara vagyok! Üdv nálunk és köszönjük, hogy hazahoztad Jimmy-t.
Az érzelem teli üdvözlés, ahogy vendéglátóik szinte egyszerre, egymás szavába vágva üdvözölték, enyhített Jasmine idegességén.
- Köszönöm, Tara, Matt – mosolygott vissza. – Nagyon örülök, hogy itt lehetek. Jim rengeteget mesélt rólatok. Azt hiszem, idegesebb vagyok a veletek való találkozás miatt, mintha a szüleivel találkoznék.
Matt felnevetett, miközben Tara és Jim a létező legártatlanabb képet vágta.
- Kivel? Velünk? – majd látva Jasmine tekintetét, hozzá tette: - Semmi ok az aggodalomra. Tényleg. Csak gondolj ránk úgy, mint az új régen elveszett családodra, akik már most imádnak!
Jasmine nem tudta, hogy ez inkább vagy kevésbé tette rémültté, de aztán elmosolyodott és mindkettejüknek adott egy-egy puszit az arcára.
- Oké – vette át a szót Tara –, akkor szedjük ki a csomagokat a kocsiból és menjünk be kicsit pihenni!
A következő percek a szokásos utazási rutinnal teltek. Kipakolták a bőröndöket a kocsiból, bevitték a házba, majd fel Jim és Jasmine szobájába az emeletre. Aztán kicsomagolatlanul otthagytak mindent, hogy visszatérjenek a nappaliba, ahol Matt felcsapott csaposnak és töltött mindenkinek egy italt.
Miközben Jim és Jasmine letelepedtek egy kétszemélyes székbe, Tara a mellette álló kanapéra huppant, lábát Matt ölébe téve. Végigzongoráztak mindent, ami az utóbbi párossal történt az esküvő óta, Jim és Jasmine pedig előadták a hosszabb történetet arról, hogyan ismerkedtek meg. Ugyanabban a boltban vásároltak, de nem ismerték egymást.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.84 pont (56 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#12 zsuzsika
2019. 01. 26. szombat 09:55
Űgy látom nincs folytatás Válaszolok rá!
#11 cscsu50
2018. 05. 5. szombat 13:44
Nagyon jó de a továbbiak még jobbak érdemes lesz elolvasni, máshol már olvastam. Válaszolok rá!
#10 sunyilo
2018. 05. 3. csütörtök 21:33
Nem rossz. Remélem, ez csak a kezdet... Válaszolok rá!
#9 kivancsigi
2018. 05. 3. csütörtök 20:54
Gondolom, az izgalmasabb részek a folytatásban jönnek smile Válaszolok rá!
#8 vakon54
2018. 05. 3. csütörtök 12:06
Folytazsd 10 pont Válaszolok rá!
#7 listike
2018. 05. 3. csütörtök 12:04
Nagyon jó, írd tovább. Válaszolok rá!
#6 veteran
2018. 05. 3. csütörtök 08:23
Kezdetnek jó. Válaszolok rá!
#5 Gegmen
2018. 05. 3. csütörtök 08:00
Eddig jó Válaszolok rá!
#4 feherfabia
2018. 05. 3. csütörtök 06:33
Tetszett és a folytatás jobb lesz! Válaszolok rá!
#3 Andreas6
2018. 05. 3. csütörtök 05:56
Egyetértek. Válaszolok rá!
#2 A57L
2018. 05. 3. csütörtök 05:08
Jónak igérkezik,majd meglátjuk milyen lesz a folytatás.. Válaszolok rá!
#1 Törté-Net
2018. 05. 3. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről? Válaszolok rá!